Hvorfor Face ID er meget mere sikkert end Androids ansigtslås

Oplåsning af din telefon ved hjælp af dit ansigt er den nye hotness, mest takket være Apples Face ID. Android har haft en lignende funktion siden 2015 kaldet Trusted Face, men det er ikke engang tæt på det samme.

Hvordan virker Face ID?

Apple brugte meget teknologi på at få Face ID til at fungere på en måde, der ikke kun var intuitiv og præcis, men også utrolig sikker. Kort sagt, det skaber et 3D-kort over dit ansigt ved at bruge en kombination af infrarødt lys og billedoptagelse. Forbes gjorde et godt stykke arbejde at forklare dette:

Den bruger infrarødt (IR) lys til at oplyse dit ansigt, mens du tager billeder, til at arbejde dag eller nat, udendørs eller indendørs. IR spænder over bølgelængder af elektromagnetisk stråling (almindeligvis kendt som ‘lys’) lige ud over det synlige spektrum, så iPhone X’s skærm vil ikke blænde dig i mørket.

  Den bedste måde at organisere dine e-mails på: Bare arkiver dem

I mere lægmandssprog bruger den en række forskellige sensorer kombineret med enhedens kamera til at skabe et 3D-kort over, hvordan du virkelig ser ud – det er derfor, det fungerer i mørke eller lys, med en hat på, med eller uden briller og alt muligt ind i mellem. Al den teknologi er grunden til, at iPhone X-serien har et hak – det er her hardwaren sidder.

Med andre ord bruger den så meget mere end blot et billede.

Hvordan virker Trusted Face?

Derimod er Androids Trusted Face-funktion (tidligere kaldet Face Unlock) intet andet end et gemt billede af dit ansigt. Faktisk kan du narre det ret nemt med et trykt billede. Det er slemt.

  Er online transskriptionstjenester sikre og private?

Undtagelsen fra reglen her er, når en telefon kombinerer Trusted Face/Face Unlock med en anden form for biometrisk verifikation – som irisscanneren, der findes på moderne Samsung Galaxy-telefoner. Men selv da bruges dette kun som en sikkerhedsforanstaltning til at låse din telefon op; det kan ikke bruges til at logge ind på sikre apps som banksoftware, kreditovervågningsapps eller andet, som du kan låse op med et fingeraftryk.

Hvorfor? For det er ikke sikkert nok. Hvor apps accepterer Face ID som en egentlig sikkerhedsfunktion, er det ikke tilfældet for Android. Faktisk eksisterer API’erne ikke engang til dette endnu.

Bedre ansigtslås til Android kommer (sandsynligvis)

Nu, når det er sagt, indser Google, at en ægte sikker ansigtslås er noget, folk ønsker – især dem, der har brugt Face ID (og ved, hvor fantastisk det er). Ordet på gaden er, at Android Q – den kommende version af Android, som udkommer senere i år –vil tilbyde en funktion, der kan sammenlignes med Face ID.

  Hvad er NVMe-drev, og skal du købe et?

For at det skal være lige så sikkert som Face ID, skal det selvfølgelig også have hardwaresupport. IR-scanning og dybdekortlægning er krav for, at funktionen virkelig er sikker, så telefoner, der ikke allerede har denne hardware (læs: stort set alle telefoner ude lige nu) vil ikke være kompatible med hans forbedrede funktion, selvom de får opdateret til Android Q.

Det er værd at bemærke, at dette kun er teori på det tidspunkt – nogle få blotlagte kodelinjer foreslår blot forbedret Trusted Face (som potentielt kunne gå under et andet navn, hvis dette viser sig at være sandt) i Android Q. Vi ved det ikke rigtigt. indtil Google annoncerer Q, hvilket først bliver meget senere i år.

Men i mellemtiden skal du huske, at Trusted Face/Face Unlock ikke er mere end en bekvemmelighed og ikke tilbyder ægte sikkerhed.