Microsoft Office (Word, Excel & PowerPoint) til iPad [Review]

Microsoft tog sin søde tid med at komme op i fart med teknologi fra sine konkurrenter, og især for Redmond-virksomheden at indrømme, at et stort flertal af Microsoft-produktbrugere også nyder Apples meget succesfulde iPad. Faktisk ser det ud til, at Microsoft har taget så lang tid at omfavne denne lille lille virkelighed, at en masse velbyggede alternativer til Microsofts produkter er tilgængelige i iTunes App Store, som måske fungerer bedre end deres originale inspirationer. Microsoft Office har været et sådant klassisk eksempel i lang tid. Der findes adskillige højkvalitetsalternativer til iPad, som måske lader dig gøre mere end den originale kontorpakke, og selv Apples iWork-pakke kan klare alle sådanne opgaver fint. Nu, lige i går, har Microsoft endelig løftet sløret for Word, Excel og PowerPoint til iPad, men med et hak. Ikke desto mindre går vi hands on, lige efter springet.

Helt ærligt, før du bliver helt begejstret over det faktum, at MS Office (officielt) endelig er landet på iPad’en, så tænk om igen – Word-, Excel- og PowerPoint-apps, som i øvrigt er gratis, tilbyder kun visningsmuligheder, når de downloades, medmindre du har et Office365-abonnement. Til sidstnævnte får du en komplet kontorapp-pakke, der er fuldt ud i stand til at give iWork løb for pengene, og endda også en stor del af tredjepartsløsninger. Lad os tage et kig på de enkelte apps.

Microsoft Word til iPad

Den første er Microsoft Word til iPad. Når appen startes, giver den et par introduktionsbilleder, hvorefter den beder dig om at logge ind med din Microsoft-konto. Det er ikke obligatorisk, men hvis du har dokumenter gemt i dit One Drive, kan det være en god idé at gøre det. Ud over det, medmindre du har det lukrative Office365-abonnement, er det, du får, blot en fremviser til dine DOC- og DOCX-filer. Så snart du åbner et dokument, vises en vedvarende bjælke øverst, der beder dig om at aktivere eller på anden måde fortsætte med at arbejde i skrivebeskyttet tilstand.

Jeg er ikke sikker på, om det er en teaser eller Microsoft, der rent faktisk forsøger at friste dig til at få Office365, men du kan grundlæggende oprette en hvilken som helst fil på din iPad ved hjælp af de tilgængelige skabeloner, omend du ikke redigerer noget. Uanset hvad er det meget begrænset uden redigeringsfunktionerne. Grænsefladen af ​​Word til iPad ligner Ribbon UI af Microsoft-produkter, selvom iOS 7 Human Interface Guidelines er blevet fulgt nøje. Samlet set er appen velpoleret og behagelig for øjnene.

Microsoft Excel til iPad

Den næste i rækken er Microsoft Excel til iPad. Denne app, beslægtet med Word, fungerer efter samme princip – vis et par introduktionssider, tilbud at forbinde din Microsoft-konto og aktiver endelig.

Grænsefladen minder meget om Word til iPads, med fanerne Hjem, Indsæt, Formler, Gennemse og Vis øverst, mens den eneste, der har funktionelle indstillinger, er fanen Vis, som giver dig mulighed for at vise/skjule formellinjen, arkfaner, overskrifter og gitterlinjer. Ruder kan også fryses. Resten af ​​mulighederne bliver tilgængelige med Office365-abonnementet.

Som sådan er de tilgængelige muligheder kraftfulde nok til at betjene de fleste af dine regnearksadministrations- og redigeringsbehov. Formelunderstøttelse er fantastisk, og en der nemt kan overtrumfe, hvad Apple tilbyder i sin Numbers-app.

Microsoft PowerPoint til iPad

Afslutning på strejftoget er PowerPoint, som ikke er anderledes end de to tidligere. Det følger det samme skema og tilbyder den samme “view only”-funktionalitet til den gratis version. Skabeloner er rigelige til at skabe nye præsentationer, hvis du har de særlige privilegier til at gøre det.

Hvad der er anderledes i PowerPoint-appen er, at det kan gengive diasshows nøjagtigt, som de er blevet oprettet på appens skrivebordsmodstykke, selv med Office 2013-animationer. Du kan dog ikke ændre nogen indstillinger for nogen slides med den gratis version. De tilgængelige faner øverst er Hjem, Indsæt, Overgange, Slide Show, Review og Shape – alle tilstrækkelige til at skabe imponerende præsentationer på farten.

Konklusion og dom

Helt ærligt er jeg grundigt skuffet over Microsoft Office-pakken til iPad. Ikke fordi apps ikke er gennemtænkte og polerede, men på grund af den tilgang, som Microsoft tog. Det var allerede for sent, før virksomheden indså, at det var ved at være bagud med at gøre sine apps tilgængelige for konkurrerende platforme, og selv når det gjorde det, er de alvorligt handicappede. En meget lille brugerpopulation har et Office365-abonnement, og at begrænse en app’s muligheder på en sådan måde er bare at efterlade en dårlig smag i potentielle brugeres mund. Jeg kan for min del ikke fatte, hvorfor jeg skulle skifte til Office til iPad i stedet for at stole på iWork, som jeg ikke kun fik gratis med min iPad Air, men er fuldt funktionsdygtig og anvendelig ud af æsken. Mange brugere foretrækker at betale en forhåndspris og derefter have appen fuldt ud brugbar i resten af ​​deres tid, men at bede $99 om året for at bruge noget, der har solide konkurrenter, giver bare ingen mening.

Til sidst ser det ud til, at Microsoft har indset, at det gik lidt galt i, hvordan det griber Office til iPad an, men de skridt, som virksomheden tager, er simpelthen latterlige. De gjorde Office-pakken til iPhone og Android (ikke iPad) fuldstændig anvendelig gratis, og de tilbyder nu gratis Office365-abonnementer til brugere, der – vent på det – går ind i en Microsoft Store med deres iPad med Office-apps installeret. Hvis det ikke var nok, er der en anden fangst; tilbuddet gælder kun de første 50 kunder. Med det knappe antal Microsoft Stores, der er derude, er chancerne små for, at du kan være heldig, men hey, det er alt, Redmond-virksomheden gør. Medmindre de øger spillet, hjælper det måske ikke Microsoft så meget at frigive disse apps.

Microsoft Word, Excel og PowerPoint til iPad kræver, at iOS 7.0 eller nyere fungerer, og de kan hentes på nedenstående links.

Installer Microsoft Word til iPad fra App Store

Installer Microsoft Excel til iPad fra App Store

Installer Microsoft PowerPoint til iPad fra App Store