Sådan åbnes ASPX-filer

ASPX-filer er ikke almindelige, men du vil løbe ind i dem, hvis du downloader kildekoden til en app, du kan finde en APSX-fil eller to i den. Filtypen kan være usædvanlig for de fleste slutbrugere, men det er ikke svært at åbne denne type fil.

åbne ASPX filer

ASPX fil

En ASPX-fil oprettes af en server, der kører ASP.Net. Dette er dybest set en webside, men i stedet for at bruge HTML-sproget. Den behandles og oversættes til HTML, når filen læses eller indlæses af en hjemmeside i en moderne webbrowser.

Hvad angår åbning af en ASPX-fil, vil du opdage, at det er ret nemt at gøre. Du behøver ikke at konfigurere en server eller installere komplicerede apps for at udføre arbejdet.

1. Åbn ASPX Files – Webbrowser

En ASPX-fil er dybest set et dokument. Den eneste grund til at du ikke kan åbne den er på grund af dens udvidelse. I modsætning til en HTML-fil, som du kan åbne med en teksteditor, skal du bruge en PDF-fremviser for at åbne ASPX-filer.

Åbn File Explorer.
Gå til fanen Vis.
Aktiver muligheden ‘Vis udvidelser’.
Naviger til ASPX-filen, og vælg den.
Tryk på F2-tasten.
Skift ASPX til PDF.
Bekræft, at du vil ændre formatet.
Højreklik på filen, og åbn den i en moderne browser som Chrome.

2. Brug webudviklingsværktøjer

Hvis konvertering af en ASPX-fil til en PDF og åbning af den i en browser resulterer i, at filen ikke vises korrekt, kan du bruge et webudviklingsværktøj i stedet for. Der er masser af webudviklingsværktøjer, som du kan bruge, men hvis du leder efter et gratis værktøj, der er nemt at installere og nemt at konfigurere, anbefaler vi kraftigt at bruge Notepad++.

Hent og installer Notepad++.
Åbn File Explorer og naviger til ASPX-filen.
Højreklik på filen, og vælg Åbn med fra kontekstmenuen.
Vælg Notesblok++ for at åbne filen.

3. Online webudviklingsværktøjer

Webapps til webudvikling giver dig mulighed for at åbne ASPX-filer i din browser. Du behøver ikke at konvertere dem til PDF. I stedet er webappen i stand til at læse APSX-filen, som den er. Du behøver ikke at installere yderligere apps, så længe du har en moderne browser som Chrome eller Firefox installeret på dit system.

Der findes dedikerede ASPX-filfremvisere, men de er ikke de mest imponerende online-apps, du finder. Prøv at bruge File Pro Info’s ASPX-fremviser for at åbne en ASPX-fil i din browser.

Konklusion

Hvis du har Microsoft Visual Studio installeret på dit system, er det den bedste app at bruge til at se en ASPX-fil. Selvfølgelig vil Visual Studio også installere en masse andre ting på dit system for at hjælpe med udviklingen. Hvis du ikke er en udvikler, er det overkill at installere Visual Studio for at se en ASPX-fil. Prøv en af ​​de muligheder, vi har angivet i stedet for for en meget enklere tilgang.