Jeg brugte en Cortana Smart Speaker hele weekenden. Her er hvorfor det mislykkedes

Jeg brugte dagevis på at bruge Cortana i stedet for Alexa eller Google Assistant, og oplevelsen fik mig til at føle mig lige så ru rundt om kanterne, som Cortana er. Desværre er Microsoft kommet så langt bagud, at den eneste rimelige løsning er at give op.

Satya siger farvel til Cortana-højttalere

For nylig har Satya Nadella, Microsofts CEO, sagt, at han ikke længere ser Cortana som en konkurrent til Alexa eller Google Assistant. Ifølge MSPoweruser, sagde han:

“Du burde kunne bruge det på Google Assistant, du burde være i stand til at bruge det på Alexa, ligesom du bruger vores apps på Android og iOS, så det er i det mindste sådan, vi vil tænke på, hvor det vil gå hen.”

Men er Cortana så langt bagud? Er det tid til at gå i en ny retning og opgive Cortana som din dedikerede digitale husholdningsassistent? Jeg brugte et par dage på at prøve at bestemme netop det, og det, jeg fandt, er: Ja, det er den rigtige beslutning at tage.

Opsætningen var kompliceret

Da jeg startede med dette eksperiment, stødte jeg straks på et problem. Jeg har Alexa-enheder og Google-enheder spredt rundt i mit hjem. Men jeg har ikke Cortana-enheder så bekvemt placeret. Jeg ejer en Surface Pro 3, en Windows 10-pc, og jeg sætter Cortana på min telefon. Men min pc har ikke en mikrofon, min Surface bruger meget af sin tid slukket i disse dage, og min telefon har ikke en anstændig nok mikrofon til hurtige stemmekommandoer.

Så jeg købte en Harmon Kardon Invoke til mit kontor (hvor jeg bruger meget af min tid) og brugte min telefon andre steder i huset. Det er ikke et perfekt en-til-en-scenarie, men godt nok. Desværre er der ingen Google Home Mini eller Echo dot-ækvivalent, kun Invoke. Så billigt at placere Cortana-højttalere rundt omkring i huset er udelukket. Prisen på Invoke er faldet til $50, hvilket er meget lavt for sådan en højttaler, der lyder godt, men du kan få Echo Dots og Google Minis for mindre. Hvis du holder øje, er det ikke ualmindeligt at se dem for så lidt som $30.

Cortana klarer halvdelen af ​​det grundlæggende godt nok

Min primære brug for mine Google- og Alexa-enheder er smart-hjemstyringer, musik, timere og rutiner, der automatiserer ting. Når det kom til Smart Home-integration, troede jeg, at jeg gjorde det godt i starten. Cortana har Wink, Smartthings og Philips Hue integration. Jeg bruger i øjeblikket en Wink-hub til mange af mine smarte hjemmeenheder og Philips-pærer, og styringen af ​​disse enheder fungerede uden problemer. Oplevelsen med de fleste af mine smarte hjemmeenheder var på niveau med Alexa eller Google Assistant.

  Disse "Gamer" PC-produkter er fantastiske til kontorarbejde

Cortana fortsatte godt med timere og alarmer, der var nemme at indstille, og tilføjelsen af ​​Spotify var en enkel proces, der så ud til at fungere godt. Det gjorde det i hvert fald, indtil jeg ville stoppe musikken. Omkring halvdelen af ​​tiden virkede det ikke at sige “Stop” eller “stop musikken”. Cortana ville fortælle mig, at hun ikke kunne gøre det lige nu. Hvis jeg prøvede et par gange mere, ville det til sidst virke. Det var lige så problematisk at kalde afspilningslister frem. På trods af det forkerte navn trak det korrekte at sige “spil den blinde skov på Spotify” min Ori and the Blind Forest-playliste op, men at sige “play Ori and the Blind Forest” forvirrede Cortana hver gang. Jeg fandt det nemmere at styre musikken fra Spotify-appen end gennem stemmeinteraktioner.

Omvendt, så længe jeg får navnet på sangen eller personen rigtigt, ser jeg sjældent eller nogensinde den slags problemer med Google Assistant og Alexa med Spotify.

Der mangler flere funktioner end til stede

Problemerne startede med min stue. Lysene i min stue er Magic Home-enheder, og Cortana har ingen integration til dem. Så indså jeg, at mine smarte stikkontakter enten er iClever- eller GE-enheder, og selvom GE-enhederne har Wink-integration, har iClever-enhederne det ikke. Så jeg kan ikke tænde lyset i min stue, og jeg kan heller ikke styre de fleste af mine smarte stikkontakter med Cortana. Jeg var nødt til at falde tilbage til Alexa eller Google for det.

