Sådan aktiverer du parallel download i forskellige browsere

Tager din browser en evighed om at downloade store filer? Hvis det er tilfældet, kan du aktivere parallel download, som giver din browser mulighed for at downloade en fil i flere streams, hvilket i sidste ende øger downloadhastigheden. Men hvad er den parallelle download-funktion egentlig, og hvordan kan du aktivere den i forskellige browsere?

Vi diskuterer parallel download, dets fordele, dets begrænsninger, og hvordan man aktiverer det i forskellige browsere.

Hvad er parallel download?

De fleste browsere bruger typisk den traditionelle downloadteknik, som involverer at downloade en fil i en enkelt stream. Selvom denne metode normalt fungerer godt, kan den kæmpe med store filer, hvilket får browseren til at tage evigheder om at downloade dine filer. Det er her parallel download kommer til handling.

Parallel download er en downloadoptimeringsteknik, der giver din browser mulighed for at downloade en fil i flere streams. Browseren opdeler den store fil i mindre segmenter og downloader hver i en separat strøm, hvilket øger din downloadhastighed markant.

Antag for eksempel, at du downloader en 200 MB fil, og din browser understøtter fem parallelle downloads. I så fald vil filen på 200 MB blive opdelt i fem forskellige dele, hver på omkring 40 MB. Derefter vil hver 40 MB del blive downloadet samtidigt i separate streams, hvilket giver en downloadhastighed, der er fem gange hurtigere, end hvis du downloadede filen i en enkelt stream.

Sådan aktiverer du parallel download i Google Chrome

Google Chrome er standardwebbrowseren på de fleste enheder. Hvis du vil bruge parallel download i Chrome, skal du følge instruktionerne nedenfor.

På skrivebordet

 • Start Google Chrome, skriv chrome://flags i søgefeltet, og tryk på Enter.
 • Skriv Parallel downloading i søgefeltet, og tryk på Enter.
 • Klik på rullemenuen ud for Parallel downsrc=”https://wilku.top/wp-content/uploads/2023/08/1691723527_8_How-to-Enable-Parallel-Downloading-in-Different-Browsers.jpg”/>
 • Klik på knappen Genstart.
 • Derefter genstarter Google Chrome med den parallelle downloadfunktion aktiveret. Hvis du vil slå parallel download fra i Chrome, skal du vælge Deaktiveret i rullemenuen og genstarte Chrome.

  På mobil

 • Åbn Chrome, skriv chrome://flags i adresselinjen, og tryk på Enter.
 • Skriv Parallel download i søgningen, og tryk på Enter.
 • Vælg Aktiveret fra rullemenuen Parallel download.
 • Tryk på Genstart knappen, der dukker op.
 • Efter genstart vil Google Chrome bruge den parallelle downloadfunktion, hver gang du downloader en fil fra internettet.

  Sådan aktiverer du parallel download i Microsoft Edge

  På samme måde som Google Chrome skal du bruge siden Microsoft Edge-flag for at aktivere parallel download i Edge. Nedenfor er en trin-for-trin instruktion om, hvordan du gør det.

  På skrivebordet

 • Åbn Edge på din computer.
 • Skriv edge://flags i søgefeltet, og tryk på Enter.
 • Skriv Parallel downloading i Flag-sidens søgelinje, og tryk på Enter.
 • Vælg Aktiveret fra Parallel downsrc=”https://wilku.top/wp-content/uploads/2023/08/1691723528_847_How-to-Enable-Parallel-Downloading-in-Different-Browsers.jpg”/>
 • Klik derefter på knappen Genstart, der dukker op. For at deaktivere parallel download i Edge skal du vælge Deaktiveret i rullemenuen Parallel download og genstarte browseren.

  På mobil

  For at aktivere parallel download i Edge på Android skal du skrive edge://flags i søgefeltet og trykke på Enter. Vælg derefter Aktiveret fra rullemenuen til parallel download og tryk på Genstart-knappen.

