Hvordan tjener man penge på TikTok i 2023? – 12 gennemprøvede måder

TikTok er en populær social medieplatform, og den giver muligheder for at tjene penge. Så hvorfor vente? Dyk ned, og tjek måderne at tjene penge på TikTok som indholdsskaber.

Dillen efter kortformat, meget viralt indhold på TikTok har været trending og snebold i de sidste par år. Udover at give brands og skabere mulighed for at forbinde med deres publikum, har det også givet skabere mulighed for at tjene penge på deres indhold på platformen.

Med over 1 milliard månedlige brugere er platformen begyndt at belønne skabere gennem forskellige metoder. Hvis du som skaber har omkring 10.000 følgere på platformen eller endda 1.00.000 videovisninger på en måned, er det en glimrende chance for dig for at udnytte dit TikTok-publikum og springe til næste niveau.

Sådanne som Khaby Lame (142 millioner følgere), Addison Rae (88,7 millioner følgere) og Zach King (77,5 millioner følgere) har brugt deres TikTok-konti godt og samlet multimillion-dollar-aftaler med mærker og muligheder gennem platformen.

Før du fokuserer på måderne at tjene penge på ved at bruge TikTok, skal du kende til ‘Creator Next’-initiativet fra TikTok i detaljer.

Et indtægtsgenereringsprogram fokuseret på at promovere skabere; her er alt hvad du behøver at vide om det.

Indholdsfortegnelse

Hvad er ‘Creator Next’-programmet af TikTok?

Ifølge TikTok er ‘Creator Next’-initiativet designet til at hjælpe TikTok-skabere med at vokse og tjene penge på deres publikum. Portalen giver skabere adgang til alle indtægtsgenereringsfunktioner på TikTok, hvoraf nogle inkluderer:

 • TikTok Creator Fund
 • TikTok Creator Marketplace
 • Live- og videogaver
 • Tips

For at deltage i programmet skal du opfylde følgende berettigelseskriterier:

 • Du bør have et vist antal følgere (normalt 1.000+)
 • Du skulle have skrevet mindst tre gange inden for de sidste 30 dage.
 • Du skal være 18 år eller ældre (19 år i Sydkorea og 20 år i Japan)
 • Skal have et godt omdømme i henhold til ‘TikTok Community Guidelines og’ Servicevilkår.
  Sådan ændrer du din alder på TikTok

Nu hvor du er klar over den mulighed, det giver dig, er her en hurtig, men omfattende guide, der indeholder forskellige metoder til at tjene penge på TikTok:

TikTok Creator Fund

Brugere, der har oparbejdet en betydelig tilhængerskare på TikTok, kan overveje at tilmelde sig ‘TikTok Creator Fund’ – et initiativ fra virksomheden for at hjælpe skabere med at tjene penge på platformen.

Fonden til en værdi af 200 millioner dollars blev lanceret i 2020 for at give skabere en chance for at bruge deres stemme og kreativitet til at vokse i deres karriere.

Indtægter fra Creator Fund kan variere fra en bruger til en anden og beregnes ofte under hensyntagen til følgende faktorer:

 • Publikumsstørrelse
 • Udsendelseshyppighed
 • Type engagement genereret på brugerens indlæg

Berettigelsesprocessen er ret streng, og det tager meget tid og konsistens at skabe indhold og udvide kontoen.

TikTok Creator Marketplace

Skabere på platformen kan udnytte ‘Creator Marketplace’ til at samarbejde med brands på tværs af forskellige kategorier. Ligesom Creator Fund har markedspladsen også specifikke berettigelseskriterier for at bruge funktionen.

Den nuværende database har over 8 millioner aktive skabere på tværs af 24 lande og regioner på TikTok. Som skaber modtager du normalt invitationer fra brands på appen, og du kan derefter vælge, hvilket brand du vil arbejde med.

Du skal dog forstå, at kontrakterne og udbetalingen er forskellige for hver kampagne og brand.

