(Rettet) CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-fejl på Windows 10

Hvis din Windows 10-computerskærm bliver blå og viser et trist smiley ansigt sammen med en lang besked, betyder det, at du faldt over en BSOD-fejl, der skal rettes.

Det værste ved det er, at blå skærmmeddelelser gør din maskine ubrugelig. Oven i det vil alle ikke-gemte projekter, du har arbejdet på indtil det tidspunkt, gå tabt.

Hvad er CLOCK WATCHDOG TIMEOUT?

CLOCK WATCHDOG TIMEOUT er en BSOD-fejl forårsaget af processorens mislykkede forsøg på at udføre afbrydelser. Det betyder, at CPU’en ikke reagerer korrekt på kommandoer.

Der kan være et problem med, hvordan CPU-kernerne og -trådene interagerer med hinanden. For eksempel, hvis dit system understøtter flere CPU-tråde, kan BSOD-fejlen indikere, at en tråd ikke kan sende anmodninger til en anden.

Stopkode CLOCK WATCHDOG TIMEOUT er typisk ledsaget af følgende fejlkoder: 0x00000101, 0x27FD1D7E, 0x372CD352, 0x94DAFD0F eller 0xCA4FBB49.

Sådan rettes CLOCK WATCHDOG TIMEOUT på Windows 10

Du kan blive fristet til at udføre en fabriksnulstilling på din Windows 10-pc. Men det burde være din sidste udvej. Inden du gør det, prøv de næste løsninger:

1. Ren boot Windows 10

Hvis du ikke får mulighed for at tage for mange trin på dit operativsystem, fordi Windows 10 hurtigt viser CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-fejlen efter lancering, så prøv en ren systemstart.

Det instruerer dit OS til kun at starte vigtige tjenester, drivere og processer, og deaktiverer alt andet. Dette giver dig en chance for at skabe et sikkert miljø til BSOD-fejlfinding.

Sådan renser du opstart af Windows 10:

Tryk på Windows-tasten, skriv systemkonfiguration, og tryk på Enter for at starte denne app
Gå til fanen Tjenester, fjern markeringen i Skjul alle Microsoft-tjenester, og klik på Deaktiver alle
Skift til fanen Start, og klik på Åbn Task Manager
Deaktiver alle processer fra listen
Genstart din computer

2. Tjek systemhukommelsen

Hvis RAM-kortet ikke fungerer korrekt, kan dette udløse BSOD-fejl på din Windows 10-computer, inklusive CLOCK WATCHDOG TIMEOUT. Du kan dog nemt kontrollere RAM-status og reparere eventuelle problemer ved hjælp af et indbygget værktøj – Windows Memory Diagnostic.

  Sådan redigeres en GIF uden Photoshop på Windows

Sådan bruger du Windows Memory Diagnostic:

Luk alle kørende programmer
Klik på knappen Start, skriv Windows Memory Diagnostic, og start denne app
Klik på Genstart nu, og kontroller for problemer

Windows vil begynde at verificere systemhukommelsen under opstart. Det burde løse eventuelle RAM-problemer i denne fase.

Men hvis du har brug for mere avanceret information til hukommelsesdiagnostik, kan du prøve at bruge MemTest86. Du kan starte den fra et USB-flashdrev for at tjekke dine RAM-sticks og fjerne eller erstatte dem med fejl.

3. Deaktiver overclocking

Overclocking betyder at forbedre ydeevnen på din computer ved at øge clockfrekvensen på din CPU, RAM eller GPU. Det er en teknik, der ofte bruges til at forbedre spiloplevelsen.

Men hvis det ikke gøres korrekt, kan det forårsage alvorlige problemer på din maskine, inklusive CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-fejlen. For eksempel har du brug for yderligere kølekraft for at forhindre din pc i at gå galt.

Sådan deaktiveres overclocking i BIOS:

Genstart din pc og tryk på tasten eller tastekombinationen vist på skærmen for at gå ind i BIOS-tilstand
Find de avancerede indstillinger
Deaktiver overclocking
Gem den aktuelle konfiguration og afslut BIOS
Genstart din pc og kontroller for BSOD-fejl

Men hvis du har installeret et tredjeparts overclocking-værktøj, skal du sørge for at slukke for det, nulstille BIOS-indstillingerne til standard og fjerne programmet fra din computer for at forhindre yderligere problemer.

4. Få de seneste Windows-opdateringer

Hvis der er nogle afventende Windows-opdateringer, bør du downloade og installere dem for at drage fordel af de nyeste funktioner, forbedringer, hotfixes og sikkerhedsfunktioner. Du kan endda slippe af med CLOCK WATCHDOG TIMEOUT stopkoden på denne måde.

