LØS DPC WATCHDOG VIOLATION-fejlen (2021 Working Solutions)

DPC WATCHDOG VIOLATION er en BSOD-fejl, du kan støde på, når du prøver at spille eller arbejde på et vigtigt projekt på din computer. Det kan være forårsaget af forskellige problemer på software- eller hardwareniveau.

Ud over den klassiske Blue Screen of Death-meddelelse skriver Windows DPC_WATCHDOG_VIOLATION fejlkoden på skærmen, hvis du vil slå en løsning op online. Det er sandsynligvis sådan, du endte på denne side i første omgang.

Microsoft forklarer hvorfor du modtager denne fejlkode, og hvordan du kan rette den. Medmindre du er programmør, vil disse instruktioner dog ikke fortælle dig meget. Vi er her for at dele det ned for dig.

Sådan rettes fejlen DPC WATCHDOG VIOLATION

Hvis fejlen går igen, betyder det, at din computer har et vedvarende problem, som skal løses hurtigst muligt.

Der er flere løsninger, du kan prøve for at slippe af med denne irritation. Det er ikke obligatorisk at gennemgå dem alle. Bare start med den første og arbejd dig ned.

Før du går i gang, bør du dog oprette et systemgendannelsespunkt som en fejlsikker foranstaltning. Eller endnu bedre, opsæt en komplet sikkerhedskopi af din hardware.

1. Opdater dine drivere

Hvis mindst én af dine enheder ikke kører korrekt på grund af forældede eller inkompatible drivere, er det nok til at udløse DPC_WATCHDOG_VIOLATION BSOD-fejlkoden.

Sådan geninstallerer du drivere automatisk:

Højreklik på Windows 10 Start-knappen, og vælg Enhedshåndtering
Vælg en enhed, højreklik på den, og vælg Deaktiver enhed
Genstart din computer. Windows bør automatisk geninstallere den korrekte driverversion

Hvis du stadig får DPC WATCHDOG VIOLATION-stopkoden, er det muligt, at Windows mislykkedes i sit forsøg på at installere den korrekte driver.

Du kan slå de seneste driverversioner op på det officielle websted, afhængigt af fabrikanterne af dine enheder. Når du har downloadet dem, kan du nemt installere dem på din pc ved hjælp af Enhedshåndtering og indstillingen Gennemse min computer efter driversoftware.

Men det tager ret lang tid. Derudover risikerer du at installere en inkompatibel driver, hvis du ikke ved, hvad du laver, hvilket kan forårsage endnu flere problemer for dit operativsystem.

  Kan du deaktivere annoncer på Roku-startskærmen?

Den sikreste handlingsplan er at bruge driveropdateringssoftware. Sådanne applikationer scanner din pc, identificerer forældede drivere, finder nyere og kompatible driverversioner på nettet, download og installer derefter driverne. Det bedste er, at alt udføres næsten automatisk.

2. Indstil SATA AHCI Controller-driveren

Den enhedsdriver, der normalt udløser fejlen DPC WATCHDOG VIOLATION, er SATA AHCI-controlleren. Der er et simpelt trick til det:

Gå til Enhedshåndtering, udvid menuen Lagercontrollere, højreklik på SATA AHCI Controller, og vælg Egenskaber
Vælg fanen Driver, og klik på Driverdetaljer
Hvis du har flere driverfiler, skal du vælge iaSorE.sys

Men hvis iaSorE.sys-driverfilen allerede var valgt, skal du fortsætte til næste løsning.

3. Sørg for, at din installerede hardware er kompatibel med Windows

Hvis du begyndte at modtage DPC_WATCHDOG_VIOLATION fejlkoden efter at have bygget en ny computer fra bunden, bør du tjekke for hardwarekompatibilitetsproblemer.

For eksempel, når det kommer til specialfremstillede computerenheder, skal du kontrollere, om dit bundkort og din CPU-processor er kompatible med hinanden. Sørg derefter for, at disse to komponenter er kompatible med de resterende dele, inklusive dine RAM- og GPU-kort.

På den anden side, hvis du lige har opgraderet til Windows 10, er din eksisterende hardware måske ikke kompatibel med Microsofts seneste operativsystem. Rådfør dig med officielle Windows 10-specifikationer at lære mere. For at stoppe BSOD-fejl kan det være nødvendigt at opgradere dit udstyr.

