Sådan ændres tastaturet på din Android-telefon

Der er flere tastaturapps tilgængelige på Android, end du gider prøve, men vi anbefaler, at du prøver mindst et par af de bedste tastaturapps for at finde noget, du kan lide. Når du gør det, kan du se her, hvordan du får det i gang på din Android-telefon.

Først et par noter. For vores eksempel vil vi vise dig, hvordan du skifter til SwiftKey tastatur, men processen med at skifte til et hvilket som helst andet tastatur er den samme. Vi bruger også en OnePlus 6T-enhed til dette eksempel. Metoden på din Android-enhed burde være ens, men med utallige Android-variationer er det svært at sige med sikkerhed.

Det første, du skal bruge, er at gå til Play Butik og downloade det ønskede tastatur. Hvis du vil følge med, kan du gå videre og downloade SwiftKey tastatur vi bruger her. Når du har installeret appen, skal du gå over til din enheds indstillinger.

Inde i indstillingerne skal du gå til indstillingerne “Sprog og input”. For nogle telefoner kan det være begravet i en anden menu, ligesom vores er under “System.” Hvis du ikke kan finde den, kan du altid foretage en søgning.

Når du ser det, skal du trykke på “Sprog og input” og derefter trykke på “Virtuelt tastatur”. Nogle enheder angiver muligvis indstillingen som “Aktuelt tastatur” i stedet for.

Tryk på “Administrer tastatur” for at se de aktuelt installerede tastaturer. Du bør også se din nyligt installerede tastaturapp der, men den vil blive deaktiveret. Tryk på knappen ud for tastaturets navn for at aktivere det.

Der vises en advarsel på skærmen, der fortæller dig, at tastaturet skal indsamle den tekst, du skriver. Klik på “OK” og gå derefter tilbage til indstillingerne “Virtuelt tastatur”.

Bemærk: Brug af en tastaturapp på din smartphone er en privatlivsrisiko. Hvis du bruger dem, anbefaler vi at bruge tastaturapps fra virksomheder, du stoler på.

Nu hvor tastaturet er installeret og aktiveret, skal du bare vælge det som dit standardtastatur.

De følgende trin vil sandsynligvis se anderledes ud for hvert tastatur, du installerer, fordi hvert tastatur har en anden opsætningsproces (og nogle har måske slet ikke en). Den overordnede idé er stadig den samme.

Tryk på SwiftKey Keyboard-indgangen for at hente installationsprogrammet frem. Tryk på indstillingen “Vælg Swiftkey” på opsætningsskærmen.

Du vil se en dialogboks med titlen “Skift tastatur” med dit nuværende standardtastatur valgt (i dette eksempel er det Fleksy-tastaturet). Tryk på Swiftkey-tastaturet for at vælge det.

Teknisk set er du færdig og kan begynde at bruge dit tastatur. Men de fleste moderne tastaturer tilbyder nogle tilpasningsmuligheder, og det skader ikke at tjekke dem ud. I SwiftKey skal du trykke på “Få bedre forudsigelser” for at gå over til SwiftKeys indstillinger. På det næste skærmbillede bliver du bedt om at logge ind på din Google- eller Microsoft-konto. Der er et par fordele ved at gøre det, men det er helt valgfrit. Indtil videre springer vi login-processen over.

Du kommer derefter til SwtifKeys indstillinger. Du er velkommen til at se dig omkring og tilpasse dit tastatur. Når du er tilfreds, skal du bare forlade indstillingerne og begynde at bruge dit nye tastatur.

Hvis du vil bruge et andet tastatur i fremtiden, skal du blot følge den samme proces igen. For at skifte til et forudinstalleret tastatur skal du blot springe over installations- og aktiveringsdelen af ​​processen.