Sådan kører du Windows Update:

Klik på knappen Start, skriv check for updates, og tryk på Enter
Vent, indtil Windows søger efter opdateringer, og klik på Download, hvis der er noget, der venter
Genstart din pc. Du skal muligvis gøre dette et par gange, afhængigt af opdateringens kompleksitet

5. Tjek dine drivere

Systemdriverne fortæller dine enheder, hvordan de interagerer med hinanden og operativsystemet. Så hvis du har manglende eller forældede drivere, kan det være grunden til, at du bliver ved med at få BSOD-fejlkoder på din computer som CLOCK WATCHDOG TIMEOUT.

Du kan nemt rette dette ved at geninstallere enhedsdriverne. Eller, hvis de er forældede, bør du opdatere dem til den nyeste version.

Sådan geninstallerer du nemt kompatible drivere:

Højreklik på knappen Start, og vælg Enhedshåndtering
Udvid kategorierne, og se efter enhver post med et gult udråbstegn. Højreklik på den, og vælg Afinstaller enhed
Fortsæt med instruktionerne på skærmen for at fjerne enheden
Genstart din computer

Bare rolig, da Windows 10 automatisk geninstallerer eventuelle manglende enheder, så snart det starter. Men hvis det ikke løser CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-problemet, bør du opdatere enhedsdriverne.

Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvilke enheder der skal opdateres, kan du bruge Microsofts DriverVerifier.

Sådan opdaterer du drivere:

Gå til Enhedshåndtering, højreklik på en enhed, og tryk på Opdater driver
Klik på Søg automatisk efter opdateret driversoftware
Hvis du ser meddelelsen De bedste drivere til din enhed er allerede installeret, skal du klikke på Søg efter opdaterede drivere på Windows Update

  Sådan ser du, hvilke programmer der bruger al din hukommelse på Windows

Desværre formår Microsoft normalt ikke at finde driveropdateringer på nettet, selvom nyere versioner faktisk er tilgængelige. For at overvinde dette problem kan du besøge den officielle hjemmeside for din enhedsproducent for at downloade og installere drivere.

På den anden side, hvis du ikke vil risikere at få en inkompatibel driver til din computer, der kan forårsage yderligere skade, så skal du vælge et driveropdateringsprogram.

Den scanner din computer for alle drivere, finder nyere versioner på internettet og sørger for at downloade drivere, der er kompatible med dit operativsystem og hardware. Og det hele udføres automatisk.

6. Afinstaller de seneste programmer

Stopkode CLOCK WATCHDOG TIMEOUT kan også være forårsaget af et nyligt installeret program, som ikke er fuldt kompatibelt med dit operativsystem.

Sådan fjerner du seneste apps:

Højreklik på Windows 10 Start-knappen og gå til Apps og funktioner
Klik på Sorter efter, og vælg Installationsdato
Vælg den første app, der vises, klik på Afinstaller, og fortsæt med fjernelsesinstruktionerne
Genstart din computer
Hvis du stadig modtager BSOD-fejl, skal du afinstallere den næste app på den seneste liste

Men hvis det pågældende program har tilføjet eller redigeret dine systemregistreringsindstillinger, er det muligvis ikke nok at fjerne det med det indbyggede Windows-afinstallationsprogram.

I så fald anbefaler vi at bruge et værktøj til fjernelse af programmer. Det sletter automatisk de resterende filer og gendanner registreringsdatabasens indstillinger til standard.

7. Rul Windows 10 tilbage

En bedre løsning end at afinstallere defekte programmer er at rulle Windows 10 tilbage til et tidligere gendannelsespunkt. Det burde reparere CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-fejlen, hvis det var forårsaget af software- eller systemændringer.

Sådan bruger du systemgendannelse:

Sørg for, at du er logget ind som pc-administrator
Tryk på Ctrl + R, skriv kontrolpanel, og tryk på Enter
Klik på Gendannelse
Klik på Åbn Systemgendannelse
Vælg et gendannelsespunkt, klik på Næste, og fortsæt med instruktionerne på skærmen
Genstart din pc

8. Ret disk- og systemfejl

Et vilkårligt antal harddiskfejl og problemer med systemfilkorruption kan føre til blå skærmfejl som CLOCK WATCHDOG TIMEOUT. Det kan være udfordrende at identificere og løse det præcise problem.

Men du kan henvende dig til nogle pålidelige Windows-værktøjer for at få hjælp: CHKDSK (Check Disk) til at reparere harddiskfejl, SFC (System File Checker) til at gendanne korrupte systemfiler og DISM (Deployment Image Servicing and Management) til at kontrollere komponentlageret for OS billedet.

De tre hjælpeprogrammer kan startes fra kommandoprompt med forhøjede rettigheder. Du behøver ikke tidligere erfaring med CMD-miljøet, så længe du følger instruktionerne nedenfor.