4. Afmonter din perifere hardware

Selvom et bestemt stykke hardware er kompatibelt med din computer og Windows og har den nyere driver installeret, kan det stadig være defekt. I så fald bør du returnere den til producenten, hvis du stadig har garantien.

Men det kan være svært at identificere den skyldige hardware. Det er nemmere at frakoble alt fra din computer, genstarte din maskine og bekræfte, at du ikke længere får fejlen DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

Tilslut derefter komponenterne én ad gangen for at se, hvilken der rejser røde flag. Det anbefales også at starte Windows i sikker tilstand, efterfulgt af geninstallation af hver driver (se den første løsning på denne liste for flere detaljer).

5. Tjek softwarekompatibilitet

Ud over hardware kan fejlen DPC WATCHDOG VIOLATION udløses af et problem på softwareniveau. Måske har du for nylig installeret programmer, der ikke er kompatible med dit operativsystem, eller mistænkelige programmer, der udløser malware-advarsler.

Du bør være i stand til at bekræfte dette, hvis du er den eneste med adgang til din pc og huske, om du begyndte at få stopkoden efter at have installeret et nyt program på din pc.

Det kan være et antivirusværktøj, VPN-tjeneste, webbrowser, overclocking-værktøj, RAM-optimering, spilforstærker, pc-optimeringspakke eller noget andet.

Sådan afinstallerer du de seneste programmer:

Højreklik på Windows 10 Start-menuen, og vælg Apps og funktioner
Indstil Sorter efter til Installationsdato for at vise programmer efter dato (nyeste først)
Vælg det første værktøj på listen. Hvis du vil være helt sikker på, at det er et mistænkeligt program, kan du finde flere detaljer om programmet og dets processer på Google. Klik på Afinstaller, når du er klar, og følg instruktionerne for fjernelse
Genstart din pc og se, om du stadig får fejlen DPC WATCHDOG VIOLATION

  Sådan konfigureres Face ID på iPhone X

Men hvis den skyldige applikation allerede har foretaget ændringer i dit systemregistrering og blandet dets DLL-filer med dine Windows-biblioteker, så løser det ikke rigtig noget at afinstallere det.

Det er bedre at gendanne Windows til et tidligere kontrolpunkt, før du installerede dette program.

6. Brug Systemgendannelse

Hvis den tidligere løsning ikke virkede, men du har stor mistanke om, at DPC_WATCHDOG_VIOLATION var forårsaget af et program, kan du prøve at bruge systemgendannelsestilstand.

Tryk på Ctrl + R, skriv kontrolpanel, og tryk på Enter
Klik på Gendannelse
Klik på Åbn Systemgendannelse
Vælg et kontrolpunkt fra listen, og følg guidens trin. Hvis du er usikker, skal du vælge en dato og et klokkeslæt, før du installerer det skyldige program. Du kan sammenligne den med installationsdatoen, der vises i området Apps og funktioner.

7. Tjek din computer for malware

Nogle malware-agenter er kraftige nok til at overtage dit system og stoppe processer og tjenester. De kan endda forhindre dig i at få adgang til Task Manager, Group Policy Editor og andre kritiske dele af Windows.

Så du bør køre en malware-scanning for at kontrollere dette. Hvis du ikke har en tredjeparts antimalware-løsning installeret, betyder det, at Windows Defender er ansvarlig for din computers forsvar. Sådan bruger du det:

Klik på Windows 10 Start-knappen, skriv Windows Security, og start denne app
Gå til Virus- og trusselsbeskyttelse
Klik på Scanningsindstillinger
Vælg Hurtig scanning, og klik på Scan nu
Hvis scanningsresultaterne ikke viser noget mistænkeligt, skal du udføre en sekundær scanning ved hjælp af Windows Defender Offline scanningsindstillingen

Tredjeparts antivirusværktøjer kan have forskellige muligheder, så sørg for at justere ovenstående trin i overensstemmelse hermed. Du har måske endda et program, der understøtter sårbarhedsscanninger, som du bestemt bør udføre på din pc.

8. Bekræft systemfejl

Vi har gemt denne løsning så langt nede, fordi den er mere delikat og involverer brug af kommandoprompt. Bare rolig, da du ikke har brug for nogen særlige færdigheder for at bruge CMD, så længe du følger instruktionerne nedenfor til punkt og prikke.

For at forblive på den sikre side er det dog en god idé at oprette et systemgendannelsespunkt eller sikkerhedskopiering af data, hvis du ikke allerede har gjort det indtil dette tidspunkt.