Nogle gange er den musik, jeg kan lide, ikke på Spotify, i så fald vender jeg mig til en anden kilde. Desværre er udvalget af musiktjenester til Cortana minimalt. Der er f.eks. ingen Pandora på trods deres løfte at det ville komme for mere end et år siden. Pandora har ikke opdateret sin nyhedsblog med nogen yderligere omtale af Cortana, selv da den sidst opdaterede Xbox app. Selv med Spotify har Cortana slet ikke multirumslyd, hvilket er en funktion jeg bruger jævnligt. Og hvis jeg ville have et samtaleanlæg, var det tilbage til Alexa eller Google. Problemet er ikke kun, at jeg ikke har Cortana-højttalere i hele mit hus, de funktioner findes ikke.

Jeg har min e-mail og kalender integreret gennem Outlook.com, så disse burde have været et snuptag. Og selvom min e-mail fungerede godt, lod min kalender meget tilbage at ønske. “Cortana, hvad er der i min kalender” og “hvad er min næste aftale” førte til svar om, at der ikke er noget i kalenderen i dag. Men jeg ledte efter i morgen. Så jeg prøvede “hvad er på min kalender i morgen”, og efter to forsøg lykkedes det endelig. Desværre var de oplysninger, jeg modtog, ikke nyttige på grund af pakker.

Hver gang jeg modtager en e-mail om en forsendelse på vej, tilføjer Microsoft den hjælpsomt til min kalender på den forventede ankomstdag. Frustrerende nok giver det ingen resultater at spørge Cortana “hvornår ankommer min pakke”. Min kalender viser fem pakker, der ankommer i morgen, og Cortana vil kun læse de første fire elementer på listen. Hvilket betyder, at min faktiske aftale (det sjette punkt) til i morgen ikke var opført.

  Sådan overføres enhver e-bog til Kindle ved hjælp af Caliber

Kalenderaftaler afslørede også, at Cortana ikke fungerer konsekvent på tværs af enheder. Begivenheden for i morgen har en påmindelse sat til i dag. Da den påmindelse skete, ramte den min Android-telefon, min Windows-telefon, min pc og min Surface. Men der skete ikke noget på Invoke. Hvis andre enheder ikke havde været i samme rum, havde jeg måske helt misset påmindelsen.

Cortana-appen hjælper ikke meget

Jeg tilføjer ikke en masse regler med stemmen

Jeg gør meget brug af rutiner til at automatisere mit hjem. Jeg overvejede at skifte dem over til Cortana for at få en komplet oplevelse, men i begyndelsen af ​​processen var der bare ikke en rutine for Cortana. Halvvejs skete der en opdatering, og Microsoft introducerede funktioner, der ligner rutiner kaldet Scener og regler. Scener kan kombinere handlinger – hvis køkkenlyset slukker, skal du skrue ned for termostaten til 70 grader. Regler får handlinger til at ske på bestemte tidspunkter – tænd for verandalyset kl. 21.00.

Jeg troede, jeg fandt min vej til automatisering, men igen opdagede jeg hurtigt, at Microsoft kun havde implementeret denne funktion halvvejs. Du kan kun indstille scener og regler med din stemme. Hvis du graver i Cortana-appens indstillinger (hvor Microsoft flyttede notesbøger), kan du se og slette eksisterende scener og regler, men du kan ikke tilføje dem. På det tidspunkt slog jeg hænderne op og gav op. Jeg har for mange rutiner til at tilføje med stemmen.

Alarmer og timere er lige så et problem. Du kan ikke navngive dem, uanset om du bruger appen eller stemmen, og hvis du opretter en fra Cortana-højttaleren, skal du fjerne den ved hjælp af højttaleren. Da du ikke kan navngive det, betyder det at sige noget som: “fjern min 16:30-alarm” og håbe, at Cortana forstår dig. Hvis jeg indstillede en på min telefon, gik den til ur-appen. Selvom, da jeg gjorde det, fik det ikke tiden rigtigt på trods af, at jeg brugte skriveindstillingen.

Den simple kendsgerning er, at Google og Amazon har gjort et meget bedre stykke arbejde med app-integration her. Jeg kan styre påmindelser, alarmer og timere for enhver af mine enheder fra deres respektive app. Og jeg kan konfigurere rutiner ved at trykke på min telefons skærm uden at tale med disse enheder på en enkel og brugervenlig måde.