TikTok-videogaver

TikTok belønner også skabere for at skabe indhold af høj kvalitet på platformen regelmæssigt. Følgere kan reagere på videoerne og påskønne skaberen for deres indsats. TikTok-videogaver er blevet en ekstremt populær metode til nye TikTokers til at vokse og tjene penge på et publikum.

Du får også adgang til “diamanter” – TikToks virtuelle valuta; hver gang en bruger sender en virtuel gave, tjener du en diamant. Når du har nok diamanter, kan du indløse dem til kontante belønninger.

TikTok tips

En anden god måde at tjene penge på som skaber er gennem tipfunktionen på TikTok. Seere kan sende tip direkte til skaberens konto, hvis de kan lide deres indhold og ønsker at støtte skaberen.

Funktionen blev lanceret i slutningen af ​​2021 og gav brugerne mulighed for at give et beløb på mellem 5 og 15 dollars til deres yndlingsskaber. Desuden kan de også indsætte et brugerdefineret beløb, hvis de vil, hvilket øger chancerne for, at skabere tjener gode penge som drikkepenge.

  Sådan sletter du TikTok-konto

I lighed med Creator Fund kræver disse tips også, at du har mindst 100.000 følgere, udover at have en stabil engagementsrate på dine klip.

TikTok Tips-funktionen gælder dog kun for skabere over 18 år.

TikTok Live-gaver

I lighed med funktionen ‘Videogaver’ er TikTok Live Gifting muligheden en anden fantastisk metode til at tjene penge på TikTok. Brugere kan vise påskønnelse gennem denne mulighed ved blot at klikke på “Gave”-indstillingen under dine live-sessioner. Det skal bemærkes, at du skal aktivere funktionen for at begynde at modtage gaver.

For skabere i Storbritannien, Schweiz eller EU erstatter TikTok “Politik for virtuelle genstande” med en “mønter og belønninger”-politik. Brugere, der køber mønter, kan derefter bruge dem til at købe virtuelle genstande til deres yndlingsskaber.

Sælges på TikTok Shop

En af de mest populære metoder til at tjene penge på TikTok er at sælge merchandise. Det er fordi folk kan genklang med dit brand og føle sig trygge ved at gøre det til en del af deres garderobe. Du kan også bruge denne mulighed til at diversificere din indkomst og opbygge et engageret publikum online.

Som skaber kan du også forbinde din TikTok Business-konto til e-handelsplatforme som Shopify, Bigcommerce og Ecwid for at begynde at sælge online.

Derudover er ‘TikTok Shop’-funktionen en anden fremragende måde at sælge produkter på TikTok. Du kan fremvise dine produkter følgende steder:

 • In-feed videoer
 • Produkt udstillingsfane
 • I live-videostreamen.

Affiliate marketing

Selvom det er en god mulighed at sælge merchandise, behøver du ikke altid at eje produkterne. At deltage i et Tiktok affiliate program i en niche kan være en fremragende strategi til at tjene penge på TikTok.

Du kan udgive indhold med links til produkter fra andre virksomheder. Når en person køber affiliate-linket, får du en procentdel som en kommission.

En god måde at omdirigere trafik til disse affiliate links er ved at skabe organisk indhold, bortset fra at lægge det i din profil. TikTok Affiliate er et godt program for både skabere og virksomheder.

Sangkampagner

Får du betalt for at tilføje sange til dine videoer? Lyder det utroligt? Men tusindvis af skabere bliver nu betalt for at bruge populære sange i deres klip.

Hvis du har et stort antal følgere og engagement, betaler musikere villigt for at promovere deres sange i dine videoer.

Desuden kan du også udgive dine beats og sange på TikTok-platformen.

Kør TikTok-annoncer

Omkring 43 % af TikTok-brugere er i aldersgruppen 18 til 24 år. Derfor er TikTok en fantastisk platform for brands og virksomheder, der markedsfører deres produkter til Gen Z. TikTok-annonceplatformen har flere kraftfulde værktøjer til at hjælpe dine annoncer med at nå ud til et bredere publikum.

