Hvilke kameraindstillinger skal jeg bruge til landskabsbilleder?

Et af de spørgsmål, jeg oftest bliver stillet om mine landskaber, er “Hvilke indstillinger brugte du?” Begyndere fotografer føler ofte, at der er en magisk kombination af blænde, lukkerhastighed og ISO, der vil gøre deres billeder fantastiske. Selvom der er meget mere i det end det, gør det nemmere at tage billeder, der matcher din vision, hvis du forstår, hvilke indstillinger du skal bruge. Lad os grave ind.

Hvilket udstyr skal du bruge til landskabsbilleder

Landskabsfotografering er utroligt tilgængeligt. Alt du behøver er et kamera, en hvilken som helst linse og et landskab til dit motiv. De fleste landskabsfotografer foretrækker et vidvinkelobjektiv, da det giver dig mulighed for bedre at vise skalaen af ​​de landskaber, du fotograferer.

Den gode nyhed er, at det 18-55 mm kit-objektiv, der følger med de fleste DSLR’er, i den brede ende er temmelig fast i rækken af ​​brændvidder, der fungerer rigtig godt. Det svarer til omkring 28 mm på et fuldformatkamera. Hvis du går rigtig meget op i landskabsfotografering, kan du investere i et bredere objektiv, men i det mindste til at begynde med vil ethvert standardobjektiv duge.

  Google dræber Cloud Print i slutningen af ​​2020

Med det sagt kan du endda tage landskabsbilleder med lange teleobjektiver. De vil have et andet udseende, men det betyder ikke, at de ikke er fantastiske billeder.

Når du tager landskaber, arbejder du ofte i svagt lys omkring daggry eller skumringstid med smalle åbninger. Det betyder, som vi vil se om et øjeblik, at du kan bruge en langsommere lukkerhastighed, end du kan bruge håndholdt uden at få slørede billeder. Dit første køb, hvis du kommer til landskabsfotografering, bør være et godt, stabilt stativ. Det åbner op for en bred vifte af billeder, du ellers ikke ville være i stand til at tage.

Der er masser af andet mindre tilbehør til landskabsfotografering som fjernudløser og neutrale tæthedsfiltre, som du måske vil undersøge, efterhånden som du bliver bedre, men du har bestemt ikke brug for dem, når du starter.

Blænde til landskaber

Ligesom med objektiver er der ikke så mange hårde og hurtige regler, når det kommer til kameraindstillinger, som der er med nogle andre områder inden for fotografering, som portrætter. Der er omstændigheder, hvor stort set enhver blænde vil være passende. Generelt forsøger du dog med landskabsfotografering at maksimere dybdeskarpheden og skarpheden, og det betyder, at du arbejder i et meget specifikt blændeområde.

Det meste af tiden, når du tager landskabsbilleder og bruger et stativ, bør du bruge en blænde på omkring f/16. I de fleste tilfælde har den en god balance mellem dybdeskarphed og skarphed. Næsten alt i et billede, du optager ved f/16, vil være skarpt.

  Generer en liste over alt, hvad du skal pakke til din rejse

Dette betyder ikke, at du kun kan bruge f/16. Både f/11 og endda f/8 giver en dyb dybdeskarphed med vidvinkelobjektiver, mens de slipper mere lys ind, så du kan bruge en hurtigere lukkertid. Dette er vigtigt, hvis du holder dit kamera i hånden eller ikke ønsker, at tingene skal bevæge sig i rammen.

Lukkerhastighed for landskaber

I landskabsfotografering bestemmer lukkerhastigheden, hvordan bevægelige objekter ser ud. Hvis du bruger et stativ, kan du forlænge din lukkertid langt ud over, hvad du kunne bruge håndholdt. Dette giver dig mulighed for kreativt at sløre vand, mennesker og alt andet, der bevæger sig i et statisk landskab.

Hvis du ikke bruger et stativ, er du begrænset af den gensidige regel: du bør bruge en lukkerhastighed, der ikke er lavere end 1/[the full frame equivalent focal length of your lens]. For eksempel, hvis du bruger et 18 mm objektiv på et afgrødesensorkamera, skal du bruge en lukkerhastighed på mindst 1/30 sekund (18 x 1,5 afgrødefaktor = 27; for mere, se vores guide til sensorstørrelse ).

  Sådan gennemser du skjulte kategorier i Netflix [Chrome]

Hvis du bruger et stativ, så er lyset den eneste begrænsning. Ved højlys dagslys vil du ikke kunne bruge superlange lukkertider uden de neutrale tæthedsfiltre, jeg nævnte tidligere.

Mit arbejdsområde for landskaber, når jeg bruger et stativ og ikke prøver at lave kreative lange eksponeringer, er mellem omkring 1/10 af et sekund og 3 sekunder. Ved f/16 og ISO 100 er disse værdier, du normalt skal bruge for en god eksponering omkring solopgang eller solnedgang.

ISO for landskaber

ISO-valg kommer sjældent i spil i landskabsfotografering, medmindre du ikke har et stativ eller optager om natten. Hvis du har et stativ, er den bedste ting at gøre blot at indstille dit kamera til ISO 100 og bruge længere lukkertider, hvis du har brug for lysere billeder.

Hvis du optager håndholdt, om natten eller på anden måde har en begrænsning på lukkerhastigheden, skal du øge din ISO så langt, som du har brug for det. Bare husk, at det vil tilføje digital støj.

Landskabsfotografering er ret fleksibel, når det kommer til, hvilke kameraindstillinger du bruger. En god generel retningslinje er dog at bruge et stativ, en lukkertid mellem 1/10 af et sekund og tre sekunder, en blænde på mellem f/11 og f/16 og en ISO på 100. Det er indstillingerne I har i mit hoved, hver gang jeg begynder at sætte mit kamera op.