Indtast hurtigt specialtegn i Windows ved hjælp af tastaturgenveje

Windows lader dig bruge tonsvis af forskellige specialtegn, som ikke vises på et standard QWERTY-tastatur, via et integreret tegnkort. Men hvis du ofte oplever behovet for at skrive specialtegn i tekst, kan det vise sig at være kedeligt og tidskrævende at kopiere dem fra tegnkortet hver gang. Mød WinCompose, et open source-skrivebordsværktøj, der redder dig fra denne opgaveproces ved at give dig mulighed for hurtigt at skrive specialtegn ved hjælp af simple tastekombinationer.

Processen med at indsætte specialtegn ved hjælp af WinCompose er meget enkel. Du kan indtaste et specialtegn ved at kombinere en genvejstast efter eget valg med to eller flere foruddefinerede taster på tastaturet. For eksempel, som standard, vil et tryk på højre Alt-tast efterfulgt af ‘A’ og ‘E’ indsætte ‘Æ’-tegnet. Ligeledes indtaster Alt + C + O ‘©’.

  Steam Disk skrivefejl på DOTA 2 på Windows 10 (LØST)

Efter installationen tilføjer programmet sig selv til Windows-systembakken. Du kan højreklikke på systembakkeikonet for at deaktivere eller genstarte værktøjet, angive ‘Compose Key’ (modifikatoren, der bruges til at starte tastkombinationssekvensen; for eksempel højre Alt-tast eller venstre Win-tast osv.), ‘Timeout’-interval (den tid, værktøjet skal vente på, at der indtastes en skrivesekvens, efter at der er trykket på Compose-tasten), og se et kort over alle komponeringssekvenser.

Vinduet ‘Liste over sekvenser’ giver dig mulighed for at se alle tastekombinationer til din rådighed, sammen med deres tilhørende specialtegn, unikoder og beskrivelser. Du kan også finde en bestemt sekvens ved at indtaste den i ‘Søgefilteret’ nederst i vinduet.

  De 5 bedste software til at finde sangtaster (Windows 10)

Mens du redigerer et dokument eller har et tekstfelt i fokus, skal du trykke på den højre Alt-tast (eller din angivne skrivetast) for at starte skrivesekvensen. Systembakkeikonet for værktøjet skifter til grønt, hvilket indikerer, at en tastekombinationssekvens er i gang.

Da du muligvis skal bruge Alt-tasten til andre almindeligt anvendte tastaturgenveje, foreslår vi, at du bruger Insert- eller tilde-tasten (`).

Derefter skal du blot trykke på de nødvendige taster for at skrive sekvensen. Applikationen kommer pakket med over 1000 komponerregler. Hvis du ikke finder et tegn, du bruger regelmæssigt, kan du definere nye sekvenser eller redigere eksisterende inde fra compose.txt-filen, der følger med programmet.

  Sådan Dual Boot Linux og Windows 10

WinCompose er et open source-program, der fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Både 32-bit og 64-bit operativsystemer understøttes.

Download WinCompose