Hvordan Microsoft er ved at gøre Google Chrome endnu bedre

Du har sikkert hørt, at Microsoft vil basere sin Edge-browser på Chromium, open source-projektet, der danner grundlaget for Google Chrome. Det vil ikke kun gøre Edge bedre – Microsofts bidrag til Chromium betyder, at Microsofts indsats også vil gøre Chrome bedre.

Alle browsermotorer er nu Open Source

Mange mennesker vrider deres hænder over, at Microsoft samarbejder med Google for at få kontrol over internettet. Men Microsoft opgiver EdgeHTML-browsermotoren er fantastiske nyheder. Microsofts EdgeHTML var den sidste lukkede kilde-browsermotor. Nu vil alle browsermotorer være open source.

Det betyder, at arbejde på Edge vil forbedre Chrome, og arbejde på Chrome vil forbedre Edge. Andre browsere baseret på Chromium, som Opera, vil også høste frugterne. Hvis du er en Chrome-bruger, er Microsoft ved at gøre din browser endnu bedre. Vi er langt fra “Scrooogleds” dage her.

Bedre Touch Support

Edge kan have sine problemer, men den har altid haft en ret god touch-grænseflade. Rulleydelse på en moderne bærbar computer med en Precision Touchpad er også fremragende og glat. Det giver mening, da Microsoft forsøger at skubbe berøringsbaserede pc’er med Windows 10.

Microsofts open source hensigtsdokument præciserer, at dette er et af dets “indledende fokusområder.” Specifikt siger Microsoft, at det “kan hjælpe med at forbedre skrivebordsberøring, gestusgenkendelse og rulle-/panoreringsjævnhed, især på nyere, mere moderne Windows-enheder.”

En kyniker ville læse denne linje og tænke “Åh, selvfølgelig, Microsoft skal gøre en masse arbejde for at bringe Chromium op på niveau med Edges nuværende berøringsunderstøttelse.” Men alt det arbejde vil ikke kun hjælpe Edge – det vil være en del af Chromium, og alt Microsofts fremtidige arbejde med at forbedre berøringsfølsomheden vil gøre Chrome endnu bedre på berørings-pc’er.

Længere batterilevetid

Microsoft nævner ikke batterilevetid meget i sit hensigtsdokument, men vi forventer, at Microsoft vil hjælpe Chrome med at bruge endnu mindre strøm, hvilket forlænger batterilevetiden for alle de Windows-brugere, der kører Chrome.

I et par år nu har Microsoft beholdt trompeterende Edges formodede batterilevetid fordele i forhold til Chrome. Dette har været et fokus for Microsoft, hvilket giver mening. PC-producenter tester batterilevetiden med Edge, den medfølgende browser, og alle vil have de bedst mulige tal.

Hvis Edge har længere batterilevetid end Chrome – og forspringet fra Microsoft er blevet mindre – er der ingen måde, Microsoft vil acceptere et stort fald i dets annoncerede tal efter skiftet. Alt Microsofts arbejde med at forbedre batterilevetiden i Edge vil også gøre Chrome mere batterivenlig.

Native Chrome på ARM-pc’er

Microsoft presser ARM-pc’er, men de fungerer bare ikke godt lige nu. Hardwaren er der ikke endnu – disse enheder har brug for kraftigere, hurtigere ARM CPU’er.

De har også brug for native browsere. Windows til ARM har et emuleringslag, hvilket betyder, at det kan køre al den standard x86 og x64 desktop-software, som du er fortrolig med. Men det emuleringslag gør tingene langsommere, hvilket betyder, at standard Windows-versionen af ​​Chrome kører langsommere på nutidens allerede langsomme Windows på ARM-pc’er.

Microsoft gør en masse arbejde med at overføre Chromium til ARM64 i samarbejde med Googles ingeniører. Snart vil du være i stand til at installere en indbygget version af Chrome på disse Windows på ARM-pc’er, hvilket forbedrer deres ydeevne og batterilevetid. Microsoft ville næsten helt sikkert ikke udføre dette arbejde, medmindre det flyttede til Chromium, og Google ville ikke bruge en masse kræfter på at understøtte Microsofts nye Windows på ARM-platform.

