Hvorfor lukker apps pludselig på iOS 15

iOS og apps på iOS fungerer problemfrit. Det er sjældent, at iPhone- eller iPad-ejere opgraderer operativsystemet på deres enhed og opdager, at deres yndlingsapps ikke længere fungerer på grund af en OS-opgradering. Apple frigiver betaversionen af ​​iOS i god tid før den faktiske stabile udgivelse, og den giver altid udviklere besked om kommende kompatibilitetsændringer, så brugerne på iOS-udgivelsesdagen kun skal opgradere deres OS og deres apps.

iphone 13

Hvorfor lukker apps pludselig på iOS 15

Hvis du åbner en app på din telefon efter at have opdateret den til iOS 15, og den lukker med det samme, oplever du sandsynligvis et appnedbrud. Et appnedbrud er et appstabilitetsproblem. Udvikleren har udgivet en version, der, selvom den er kompatibel med iOS 15, har problemer med den, der forhindrer den i at køre. Nogle apps kan lukke i det sekund, du åbner dem, mens andre kan lukke efter et bestemt tidsrum, eller når du udfører en bestemt handling i appen.

  Har du lige opdateret din iPhone til iOS 14? Prøv disse funktioner nu

Sådan repareres apps, der lukker pludseligt på iOS 15

Hvis apps lukker pludseligt på iOS 15, er der et par ting, du kan prøve for at løse problemet. Hvis dette sker med hver enkelt app på din telefon, selv aktieapps, bliver du nødt til at nulstille telefonen. Sørg for at sikkerhedskopiere alt, fordi en nulstilling vil slette dataene på din telefon. Du vil være i stand til at gendanne telefonen fra backup, og det vil løse problemet.

Tilslut telefonen til din Mac eller Windows 10 pc.
Åbn Finder på Mac eller iTunes på Windows 10.
Vælg telefonen, og opret en sikkerhedskopi.
Når sikkerhedskopien er oprettet, skal du frakoble telefonen.
Åbn appen Indstillinger.
Gå til Generelt> Overfør eller Nulstil iPhone.
Tryk på Slet alt indhold og indstillinger.
Når iPhone er blevet nulstillet, skal du tilslutte den til din Mac eller pc.
Åbn Finder på Mac eller iTunes på Windows 10.
Vælg indstillingen Gendan fra backup.
Gendan telefonen, og apps skulle stoppe med at gå ned.

  Sådan får du iOS 7 Photo Booth-appen på iPhone eller iPod touch

1. Opgrader app

Hvis app-nedbruddet kun sker med udvalgte apps på din telefon, betyder det, at selve appen ikke er stabil. Du skal sandsynligvis opgradere appen.

Åbn App Store-appen på din iPhone.
Tryk på dit profilikon øverst til højre.
Rul ned på listen over tilgængelige opdateringer.
Tryk på Opdater ud for den app, der går ned.
Når appen er opdateret, bør den stoppe med at gå ned.

Bemærk: Hvis en appopdatering ikke er tilgængelig, og appnedbruddet er noget, som mange brugere oplever, skal du vente et par dage, og udvikleren bør frigive en opdatering. Dette er subjektivt for, om appen stadig er i aktiv udvikling eller ej, men hvis appen er kompatibel med iOS 15, betyder det, at udvikleren stadig arbejder aktivt på den.

2. Afinstaller og geninstaller app

Hvis appnedbruddet er specifikt for en bestemt app, og der ikke er nogen tilgængelig opdatering til den, kan du prøve at afinstallere og geninstallere appen.

Tryk og hold app-ikonet på startskærmen.
Tryk på luk-mærket på app-ikonet, når det begynder at ‘vrikke’.
Bekræft, at du vil slette appen.
Installer appen fra App Store igen.

  Hvor er automatisk lysstyrke i iOS 11?

3. Genstart telefonen

Genstart af telefonen kan løse problemer med appnedbrud. Appen er muligvis ikke et problem. I stedet kan det være et problem med iOS 15.

Tryk på lydstyrken op og derefter på lydstyrke ned-knappen på din iPhone.
Tryk og hold på dvale/vågne-knappen.
Når strømskyderen vises, skal du skubbe den for at slukke telefonen.
Tryk på dvale/vågne-knappen for at tænde telefonen igen.

På iPhones med en Hjem-knap skal du trykke og holde på dvale/vågne-knappen for at få strømskyderen.

Konklusion

En app, der ikke er kompatibel med iOS 15, kører ikke. Du vil se en besked, der fortæller dig, at appen ikke er kompatibel. Hvis du ikke kan se denne meddelelse, er appen blevet opgraderet til at køre på iOS 15, men den har stabilitetsproblemer. I de fleste tilfælde skal du have udvikleren til at udgive en opdatering, der er stabil. Der er lidt du kan gøre for at påvirke udvikleren i denne henseende, men de fleste iOS-udviklere er proaktive omkring deres apps. Rapportér nedbruddet, hvis du ikke allerede har gjort det.