Sådan ændres standardoverskriftsstilene i Microsoft Word

Word har indbyggede typografier til flere forskellige niveauer af overskrifter og underoverskrifter – Overskrift 1, Overskrift 2 og så videre. Stilarterne definerer skrifttypefamilien, størrelsen, farven og mere. Mens du kan oprette dine egne stilarter og bruge dem som overskrifter, eller justere formateringen af ​​overskrifter, der ser ud i farten, kan du også ændre standardstilene, hvis du vil.

Sådan tilpasser du en overskriftsstil

På fanen “Hjem” i Word finder du nogle indbyggede typografier i “Stilarter”-gruppen, herunder Overskrift 1 og Overskrift 2 stilarter.

Du kan højreklikke på en af ​​disse overskriftsstile og derefter vælge “Rediger” for at komme i gang med at tilpasse dem.

Men Word inkluderer også en masse andre overskriftsniveauer – ni i alt. For at se dem skal du klikke på den lille pil nederst til højre i “Styles”-gruppen.

Som standard viser vinduet Stilarter, der åbnes, kun anbefalede stilarter, som er den samme gruppe, som Word viser på båndet. For at ændre det, så du kan se alle stilene, skal du trykke på knappen “Indstillinger”.

  Sådan får du mest muligt ud af din Chromebooks RAM

I vinduet Indstillinger for stilrude, der åbnes, skal du åbne rullemenuen “Vælg stilarter, der skal vises”, ændre den fra “Anbefalet” til “Alle stilarter” og derefter trykke på “OK”.

Typografi-vinduet vil nu vise alle ni overskriftsniveauer.

Højreklik på en af ​​dem, og vælg derefter “Rediger” for at begynde at tilpasse stilen.

Uanset om du begyndte at ændre en stil fra båndet eller vinduet Stilarter, åbnes vinduet “Rediger stil”, og resten af ​​processen er den samme.

I afsnittet “Egenskaber” kan du omdøbe stilen, vælge “Stiltype” (kun tilgængelig for visse overskrifter), basere den typografi, du redigerer, fra en anden typografi og endda ændre typografien for afsnittet, der følger efter overskrift. Vi vil navngive vores overskrift “Brugerdefineret stil” og lade resten være, da standardindstillingerne allerede er ret gode til overskrifter.

  Har du Bluetooth på din pc

Til afsnittet “Formattering” opdeler vi det i fire separate stykker.

Dette afsnit lader dig ændre skrifttype, størrelse og farve. Du kan også anvende fed, kursiv eller understreget tekst på din tekst. Rullemenuen til højre lader dig vælge scripttype (som latin eller asiatisk).
Dette afsnit giver dig mulighed for at angive dine præferencer for justering og indrykning.
Denne sektion viser, at du ser en live forhåndsvisning af ændringerne.
Dette afsnit viser en skriftlig beskrivelse af din overskriftsstil.

Den næste bit i vinduet Rediger stil lader dig vælge, om du vil tilføje stilen til stilgalleriet, og om du automatisk skal opdatere typografien, hvis du foretager manuelle justeringer af et afsnit i dit dokument, der bruger den typografi (vi anbefaler generelt ikke at bruge denne mulighed, fordi det altid lader folk undre sig over, hvordan deres stil blev ændret). Du kan også vælge, om de stilændringer, du laver, kun skal gælde for det aktuelle dokument eller skal gælde for nye dokumenter baseret på denne skabelon. Da skabelonen dit dokument er baseret på sandsynligvis er Words primære normal.dot-skabelon, betyder valget af denne mulighed normalt, at ændringer vil gælde for alle dine dokumenter.

  Sådan fremskynder du downloads af din PlayStation 4

Hvis du er usikker på nogen af ​​disse muligheder, anbefaler vi, at du lader dem være i deres standardindstillinger. Hvis du vil lære mere om, hvordan stilarter fungerer, så tjek vores guide til at mestre stilarter og temaer.

Når du har foretaget dine valg, skal du vælge “OK” for at anvende ændringerne.

Hvis du har redigeret navnet på overskriften, vil du se, at ændringen finder sted både på båndet og i menuen Stilarter.

Nu skal du bare vælge stilen og begynde at skrive!