Hvorfor Dashlane dropper hovedadgangskoden, og hvordan man tilmelder sig uden en

Nøgle takeaways

  • Dashlane giver nu brugere mulighed for at oprette en konto uden en hovedadgangskode ved at bruge biometri for mere bekvemmelighed og sikkerhed.
  • Dette skridt adresserer risikoen for at miste en hovedadgangskode og potentialet for hackere at få adgang til det.
  • Eksisterende Dashlane-brugere kan endnu ikke konvertere deres konto til en adgangskodeløs, men nye brugere kan oprette en adgangskodefri konto via mobilappen.

Hvis du bruger en adgangskodemanager, vil du vide, hvor vigtig hovedadgangskoden er; mister det, og du risikerer at miste adgangen til din konto. Dog lader Dashlane dig nu oprette en konto uden en hovedadgangskode. Her er hvorfor, og hvordan du opretter en konto uden adgangskode.

Hvad er en hovedadgangskode?

Hovedadgangskoder er nøglen til din adgangskodeadministratorkonto. Når du tilmelder dig en adgangskodeadministrator, angiver du en hovedadgangskode til din konto.

Det kaldes en “hovedadgangskode”, fordi du indtaster den for at “låse op” alle dine andre kontoadgangskoder. Når du har migreret alle dine loginoplysninger til adgangskodehåndteringen, er din hovedadgangskode den eneste, du skal huske. Bare indtast det i din adgangskodemanager, og du “låser op” alle dine andre login-detaljer.

  Sådan bruges Amiibo-kort i 'Animal Crossing: New Horizons'

Selvom dette er praktisk for dig, betyder det, at alle, der lærer dine loginoplysninger, kan få adgang til alle dine online-kontooplysninger. Det er grunden til, at nogle adgangskodehåndteringsfirmaer aldrig gemmer din hovedadgangskode på deres servere.

Desværre, hvis du glemmer din hovedadgangskode, er der ingen måde at få virksomheden til at sende dig en ny eller nulstille den. Adgangskodefirmaer giver dig en gendannelsesnøgle under tilmeldingsprocessen, hvis du mister din hovedadgangskode, men hvis du også mister den, kan du ikke længere logge ind.

Som sådan er hovedadgangskoder et tveægget sværd. På den positive side behøver du kun at huske din hovedadgangskode for at få adgang til dine onlinekonti. Du kan bruge værktøjer til at skabe komplicerede adgangskoder, fordi du ikke vil være den, der husker dem; password manager er.

På bagsiden kan tab af din hovedadgangskode låse dig ude af din konto for evigt. Og hvis nogen finder ud af, hvad din hovedadgangskode er, kan de få adgang til alle dine andre onlinekonti.

Hvorfor dropper Dashlane hovedadgangskoden?

Logokredit: Dashlane SAS/Wikimedia Commons

Hovedadgangskoder er en fast bestanddel med adgangskodeadministratorer; hvis du opretter en konto, opretter du en hovedadgangskode. Det er derfor, Dashlane forårsagede bølger, da det annoncerede på Dashlane blog at det ville give folk mulighed for at tilmelde sig uden en.

  Sådan sender du e-bøger og dokumenter til din Kindle fra en iPhone, iPad eller Mac

I stedet for at bruge en adgangskode kan du bruge dit fingeraftryk eller Apple FaceID i stedet. Og mens andre adgangskodeadministratorer tillader dig at logge ind med biometri, har de ikke mulighed for at slette masteradgangskodelogonmetoden.

Dashlane tog dette skridt for at tackle de to ulemper ved masteradgangskoder, som vi nævnte tidligere. For det første er fingeraftryk og ansigtsscanninger meget sværere at miste end en adgangskode. Hvis du mister den enhed, der indeholder dine biometriske data, oplyser Dashlane, at du kan logge ind igen med en ny enhed.

For det andet er det meget sværere for hackere at få adgang til dit fingeraftryk eller ansigtsdata end en adgangskode. Plus, svindlere kan ikke bruge phishing til at stjæle dine biometriske data fra dig, i modsætning til en adgangskode.

Det er værd at bemærke, at du stadig kan tilmelde dig Dashlane med en hovedadgangskode, hvis du vil. Denne metode er kun en måde for folk, der ikke kan lide ideen om en hovedadgangskode, til at oprette en konto uden en.

Sådan opretter du en Dashlane-konto uden en hovedadgangskode

I skrivende stund kan du ikke ændre en eksisterende Dashlane-konto til en master-adgangskodeløs. Du skal oprette en ny konto via Android- eller iOS-appen. Dashlane agter dog at tillade eksisterende konti at droppe hovedadgangskoden i fremtiden.

  Sådan fjerner du sidste tegn fra Python-strengen?

For at komme i gang skal du downloade Dashlane på Android eller iOS. Åbn appen, og indtast derefter den e-mail, du vil tilmelde dig med.

Den næste skærm vil bede dig om at oprette en hovedadgangskode. Gør ikke dette; i stedet skal du se nederst på skærmen efter knappen Opret adgangskodeløs konto og trykke på den.

Dashlane vil derefter lede dig gennem processen med at oprette en konto uden adgangskode. Dette inkluderer opsætning af en PIN-kode og derefter registrering af Dashlane med din telefons biometri. Når du er færdig, vil du være den stolte ejer af en adgangskodeløs Dashlane-konto.

Hvis du vil bruge din konto på en enhed, der ikke understøtter biometri, kan du bruge din telefon til at bekræfte loginforsøget. Hvis du for eksempel vil installere og bruge Dashlane på Windows, kan du logge ind med dit brugernavn. Dashlane vil derefter bede dig om at bekræfte login via din telefon.

Du skal blot gå til din telefon, trykke på ikonet med tre bjælker øverst til venstre, tryk på Indstillinger og derefter Tilføj ny enhed. Du vil se loginforsøget her; tillade den at bruge Dashlane på din anden enhed. Den vil huske dig i 14 dage, før du skal gentage processen.