Kom i gang ved at køre CHKDSK (Check Disk):

Afslut alle aktive processer
Tryk på Ctrl + R, skriv cmd, og tryk derefter på Ctrl + Shift + Enter for at starte kommandoprompt med administratorrettigheder
Skriv chkdsk c: /f. Hvis du har Windows installeret på et andet drev, skal du bruge det bogstav i stedet
Kommandoprompt vil bede dig om at bekræfte planlægningen af ​​scanningen ved næste systemstart. Skriv y, og tryk på Enter for at bekræfte
Genstart din pc og vent

  Sådan bruger du Microsoft Words læringsværktøjer

CHKDSK bør reparere eventuelle diskfejl, der udløser BSOD-meddelelser, inklusive DPC WATCHDOG VIOLATION. Men hvis du stadig ikke kan ryste det af dig, skal du fortsætte til det næste kommandopromptværktøj.

Sådan kører du SFC (System File Checker):

Kør kommandoprompt som admin igen
Skriv sfc /scannow og tryk på Enter. Det vil starte en Windows-dækkende scanning og reparere eventuelle korrupte systemfiler
Genstart din computer, når scanningen er slut

I modsætning til CHKDSK, der tjekker for harddiskfejl, identificerer og reparerer SFC korrupte systemfiler. Så du kan stole på, at det løser dårlige systemfiler, der forårsager BSOD-fejl. Hvis det stadig ikke gjorde tricket, skal du fortsætte med DISM.

Sådan bruger du DISM (Deployment Image Servicing and Management):

Start kommandoprompt med elevationsrettigheder
Skriv DISM /online /cleanup-image /scanhealth og tryk på Enter
Hvis scanningsresultaterne indikerer problemer, skal du skrive DISM /online /cleanup-image /restorehealth for at håndtere dem
Genstart din computer, start CMD som admin, skriv sfc /scannow og tryk på Enter
Genstart din maskine igen

DISM er en smule mere invasiv end CHKDSK og SFC, fordi den leder efter korrupte filer i komponentlageret i Windows-billedet. Men det skulle hjælpe med at fejlfinde fejlen DPC WATCHDOG VIOLATION, hvis det er forårsaget af en defekt Windows-fil.

9. Se Event Viewer

Event Viewer er et indbygget Windows-værktøj, der indsamler diagnostik om operativsystemet og giver dig besked om eventuelle hændelser, inklusive fejlmeddelelser.

Hvis du stadig ikke kan slippe af med fejlen DPC WATCHDOG VIOLATION efter at have prøvet løsningerne ovenfor, men endnu ikke er klar til at udføre en Windows-fabriksnulstilling, skal du konsultere Event Viewer for at få flere detaljer om BSOD-meddelelsen.

Sådan bruger du Event Viewer:

Genstart din computer lige efter at have fået fejlen DPC WATCHDOG VIOLATION
Klik med det samme på menuen Start, skriv begivenhedsfremviser, og tryk på Enter
Udvid afsnittet Windows-logfiler i venstre side, og vælg System
Vælg den første fejl på listen, og læs beskrivelsen af ​​den på fanen Generelt

Du kan bruge disse oplysninger til at finde flere detaljer om den nøjagtige årsag til DPC_WATCHDOG_VIOLATION stopkoden på nettet.

Men hvis det bliver for meget for dig, kan du overveje at tage kontakt til en teknisk specialist og dele detaljer fra Event Viewer.

DPC_WATCHDOG_VIOLATION: Afskedsord

For at opsummere kan du prøve at rette DPC WATCHDOG VIOLATION-fejlen ved at opdatere dine drivere, ændre SATA AHCI Controller-driveren til iaSorE.sys og sikre, at din installerede hardware er kompatibel med Windows.

Du kan også frakoble eksterne enheder for at isolere den defekte komponent, kontrollere softwarekompatibilitet med operativsystemet og bruge Systemgendannelse til at gendanne Windows til et tidligere kontrolpunkt.

Hvis det heller ikke virker, skal du tjekke din computer for malware-infektioner samt dit system for fejl. Endelig kan du bruge Event Viewer til at finde ud af den nøjagtige rod til problemet.

Virkede disse løsninger for dig? Hvad har du ellers prøvet for at reparere DPC_WATCHDOG_VIOLATION stopkoden? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.