  Sådan tilføjes et link i bio på TikTok

Du kan vælge mellem forskellige annonceformater, målrette mod personer efter alder, placering, interesser og andre faktorer. Som skaber kan du vælge, hvad der fungerer bedst for dig.

Derudover kan du også generere profilvisninger og øge deres følgere ved at køre målrettede annoncer på platformen.

Her er nogle af de populære annonceformater, der bruges på TikTok:

 • In-feed-videoer: Disse typer videoannoncer vises på siden “Til dig” for brugere, der er en del af din målgruppe.
 • Brandovertagelser: Dette annonceformat giver din annonce mulighed for at udvide sig til bredden af ​​hele skærmen i et par sekunder, før den til sidst skifter tilbage til at være en in-feed-video.

Der er flere andre annonceformater på TikTok, ved hjælp af hvilke du kan sælge digitale og fysiske produkter på platformen.

Brands samarbejder ofte med skabere om forskellige produkt- og brandaktiveringskampagner. Som et resultat kan de sponsorere indlæg direkte på skaberens profil. Disse kampagner giver brands mulighed for at betale skaberen for at promovere deres produkter organisk gennem en række indlæg.

Hvis indlæggene vinder trækkraft, kan du booste dem yderligere for mere engagement og organisk rækkevidde, hvilket eksponentielt hæver dine priser og indkomst.

Donationer og Crowdfunding

Crowdfunding er en anden populær mulighed for at skabe nyt indhold af høj kvalitet uden at gå på kompromis med det økonomiske aspekt. Som skaber kan du acceptere små beløb som donationer under dine TikTok LIVE-sessioner.

Derudover kan du også oprette en Patreon-konto for at få økonomisk støtte i bytte for bag-kulisserne og premium-indhold.

Antag, at du vil starte din egen virksomhed; hvad vil du gøre for at teste markedet? Som skaber kan du også bruge crowdfunding-metoder til at teste din idés levedygtighed.

Desuden kan du også køre salgsfremmende kampagner på dine TikTok-konti for at opbygge et publikum for den samme idé.

Dyrk og sælg TikTok-konti

Ud over de ovennævnte metoder kan du tjene penge på TikTok ved at vokse og sælge nichebaserede TikTok-konti. Det er en god vej frem, hvis du har evner til publikumsopbygning og kan vokse regnskaber organisk.

For at kunne sælge TikTok-konti med succes, skal du fokusere på niche-emner, der er bæredygtige for køberen, da dette gør det nemmere for kontokøberen at fortsætte med at poste indhold og opretholde engagement.

Mærker, der overvejer at købe TikTok-temasider, følger streng due diligence. Det er muligt, at en konto med tusindvis af følgere, men meget lavt engagement, ikke vil give resultater for dem.

Med det i tankerne, hvis du ønsker at sælge TikTok-temasider, skal du kun gøre det med mærker, der stemmer overens med din sides mål og målgruppe.

Forfatterens note: En oversigt

TikTok er en hurtigt voksende platform med milliarder af brugere. Med flere skabere, der nu forfølger platformen seriøst og en voksende hang til viralt indhold i kort form, giver det en fantastisk mulighed for at tjene penge på kreativitet.

Takket være alle disse metoder er det blevet nemmere at tjene penge på TikTok. Da platformen også presser på for et dybere skaber-forbrugerforhold, ser fremtiden for indholdsskabere som dig lovende ud.

Hvis du er en indholdsskaber seriøs omkring at tjene penge på TikTok, er ‘TikTok Creator Fund’ den bedste mulighed. Det kræver kun, at du vokser et følgere og poster godt indhold. I modsætning hertil indebærer de andre muligheder et element af økonomisk risiko, især når det er tidlige dage i din karriere med at skabe indhold.

Vi håber, at disse indsigter var nyttige, og at du kan begynde at diversificere din indkomst som skaber ved at bruge dem og tjene penge på TikTok.

Du udforsker også nogle af de bedste TikTok-videoredigerere til at vise stoppende billeder.