Opret en gæstekonto på din iPhone med GuestMode

Kids Zone-funktionen i Windows Phone 8 har bestemt vist, at der er plads på markedet til mobile platforme, der tilbyder flere brugerkonti, ligesom desktop-enheder. Ved mange lejligheder kan det føles uhøfligt at nægte at give nogen din smartphone, men det virker endnu mere uhøfligt konstant at prøve at se, hvad de laver med den. Den eneste måde at bringe dit sind til ro i sådanne situationer ville være gennem oprettelsen af ​​en slags gæstekonto på din enhed. Til iOS har vi tidligere dækket en tweak ved navn iPrivacy, som lader dig begrænse adgangen til de apps, der er installeret på din iPhone. GuestMode er en ny tweak til iOS 7, der er baseret på samme princip, men er meget mere intuitiv i brugen. Du vil ikke blive forvirret af et utal af konfigurationsmuligheder, mens du forsøger at konfigurere det, og det hele er klar til at springe i gang, lige efter du har valgt de apps og funktioner, som du anser for sikre til visning af fremmede.

GuestMode tilbyder masser af måder at aktivere den alternative brugerkonto på. De fleste af disse metoder er baseret på bevægelser, hvorfor tweaken er afhængig af Activator (installeres automatisk med GuestMode). Nogle af måderne, hvorpå GuestMode kan startes, omfatter at stryge hen over adgangskodeindtastningsskærmen (som du ville gøre på låseskærmen), tilføje en dedikeret knap til låseskærmen for denne tweak eller tildele en Activator-bevægelse til den. For at forsegle alle ender med hensyn til privatlivets fred, lader tweaken dig sætte en adgangskode på GuestMode, uafhængigt af låseskærmens adgangskode.

Ud over at begrænse adgangen til apps kan GuestMode også bruges til at bestemme andre privilegier. Det er muligt at blokere adgangen til Notification Center, Kontrolcenter, App Switcher, Siri, Newsstand og Spotlight-søgning. For at være endnu mere grundig giver GuestMode brugere mulighed for at begrænse funktioner som at dræbe apps, se adressebogen fra opkalderen og kontrolcentergenveje.

Alle disse funktioner har deres egne skifter i GuestMode-menuen, der er føjet til appen Indstillinger. For at vælge de apps, der skal forblive tilgængelige i GuestMode, skal du blot gå gennem sektionen ‘Aktiverede apps’, der viser både system- og tredjepartsapps.

GuestMode ødelægger ikke ikonarrangementet på dit Springboard. Justeringen nedtoner bare de ikoner og mapper, der ikke kan tilgås i GuestMode, og at trykke på dem giver ingen resultater. For at afslutte GuestMode skal du blot låse din enhed og derefter låse den op på den sædvanlige måde.

GuestMode er kompatibel med iOS 7, koster $0,99 og er tilgængelig i BigBoss-reposen i Cydia-butikken.