PC-skærm vil ikke automatisk sove (Windows 10)

Windows 10 har en indbygget funktion, hvor, hvis dit system er inaktivt for længe, ​​begynder det at sætte visse komponenter i dvale. Denne dvaleproces starter med, at skærmen låses ved inaktivitet, efterfulgt af, at skærmen slukker, dvs. går i dvale, og slutter med, at hele systemet går i dvaletilstand.

Brugere kan vælge, hvornår nogle af komponenterne på deres system sættes i dvale. Både displayet og systemet kan indstilles til at gå i dvale efter en periode med inaktivitet, som en bruger kan vælge. Indstillingen anvendes på basis af strømplan og på strømtilstandsbasis, dvs. hvis systemet kører på batteri, eller hvis det er tilsluttet.

Overvåg dvaletilstand, forklaret

Dvalefunktionen for monitoren er automatisk. Hvis en bruger aldrig ændrer den, vil den bruge standardindstillingen og gå i dvale i overensstemmelse hermed. Standardindstillingerne har generelt en lille time-out periode, så din skærm vil sandsynligvis gå i dvale om 2-5 minutter.

  Styr din musemarkør ved at flytte dit hoved i Windows

Skærm vil ikke sove automatisk (løsninger)

Hvis Windows 10 ikke sætter skærmen i dvale, kan der være flere årsager bag det. Prøv rettelserne nedenfor for at finde ud af, hvad der forhindrer din skærm i at gå på vågeblus.

1. Tjek strømplanindstillingerne

Det er muligt, at din skærm ikke vil sove, fordi det ikke er tid til, at den går i dvale. Timeout-perioden kan være indstillet for lang, og du forventer muligvis, at skærmen går i dvale hurtigere.

Åbn File Explorer.
Indsæt følgende i placeringslinjen, og tryk på Enter.

Control PanelHardware and SoundPower Options

I kolonnen til venstre skal du vælge ‘Vælg hvornår displayet skal slukkes’.
Åbn rullemenuen under Batteri og tilsluttet for Sluk display og vælg en kortere tidsperiode.
Klik på Gem ændringer.

2. Tjek aktive/kørende apps

Nogle apps vil blokere Windows 10 fra at sætte skærmen og systemet i dvale, selvom brugeren har været inaktiv. Almindelige eksempler på disse typer apps er medieafspillere, torrentklienter og downloadadministratorer.

  Sådan tilføjes Apple TV's Aerial View Screensaver i Windows 10

Tjek, hvilke apps der kører på dit system, og om nogen af ​​dem sandsynligvis er ansvarlige for at blokere søvn for skærmen.

Enhver igangværende opgave eller script kan også blokere skærmen i at gå på vågeblus.

3. System søvnblokkere

Mens systemets dvale og monitorsøvn er to forskellige ting, er det muligt, at en app, der blokerer dit system i at sove, også blokerer din skærm i at gå i dvale. Følg dette trin for at finde ud af, hvilken app der blokerer søvn.

Åbn kommandoprompt med administratorrettigheder.
Kør denne kommando: powercfg /requests.
Listen over apps, som kommandoen returnerer, blokerer systemet i at sove.

4. Tving søvnmonitor

Du kan tvinge skærmen til at gå i dvale ved at indstille tænd/sluk-knappen til at slukke for skærmen.

Åbn File Explorer.
Indsæt dette i placeringslinjen KontrolpanelHardware og SoundPower-indstillinger, og tryk på Enter.
I kolonnen til venstre skal du klikke på Vælg, hvad lukning af låget gør.
Åbn rullemenuerne for Når jeg trykker på tænd/sluk-knappen, og vælg Sluk skærmen for både batteri og tilsluttede muligheder.
Tryk på tænd/sluk-knappen for at sætte skærmen i dvale.

  Indtast hurtigt specialtegn i Windows ved hjælp af tastaturgenveje

5. Fjern andre enheder

Nogle enheder tilsluttet dit system f.eks. en ekstern harddisk forhindrer muligvis systemet i at gå i dvale. Hvis din harddisk har sin egen strømkilde, er det så meget desto mere sandsynligt, at det forhindrer slumretilstand på din skærm eller dit system. Afbryd enheder og se, om systemet går på vågeblus.

6. Deaktiver USB-selektiv suspendering

Prøv at deaktivere USB-selektiv suspendering. Det formodes at spare strøm ved selektivt at slukke for USB-porte, der ikke bruges, men det kan forstyrre dvalefunktionen.

Åbn File Explorer.
Indsæt dette i placeringslinjen KontrolpanelHardware og SoundPower-indstillinger, og tryk på Enter.
Klik på Skift planindstillinger ud for den aktuelt aktive plan.
Klik på Skift avancerede indstillinger.
Udvid USB-indstillinger i det vindue, der åbnes.
Indstil USB Selective Suspend til Deaktiver.
Genstart systemet for en god ordens skyld.

Konklusion

Skærmen kan slukkes manuelt, men den indbyggede dvalefunktion er naturligvis bedre, da den automatiserer funktionen. Hvis din skærm ikke vil sove, er det højst sandsynligt en app, der forhindrer det. Gå gennem alle dine apps, der kører i øjeblikket, og du vil være i stand til at finde ud af, hvilken der blokerer systemets søvn.