Hvilket kabel og strømadapter har min iPhone brug for?

Nøgle takeaways

 • Bestem din iPhone-model for at vide, hvilket opladerkabel og strømadapter du skal købe. Forskellige iPhone-modeller har forskellige opladningsporte.
 • USB-C-kabler er nyere og mere universelle, så du kan oplade flere enheder med ét kabel. Lightning til USB-C-kabler oplader iPhones hurtigere end Lightning til USB-A-kabler.
 • Køb officielt Apple-tilbehør eller MFi-certificeret for at sikre sikkerheden og undgå potentiel skade på din iPhone, der kan ugyldiggøre dens garanti. Undgå billigt tilbehør fra tredjepart.

Der findes et par typer ladekabler og strømadaptere til iPhones. Så hvis du er forvirret over de forskellige navne og spekulerer på, hvilken der er den rigtige til din iPhone, er dette guiden til dig.

Generelt skal du bruge både et ladekabel og en strømadapter for at oplade din iPhone. Den ene ende af kablet forbindes til din iPhones opladningsport, den anden ende til strømadapteren, og strømadapteren skal tilsluttes en stikkontakt. Så lad os se på det korrekte kabel og strømadapter, du skal købe til din iPhone.

Hvilket kabel skal jeg bruge for at oplade min iPhone?

Der er primært fire typer iPhone-opladningskabler:

 • USB-C til USB-C
 • Lyn til USB-C
 • Lyn til USB-A
 • 30-ben til USB-A

For at bestemme hvilken kabeltype du har brug for, skal du først finde ud af hvilken iPhone-model du har. Dette skyldes, at forskellige iPhone-modeller kan have forskellige opladningsporte.

Nedenfor ser vi nærmere på hver kabeltype og giver en liste over iPhone-modeller, der bruger den. Efter at have identificeret kabeltypen, kan du senere fortsætte med at matche den til den korrekte strømadapter.

USB-C til USB-C kabel

I skrivende stund er det kun iPhone 15 og 15 Pro-modellerne, der bruger USB-C til USB-C-kablet. Det er en af ​​de største forskelle mellem iPhone 15- og iPhone 14-modellerne og markerer overgangen af ​​iPhones fra den gamle Lightning-port til USB-C-porten.

USB-C forbedrer iPhone på flere måder. For eksempel er USB-C meget mere universel. Dette giver brugerne mulighed for at bruge ét opladningskabel til en række forskellige enheder.

Lightning til USB-C og Lightning til USB-A-kabel

Du kan bruge et Lightning til USB-C eller Lightning til USB-A-kabel, hvis du ejer en af ​​disse iPhone-modeller:

 • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max
 • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max
 • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max
 • iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max
 • iPhone SE (1., 2. og 3. generation)
 • iPhone X, XR, XS og XS Max
 • iPhone 8 og 8 Plus
 • iPhone 7 og 7 Plus
 • iPhone 6, 6 Plus, 6S og 6S Plus
 • iPhone 5, 5C og 5S

Mellem disse to kabeltyper vil et USB-C til Lightning-kabel oplade din iPhone meget hurtigere end USB-A til Lightning-modstykket, så hvis hurtigere opladningstid er en af ​​dine prioriteter, anbefaler vi at vælge førstnævnte.

En anden faktor at overveje er strømadapteren. For eksempel, hvis du allerede har en USB-A-strømadapter, kan du vælge at købe et Lightning til USB-A-kabel. Du kan spare nogle penge på denne måde, fordi du ikke behøver at betale ekstra for at købe en ny strømadapter, bare for at matche et nyt kabel.

30-pin til USB-A-kabel

Den originale 30-bens iPhone-port blev brugt fra 2007 til 2012. Følgende iPhones har brug for et 30-bens til USB-A-kabel:

 • iPhone 4 og 4S
 • iPhone 3G og 3GS
 • iPhone (1. generation)

Hvilken strømadapter skal jeg bruge til min iPhone?

Der er flere punkter, du skal overveje, når du skal finde ud af, hvilken strømadapter du skal bruge til din iPhone. For det første er den vigtigste regel at sikre dig, at du køber en med den korrekte USB-port til dit iPhone-kabel, som vi kort nævnte tidligere.

Hvis du har et USB-C til USB-C-kabel eller Lightning til USB-C-kabel, skal du bruge en USB-C-strømadapter. Hvis du køber et 30-pin til USB-A eller Lightning til USB-A-kabel, skal du bruge en USB-A-strømadapter.

Yderligere punkter at overveje omfatter wattforbruget på den strømadapter, du køber. Jo højere tal, jo hurtigere oplader din enhed, men bemærk, at adapteren også bliver større.

En 5W strømadapter er mindre end den tilsvarende 20W, mens en 30W strømadapter er større og hurtigere end begge de tidligere nævnte. Det er lige meget, hvilken watt du går efter, da de alle virker, bare ved forskellige hastigheder.

Kontroller også, at adapteren er designet til at fungere i dit land. Hvis du ønsker at købe en før du rejser, er det værd at overveje at købe Apple World Travel Adapter Kitså du behøver ikke at bekymre dig om, at din iPhone eller andre Apple-produkter bliver beskadiget af understandard internationale stikadaptere.

Trådløse opladere

Selvom det er langsommere end kablet opladning, er en trådløs oplader et alternativ til opladningskabler. Det er mere praktisk og pænere generelt. Alle modeller fra iPhone 8 og 8 Plus og frem understøtter trådløs Qi-opladning, selvom du ikke får en trådløs oplader inkluderet i æsken.

iPhone 12 og nyere modeller understøtter også MagSafe-teknologi, der giver mulighed for nem montering af tilbehør og hurtigere 15W trådløs opladning. iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne understøtter også den trådløse Qi2-opladningsstandard, som låser op for 15W trådløs opladning, når den bruges sammen med et Qi2-kompatibelt tilbehør.

Skal jeg købe officielle Apple-kabler og strømadaptere til min iPhone?

Nu hvor du ved, hvilken type kabel eller strømadapter du skal købe til din iPhone, spekulerer du måske på, om det er bedre at købe officielt Apple-tilbehør eller det, der er fremstillet af en tredjepart.

Der er mange billige tredjepartsopladere og kabler derude, men de kan være usikre og er en af ​​grundene til, at iPhone-kabler ikke ser ud til at holde. Enhver hardwareskade forårsaget af tredjepartstilbehør kan ugyldiggøre din iPhones garanti.

Derfor er det bedst enten at købe officielt Apple-tilbehør eller MFi-certificeret. MFi står for Made for iPhone, en Apple-certificering, der giver producenterne adgang til licenseret teknologi til at producere sikkert Apple-tilbehør.

Få det rigtige opladningskabel og strømadapter til din iPhone

For at sikre dig, at du har det rigtige opladningstilbehør, skal du først bekræfte, hvilken iPhone-model du har. Din iPhone-model er den faktor, der bestemmer, hvilken type ladekabel du skal bruge. Sørg også for, at opladningskablet svarer til strømadapteren.

Når du har noteret den kabeltype og den strømadapter, du skal bruge, skal du huske at tjekke, at det opladningstilbehør, du køber, er officielle Apple-produkter eller MFi-certificeret tilbehør.