Sådan bruger du CHKDSK:

Hvis dit operativsystem er installeret på C:, skal du køre chkdsk c: /f. Ellers skal du erstatte c: med det korrekte partitionsbogstav
Når du bliver bedt om at planlægge CHKDSK ved næste systemgenstart, skal du skrive y og trykke på Enter
Afslut CMD, genstart din pc, og vent, indtil CHKDSK gør sit job

  OneDrive-integration i Windows 10; Alt hvad du behøver at vide

Hvis du stadig får stopkoden CLOCK WATCHDOG TIMEOUT, skal du fortsætte med den næste løsning.

Sådan bruger du SFC:

Kør sfc /scannow
Vent, indtil SFC scanner og reparerer dine systemfiler
Genstart din maskine

BSOD-fejl forårsaget af beskadigede systemfiler burde være rettet nu. Hvis de ikke gør det, skal du bruge DISM.

Sådan bruger du DISM:

Kør DISM /online /cleanup-image /scanhealth
Hvis det returnerer nogen fejl, skal du køre DISM /online /cleanup-image /restorehealth
Genstart din pc og start CMD som admin igen
Kør sfc /scannow
Genstart din maskine

9. Nulstil BIOS til standard

Hvis du eller en anden person med adgang til din computer er gået ind i BIOS-tilstand og har foretaget ændringer, kan det være fatalt for dit operativsystem, hvilket resulterer i CLOCK WATCHDOG TIMEOUT eller andre BSOD-fejl.

Sådan nulstiller du BIOS til standard:

Genstart din pc
Før Windows startes, skal du hurtigt trykke på tasten, der vises på skærmen, for at få adgang til BIOS
Gå til sektionen Avanceret
Aktiver Nulstil konfigurationsdata (det kan være beskrevet anderledes på din skærm, afhængigt af BIOS-versionen)
Gem den aktuelle BIOS-konfiguration, afslut og genstart din pc

10. Frakobl nye hardwareenheder

Hvis du for nylig har købt et nyt stykke hardware, der går ind i din stationære eller bærbare computer, såsom en USB-aktiveret mus, webcam, Wi-Fi-adapter eller hukommelseskort, kan det have udløst hardwarefejl, der i sidste ende fører til CLOCK WATCHDOG TIMEOUT.

Du burde nemt kunne løse dette ved at frakoble al nyere hardware og genstarte din computer for at tjekke for forbedringer.

Hvis du er usikker, skal du tage stikket ud af stikkontakten, starte Windows for at bekræfte, at du ikke længere får fejl, og derefter omhyggeligt genmontere én komponent ad gangen for at identificere den skyldige.

For at sparke det op, kan du prøve at fjerne alle kabler og kort fra computerenheden. Begynd derefter at tilslutte alt igen, og sørg for, at komponenterne er tilsluttet korrekt, men uden at bruge magt.

Det kan også være en god idé at støve dit udstyr af, især køleren. Defekte USB-porte kan være en anden årsag til BSOD-fejl, så du bør prøve at tilslutte dine USB-aktiverede enheder til forskellige porte.

11. Tjek din pc for malware

Nogle vira er kraftige nok til at deaktivere kritiske processer og tjenester, hvilket resulterer i BSOD-fejl såsom CLOCK WATCHDOG TIMEOUT. Den eneste løsning her er at udføre en scanning på din computer og slippe af med eventuelle skadedyr.

Sådan bruger du Windows Defender:

Klik på knappen Start, skriv Windows Security, og start denne app
Vælg Virus- og trusselsbeskyttelse
Klik på Scanningsindstillinger
Vælg Hurtig scanning, og klik på Scan nu
Hvis scanningsresultaterne er rene, prøv igen med Windows Defender Offline-scanning

Ovenstående trin gælder for Windows 10-computere, men kun hvis du ikke har et tredjeparts antimalwareprogram installeret, der har tilsidesat Windows Defender. Hvis du gør det, så skift din opmærksomhed til det pågældende program for at køre malware-scanninger.

Stopkode CLOCK WATCHDOG TIMEOUT kan rettes

For at opsummere, hvis du ikke kan slippe af med CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-fejlen på din Windows 10-computer, kan du prøve at køre en ren opstart, tjekke RAM’en og deaktivere overclocking.

Det er også en god idé at installere de seneste Windows-opdateringer, tjekke og opdatere dine drivere, afinstallere de seneste programmer og rulle Windows 10 tilbage til et stabilt gendannelsespunkt.

Desuden bør du reparere harddisk- og systemfejl, nulstille BIOS til standard, frakoble nye hardwareenheder og tjekke din pc for malware.

Afskedsord

Virkede disse rettelser for dig? Hvad har du ellers prøvet for at reparere denne irriterende BSOD-fejl? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.