PC vil ikke tilsluttes TV HDMI (fast)

Smart-tv’er har tendens til at være dyre, og selv navnemærker som Samsung vil tilføje bloatware til deres tv’s OS. I mange tilfælde vil et HD-tv, der bruges sammen med et mediecenter eller en computer, der kører Windows 10, give dig en bedre oplevelse. Du kan bruge den til at spille spil, se film og tv-serier, og du kan bruge den fra stort set enhver anden computer.

Et tv og en computer forbindes normalt via en HDMI-port. Selve tv’et kan have en VGA- eller DVI-port ud over en HDMI-port, men moderne bærbare og stationære computere har sjældent alle tre porte.

En HDMI-port er standard på et Windows 10-system, uanset om det er en bærbar eller stationær computer, og om du har en dedikeret GPU på systemet eller ej. Alt tilsluttet via HDMI vil være plug & play, fordi skærmdriverne er installeret sammen med grafikdriverne.

PC’en genkender ikke TV HDMI

Windows 10 kan registrere, når en ny enhed er tilsluttet en port. I de fleste tilfælde vil den klargøre enheden og konfigurere den til brug, f.eks. når du tilslutter en masselagerenhed til dit system, vil du se en File Explorer-prompt, der beder om at åbne drevet. Den samme regel gælder for et TV; når den er tilsluttet, vil Windows 10 udvide skrivebordet til det eller duplikere det.

  Sådan scanner og digitaliserer du dine gamle fotografier med din telefon

Hvis din Windows 10-pc ikke genkender TV-HDMI’et, skal du køre gennem disse grundlæggende kontroller og derefter prøve de rettelser, vi har angivet yderligere nedenfor.

PC vil ikke tilsluttes TV HDMI (fuld vejledning)

Grundlæggende kontrol

Sørg for, at HDMI-kablet ikke er viklet for stramt. Det er bedst, hvis kablet ikke er for langt og ikke er pakket ind. Hvis du håndterer ledningsrod ved at vikle kablets længde, bør du prøve noget andet.
Sørg for, at stifterne på HDMI-kablet ikke er beskadiget. HDMI er utrolig følsomt.
Prøv at bruge et andet HDMI-kabel til at forbinde tv’et og Windows 10-pc’en.

1. Aktiver projektionstilstand

Windows 10 bør automatisk registrere en ny HDMI-forbindelse, men hvis den ikke gør det, er det nemt at aktivere det.

På Windows 10-skrivebordet skal du trykke på Win+P-tastaturgenvejen.
I panelet, der åbnes, skal du vælge enten Udvid eller Dupliker.
Windows 10 begynder at blive vist på tv’et.

  Hvad betyder "GG", og hvordan bruger du det?

2. Vælg inputkilde fra TV

Ligesom Windows 10 kan sende et videosignal, kan tv’et selv modtage et, men fordi et tv er langt mere tilbøjeligt til at have mere end blot én skærmport, registrerer det muligvis ikke automatisk det indkommende signal.

Få adgang til indstillingspanelet på dit tv. Dette panel kan være tilgængeligt via tv’ets fjernbetjening eller ved at trykke på en fysisk knap på selve tv’et.
Se efter inputkildemenuen, og vælg HDMI.

3. Fjern andre forbindelser, switches og hubs

Mange brugere kan lide at forbinde flere systemer til et tv. De administrerer disse systemer ved hjælp af HDMI-hubs og -switche, der giver en bruger mulighed for at skifte inputkilde, dvs. computer, ved at dreje en switch på hubben. De kan give problemer. Prøv at fjerne dem, og tilslut Windows 10-pc’en direkte til tv’et med et HDMI-kabel.

Hvis du har andre porte i brug, f.eks. VGA- eller DVI-porten, skal du frakoble den. Selvom du kun har en ledning tilsluttet, og selve ledningen ikke er forbundet til et system, skal du fjerne den. Det kan forstyrre tv’ets evne til at registrere input.

4. Opdater skærmdrivere

Grafikdrivere er generelt opdaterede, men hvis du har blokeret Windows 10-opdateringer på dit system, er det muligt, at driverne er forældede og forhindrer tv’et i at registrere et signal.

  Sådan slår du batterisundhedsstyring fra på Mac

Åbn Enhedshåndtering.
Udvid skærmadaptere.
Højreklik på grafikchippen, og vælg Opdater drivere.
Søg online efter drivere og installer dem, der er tilgængelige.

Bemærk: Hvis du har en dedikeret GPU, skal du også opdatere drivere til den.

5. Kør hardwarefejlfinding

Windows 10 har en indbygget fejlfinding til generel hardware, og den kan muligvis opdage og løse problemer med eksterne skærme, hvilket i bund og grund er, hvad tv’et er.

Åbn kommandoprompt med administratorrettigheder.
Kør denne kommando: msdt.exe -id DeviceDiagnostic.
Hardwarefejlfinderen åbnes. Kør det, og anvend alle rettelser, som det anbefaler.

6. Installer drivere i kompatibilitetstilstand

Denne løsning kræver, at du downloader skærmdriverne som selvstændige filer. Normalt er disse filer EXE-filer, som du kan hente fra din computerproducents websted.

Download skærmdrivere til dit Windows 10-system.
Højreklik på EXE-filen, og vælg Egenskaber fra kontekstmenuen.
Gå til fanen Kompatibilitet.
Aktiver ‘Kør dette program i kompatibilitetstilstand for’, og vælg den Windows-version, som driveren er beregnet til, f.eks. Windows 8 eller Windows 7. Hvis Windows 10 er angivet som en mulighed, skal du vælge den.
Installer driveren.
Genstart systemet.

Konklusion

Et HDMI-tv burde fungere med et Windows 10-system uden problemer. I nogle tilfælde kan tv’et have en separat HDMI-port til lyd og video. I dette tilfælde skal du bruge en adapter, da Windows 10-systemer generelt kun har én HDMI-port, der udsender både lyd og video. Bortset fra dette burde dit tv fungere, hvis du følger rettelserne nævnt ovenfor.