Forbedret tilgængelighed

Det er ikke en funktion, de fleste bruger tid på at tænke på, men tilgængelighed er vigtig. Microsoft gør Chromium mere tilgængeligt:

For at imødekomme alle vores kunders behov har vi til hensigt at bygge videre på tilgængeligheden af ​​Chromium-kodebasen ved at tilføje Microsoft UI Automation-grænseflader (UIA) til at understøtte Oplæser og andre hjælpeteknologier på Windows, integrere med Windows Ease of Access-indstillinger såsom høj kontrast og billedtekststyling, forbedring af kontroltilgængelighed og understøttelse af caret-browsing.

Det er gode nyheder for mange mennesker. Og fordi alt det arbejde bliver udført i Chromium, betyder det, at Chrome også vil fungere meget bedre med hjælpeteknologier på Windows. Alle vinder.

Andre gode ting!

Microsoft vil lave sin Edge-browsergrænseflade med unikke funktioner som at tegne på websider og Cortana-integration, men alt, der påvirker den underliggende browser, vil hjælpe alle.

For eksempel foretrækker mange mennesker Microsoft Edges tekstgengivelse og synes, den ser bedre ud end Chromes på Windows 10. Én Reddit bruger gjorde endda Edges projektleder opmærksom på dette. Hvis Microsoft noterer sig dette og forbedrer den nye Edge-browsers tekstgengivelse, bliver Chromes tekstgengivelse også endnu bedre.

Hensigtsdokumentet fastslår også, at sikkerhed er et fokusområde. Microsoft har annonceret Edge som den sikreste browser. Uanset om det er sandt eller ej, vil alt Microsofts arbejde med Edges sikkerhed være en del af Chromium, og det vil også gøre Chrome endnu mere sikker på Windows 10.

Microsoft tilføjer muligvis understøttelse af nye Windows 10-sikkerhedsfunktioner på lavt niveau til Chromium. I dag kan Edge køre i en sikker container med Windows Defender Application Guard. Microsoft bliver nødt til at understøtte Chromium med Windows Defender Application Guard, så måske vil Chrome også kunne køre i en container.

Hvad med Safari og Firefox?

Google Chrome og Apple Safari plejede begge at være baseret på WebKit, men de fordelte sig for et par år siden. Ikke desto mindre er Blink (en del af Chromium) og WebKit-motoren, der bruges af Safari, begge ret ens, så noget af Microsofts arbejde kunne i sidste ende også filtrere over til Apples Safari-browser.

Selvom Mozilla Firefox kan føles som den mærkelige browser herude, er der stadig en grund til at være glad. Firefox konkurrerede med succes med Internet Explorer 6 og genoptog konkurrencen på browsermarkedet, og nu er der en endelig sejr mod EdgeHTML, den sidste lukkede kilde-browsermotor.

Og nu, hvis Microsoft gør noget virkelig interessant i Edge-browseren, kan Mozilla endda se på open source-koden og se, hvad der sker. Det er enormt.

Elektronapps kunne også blive meget bedre

Der er andre potentielle forbedringer for alle Windows-brugere – også dem, der ikke bruger Chrome!

Mange moderne desktop-applikationer er Electron-apps. De er bygget ved hjælp af webteknologier og kører i deres egne vinduer på dit skrivebord. Men hver Electron-applikation inkluderer sin egen indbyggede version af Chromium.

Forestil dig at have en separat Chromium-browser for hvert websted, du bruger – du har brug for mere hukommelse, mere diskplads og flere downloads af opdateringer. Det er, hvad der sker i dag med Electron-apps.

Med Windows 10 standardisering på en Chromium-baseret browser har Microsoft en chance for at indbygge den teknologi, disse applikationer har brug for, direkte ind i operativsystemet, hvilket giver lettere apps. Dette ville få applikationer til at yde bedre, spare diskplads, reducere nødvendige opdateringsdownloads og forbedre batterilevetiden.