Der eksisterer meget få færdigheder, og de er forvirrende at aktivere

Da Microsoft annoncerede Invoke, pralede det med, at 46 færdigheder allerede eksisterede på Cortana. Siden da er tallet vokset til over hundrede. Men det er uendeligt meget sammenlignet med Alexas 50.000 færdigheder. Og selvom ikke alle Alexa-færdigheder er imponerende, forsøger mange af dem i det mindste at gøre noget unikt, som at læse en historie eller facilitere et brætspil. Cortana har knap nok det grundlæggende dækket med f.eks. Dominoes, Dark Sky og Wink.

Men det værste er at prøve at tilføje en færdighed. Du kan finde færdigheder, du allerede har installeret, i Cortana-appen. Men ved at klikke på “Opdag flere færdigheder”-indstillingen kommer du til Cortana Skills webside, hvor du kan klikke på en færdighed for at få en beskrivelse. Men der er ingen tilføjelsesknap, installationsmulighed eller noget andet, der foreslår, hvordan man aktiverer det. Microsoft forventer, at du prøver at bruge færdigheden ved at tale med Cortana, hvorefter du bliver bedt om at tilføje den.

  PC-benchmarks: Sådan fungerer de, og hvad du skal kigge efter

Men du skal vide, at færdigheden eksisterer i første omgang, hvilket betyder, at du uundgåeligt vil ende på denne webside – så hvorfor ikke bare lade os slå den til derfra?

Den mest kraftfulde ting, du kan gøre med Cortana, er at gøre hende til Alexa

Hver gang jeg stødte på et problem med at bruge Cortana, var svaret ret simpelt: Ring til Alexa. I overensstemmelse med mit løfte om “brug kun Cortana-enheder”, tog jeg ikke den nemme vej ud. I stedet ringede jeg til Alexa gennem Cortana ved hjælp af deres nye integration. Jeg er glad for at kunne sige, at dette fungerede godt. Det meste af tiden inden for to sekunder hørte jeg Alexa ding for at fortælle mig, at hun havde overtaget, og så kunne jeg sige den kommando, jeg havde brug for. Efter min anmodning var gået igennem, spurgte Alexa, om der var andet. Når jeg var færdig, kunne jeg enten sige “stop med at lytte” eller slet ikke sige noget. Til sidst ville hun time out.

Men lige så stramt som integrationen er, er det stadig et lidt forsinket skridt, når du bare kunne bruge en Alexa-højttaler i første omgang. Hvis stemmeassistent-højttalere handler om bekvemmelighed, så giver det kun mening at gå lige i munden på den virtuelle hest og springe forsinkelsen over.

Cortana sidder fast i tiden

Næsten alle problemer, jeg har stødt på med Cortana, var engang et problem med Alexa og Google Assistant.

De tog ikke altid højde for flere højttalere, og de havde heller ikke multirumslyd. De manglede raffinement i deres apps, og rutiner var ikke til stede i begyndelsen. Men Amazon og Google har arbejdet på at forbedre deres tilbud, og for at være ærlig, så har Microsoft ikke gjort det. I hvert fald ikke på en forbrugerfokuseret måde. De kan have vist futuristiske kontorarbejdspladsdemoer, men det nytter hverken dig eller mig derhjemme.

Kunne Microsoft indhente det? Ja sandsynligvis, men til hvilken pris? Microsoft er en stor virksomhed med mange jern i ilden, og hver gang den fokuserer på en ressource her, mister den fokus et andet sted.

Sandheden er, at selvom Microsoft tilføjede alle de funktioner, som Cortana mangler i øjeblikket, ville det ikke løse det problem, som Microsoft ser ud til at stå over for alt for ofte. Lav adoption betyder, at tredjepartssupport mangler, men manglende tredjepartssupport betyder lav adoption. Microsoft står over for det samme hønse- og ægproblem, som det så med Windows-telefon, og det er derfor, der er så få Cortana-færdigheder. Ingen er interesseret i at udvikle dem.

På et tidspunkt er den bedste ting at gøre at ændre kurs og stille et nyt spørgsmål. Hvad kunne Cortana ellers være? Og det var det, Satya Nadella fik fat i med sine seneste udtalelser.

I mellemtiden går jeg tilbage til Alexa og Google. Jeg vil beholde Cortana-højttaleren til Spotify-integration, men sandsynligvis ikke meget andet. Selvom stemmeresponsen ikke forbedres, kan jeg holde den ved siden af ​​min pc og styre den fra Spotify-appen eller bare bruge den som en Bluetooth-højttaler. Og for at være retfærdig er det en ret godt lydende Bluetooth-højttaler til $50.