Hvordan telefonselskaber endelig bekræfter opkalds-id-numre

Robocalls er en svøbe, der efterlader mange mennesker uvillige eller bange for at tage deres telefon, medmindre de kender den, der ringer op. Hvis du venter på en jobsamtale eller supporttilbagekald, er dette utroligt stressende – men nu hjælper telefonselskaberne.

Nye standarder vil afsløre spoofing

Hvis du har T-Mobile-tjenesten og en Galaxy S9, vil du snart begynde at se “Caller Verified”, når opkald ankommer, hvis T-Mobile kan bekræfte, at opkalds-id’et matcher det rigtige telefonnummer. Det Opkalder bekræftet besked betyder, at opkaldet stammer fra T-Mobile, og de kan bekræfte, at der ikke fandt nogen spoofing eller opsnapning sted under opkaldet.

Verifikation af opkald er afhængig af en ny standard kaldet STIR (Secure Telephone Identity Revisited) og SHAKEN (Signatur-baseret håndtering af hævdede oplysninger ved hjælp af toKENs). Ikke at forveksle med Martini forberedelsesvejledning, RØR/RYSTES vil give telefonselskaber mulighed for at afgøre, om nummeret et opkald identificerer sig med er rigtigt. Den nuværende opkalds-ID-teknologi har ikke nogen metode til at afgøre, om de angivne oplysninger er nøjagtige, og STIR/SHAKEN vil løse dette problem.

Og da andre udbydere implementerer STIR/SHAKEN, vil de arbejde sammen, så telefonopkald bekræftes, selv når de kommer fra en anden udbyder.

Derudover tilbyder T-Mobile, Verizon og andre allerede blokeringstjenester, der er afhængige af crowdsourcede sortelister. Robocaller-blokering har været gratis på AT&T siden 2016, gratis på T-Mobile siden begyndelsen af ​​2017 og nu Det har Verizon meddelt de vil ikke længere opkræve betaling for opkaldsfiltrering fra næste marts.

Du har muligvis allerede blokering af spam

Crowdsource-baseret spam-blokeringssoftware er allerede allestedsnærværende, og chancerne er, at du enten kan abonnere på det fra din udbyder eller downloade en app til din telefon, der vil opnå det samme mål. Men den nye STIR/SHAKEN-standard vil tage længere tid at implementere fuldt ud.

Hvis du har T-Mobile og en Galaxy S9, har du de første stadier af teknologien lige nu, og ‘flere enheder’ vil modtage STIR/SHAKEN i 2019. I mellemtiden, Verizon og AT&T har lovet at implementere, men ikke specificeret en nøjagtig tidslinje efter 2019. Sprint har ikke givet sådanne løfter og i stedet stillede spørgsmålstegn ved omkostningerne og effektiviteten.

Apple, Google og andre telefonproducenter har ikke kommenteret nogen planer om at hjælpe med implementeringen af ​​standarden. Microsoft bakker op SHAKEN/STIR og hjalp med udviklingen. Selvom de ikke længere arbejder på Windows Phone, har de en interesse gennem Skype.

STIR/SHAKEN ligner HTTPS

Med STIR/SHAKEN på plads, når et telefonopkald foretages, er den første ting, det vil gøre, vedhæfte et certifikat, der bekræfter nummeret, der er tildelt signalet. Efterhånden som det går videre, tjekkes certifikatet mod et krypteret lager for gyldighed. Hvis alt stemmer overens, markerer tjenesten opkaldet som bekræftet. Når det ikke gør det, ved operatøren, at nummeret er potentiel spoofing.

Hvad telefonselskaberne derefter gør, er deres beslutning. De kan markere opkaldet som bekræftet, når det er relevant, eller vise en mulig fidusmeddelelse eller blokere opkaldet.

Hvis dette lyder bekendt, er det fordi processen minder meget om, hvordan sikre certifikater fungerer på webbrowsere. Dette viser også en væsentlig ulempe. Ligesom et sikkerhedscertifikat ikke betyder, at et websted er sikkert, beviser en bekræftet opkaldsmeddelelse ikke, at telefonopkaldet ikke er en robocaller.

Hvis robocalleren ringer fra et legitimt nummer, som de har købt uden nogen form for spoofing, vil opkaldet blive vist som bekræftet. Forhåbentlig vil crowdsourcede lister og blokering endelig blive nyttige på dette tidspunkt, da robocalleren ikke bare skifter nummer ved hvert opkald.

Sådan blokerer du spam-opkald lige nu

Hvis du ikke bruger en Galaxy S9 på T-Mobile, og du ikke vil vente på, at Verizon tilbyder deres tjeneste gratis, er der muligheder, du kan bruge i dag. Du kan abonnere på Verizons opkaldsfiltreringstjeneste, indtil Verizon gør det gratis.

Du kan tilmelde dig listen “Do Not Call” for, hvad den er værd – hvilket ikke ser ud til at være meget i disse dage – og blokere numre individuelt. På iPhones kan du downloade en app som Hiya, der crowdsourcer sortlister for at identificere svindlere, som du derefter enten kan markere eller blokere. På Android har du indbyggede muligheder, og du kan også bruge en lignende app som Mr.Number eller Truecaller.

Disse crowdsource-blackliste-apps kan desværre blokere legitime opkald, så husk det, hvis du ofte modtager opkald fra ukendte numre.

Dette er kun et mål for fred

Desværre er ægte frihed fra spam-opkald helt afhængig af operatørerne for at løse problemet. Indtil nu har de været mere end villige til at gennemføre disse opfordringer og lægge skylden på andre og eksisterende love.

FCC kaldte dem på dette, og det har gjort en forskel. Men indtil omkostningerne ved at foretage svindelopkald er højere end fortjenesten fra dem, vil spamopkald blive ved med at prøve og håbe, at du svarer. Indtil der kommer bedre løsninger, er det bedste, du kan gøre, at ignorere opkaldene.