Sådan ændres den første ugedag i Google Kalender

Vil du starte din uge på søndag i stedet for mandag? Sådan ændrer du den første dag i ugen i Google Kalender.

Den dag i ugen, hvor din kalender starter, er et spørgsmål om personlig præference, og det er typisk mellem mandag og søndag. Hvis du bruger Google Kalender og ikke har den indstillet til den, du ønsker, er det nemt at foretage skiftet – når du først ved, hvor du skal lede.

DAGENS MUO-VIDEO

RUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

I denne artikel vil vi tage dig igennem, hvordan du ændrer startdatoen i Google Kalender, plus yderligere forslag til at øge dit fokus i ugevisning.

Sådan skifter du startdatoen i Google Kalender

Hvis du planlægger din uge i Google Kalender, kan det gøre hele forskellen at starte med din foretrukne dag, især hvis du arbejder med flere planlægningsværktøjer. Du kan ændre den første dag i ugen i din Google Kalender i tre trin:

 • Klik på tandhjulsikonet i øverste højre hjørne, og vælg Indstillinger.
 • Åbn fanen Generelt i øverste venstre hjørne, og vælg Vis indstillinger.
 • Der finder du en Start uge på rullemenuen. Klik på den for at skifte mellem lørdag, søndag eller mandag. Når du har foretaget ændringen, gemmer Google Kalender disse indstillinger automatisk.
 • Når du vender tilbage til din kalender, vil du se ændringen.

  Flere måder at tilpasse din ugevisning i Google Kalender

  Et par andre måder, du kan tilpasse din uge på i Google Kalender, er:

  • Indstil brugerdefineret visning – med denne indstilling er den første dag i din kalender altid den aktuelle. På den måde er dit fokus kun på nu og det følgende X antal dage eller uger.
  • Vis weekender – hvis du arbejder mandag til fredag ​​og ikke bruger den samme Google Kalender til personlige planer, skal du deaktivere Vis weekender for at øge fokus på din uge.
  • Reducer lysstyrken af ​​tidligere begivenheder – denne indstilling hjælper med at sætte fokus på kommende begivenheder ved at vaske farverne fra tidligere begivenheder ud. Google gør det også nemt for dig at farvekode din kalender.

  Tilpas din uge med Google Kalender

  Der er mange måder at tilpasse din Google-kalender på, uanset om du vil skifte starten af ​​din uge til en anden dag eller altid vil vise den aktuelle dag først. Nu hvor du ved, hvor du kan finde disse indstillinger, er det en leg at bytte dem – og ændre dem tilbage, hvis det er nødvendigt.