  Sådan aktiverer du parallel download i Mozilla Firefox

  Det er meget nemt at slå den parallelle download-funktion til i Mozilla Firefox. Følg nedenstående instruktioner for at gøre det:

 • Åbn Mozilla Firefox, skriv about:config i søgefeltet, og tryk på Enter.
 • Klik på knappen Acceptér risikoen og fortsæt.
 • Skriv følgende kommando i søgefeltet, og tryk på Enter. Denne præference styrer antallet af tilladte parallelle forbindelser for hver server i Firefox.
   network.http.max-persistent-connections-per-server 
 • Klik på Pen-ikonet ved siden af ​​præferencen for at ændre dens værdi. Som standard er værdien sat til 6, men du kan øge den op til 20 for at øge antallet af tilladte parallelle downloads, hvilket i sidste ende øger downloadhastigheden.
 • Klik på Check-ikonet. Genstart derefter Firefox for at gemme ændringerne.
 • I modsætning til Google Chrome og andre Chromium-baserede browsere, kan du ikke bruge parallel download i Firefox på Android.

  Sådan aktiverer du parallel download i Brave

  Hvis du foretrækker privatliv, skal du bruge Brave som din standard webbrowser. Men hvis du vil have en bedre downloadhastighed, udover privatliv, skal du aktivere parallel download i Brave.

  På skrivebordet

 • Start Brave, skriv brave://flags i søgefeltet, og tryk på Enter.
 • Skriv Parallel downsrc=”https://wilku.top/wp-content/uploads/2023/08/1691723529_826_How-to-Enable-Parallel-Downloading-in-Different-Browsers.jpg”/>
 • For at deaktivere parallel download i Brave skal du vælge Deaktiveret fra rullemenuen og genstarte Brave.

  På mobil

  For at aktivere parallel download i Brave på Android skal du skrive brave://flags i adresselinjen og trykke på Enter. Vælg derefter Aktiveret fra rullemenuen til parallel download og tryk på Genstart-knappen.

  Fordelene ved parallel download

  Som nævnt er en stor fordel ved parallel download dens evne til at øge downloadhastigheden markant, især når du downloader store filer. Der er dog lidt mere i det.

  Fordi din download er opdelt i flere forskellige kilder, betyder det, at du ikke har lagt “alle dine æg i én kurv”, når du downloader en stor fil. Hvis du downloader en enorm fil fra én kilde, og den går ned, følger din download med den. At få fat i filen fra flere kilder holder tingene flydende, selvom en fejler.

  Parallel download maksimerer også dit båndbreddeforbrug. Hvis din bredbåndsforbindelse kan downloade filer med 1 Mbps per sekund, og du downloader fra en vært, der kun kan administrere en upload på 100 Kbps, er det 90 % af din tilgængelige båndbredde, der ikke bliver brugt. Parallel download kan bruge den ekstra plads til at downloade fra flere værter og “fylde” mere båndbredde.

  Som standard er parallel download deaktiveret i webbrowsere. Det er dog en forholdsvis nem funktion at aktivere den. Lad os se, hvordan du aktiverer parallel download i forskellige browsere.

  Ulemper ved parallel download

  Selvom parallel download har en lang række fordele, er der nogle begrænsninger, som du skal være opmærksom på:

  • Nogle servere kan begrænse antallet af samtidige forbindelser, der kan oprettes til dem, hvilket kan reducere effektiviteten af ​​parallel download.
  • Nogle servere er muligvis ikke i stand til at håndtere flere samtidige forbindelser, hvilket kan føre til ydeevneproblemer.
  • Parallel download kan forbruge mere båndbredde og mætte de tilgængelige netværksressourcer, hvilket kan påvirke andre netværksrelaterede aktiviteter, der kører i baggrunden, eller enheder, der er tilsluttet det samme netværk.
  • Når du downloader små filer, kan etablering af flere forbindelser have en ubetydelig indvirkning på downloadhastigheden eller i nogle tilfælde endda reducere den.

  På trods af disse ulemper er parallel download fortsat en effektiv downloadoptimeringsteknik til at forbedre brugeroplevelsen og øge downloadhastigheden.

  Øg downloadhastigheden ved hjælp af parallel download

  Da browsere er den primære måde at downloade indhold fra internettet på, er det vigtigere end nogensinde at få den hurtigst mulige downloadhastighed på din browser. Men det sker ikke altid.

  Heldigvis kan du forbedre downloadhastigheden ved at aktivere parallel download i din browser. Men hvis det ikke hjælper, kan du prøve forskellige andre ting for at forbedre internethastigheden.