Hvad sker der med dit smarthome, når strømmen går?

Smarthome-gadgets er praktiske, men hvad sker der, når strømmen går? Kan du låse en elektrisk smartlås op? Vil alle dine smarte lys tænde klokken 3 om morgenen, når strømmen vender tilbage? Og hvad med din garageport.

Strømafbrydelser er ikke meget værre for smarte hjem

Strømafbrydelser sker, og de er irriterende for alle. Ethvert hjem er afhængigt af elektricitet til at forsyne klimakontrol, belysning, internet, apparater og så mange andre moderne bekvemmeligheder. En strømafbrydelse er et problem i et smarthome, men det er et problem i ethvert hjem.

Lad os være ærlige: At miste strøm i et smarthome er ikke anderledes end at miste den i ethvert andet hjem i disse dage. De fleste smarte enheder vil holde op med at fungere ligesom de fleste “dumme” enheder, men der er nogle ting at huske på – især for smarte låse og nogle smarte lys.

Smartlåse er batteridrevne og kan have en sikkerhedskopi

Bare fordi du har mistet strømmen, betyder det ikke, at en smart lås helt er holdt op med at virke. Smartlåse er batteridrevne, så låsemekanismen kan blive ved med at fungere, selv når resten af ​​dit hjem mister strøm. Alle fjernfunktioner, der er afhængige af internettet eller en tilsluttet hub, vil dog ikke fungere. Og det inkluderer batterimeddelelser, så hvis strømafbrydelsen forventes at vare ved, vil du måske udskifte dine batterier som en sikkerhedsforanstaltning.

  15 bedste netværksovervågningsværktøjer sat til test i 2020

Batterier, der dør, vil ikke være et problem, hvis din smartlås indeholder et nøglehul. I så fald skal du sørge for at have din nøgle, men hvis din smartlås kun har et tastatur eller Bluetooth-forbindelse, så fortsæt og udskift batterierne eller test i det mindste deres opladning. Nogle smarte låse har terminaler til også at modtage en opladning fra et 9V batteri; hvis det gælder dig, så kan det betale sig at opbevare en i din bil i handskerummet. For eksempel både Schlage Z-Wave tilslutning og Kwikset Kevo har nøglehuller, mens den Yale Assur Lås har en 9-volt batteri backup mulighed.

Smarte lys kan måske vække dig

Mens din strøm er ude, er dine smarte lys de samme som ethvert andet lys – slukket. De vil ikke gøre meget af noget, før du får strømmen tilbage, hvilket ikke er nogen overraskelse. Det større spørgsmål er, hvad der sker, når strømmen kommer tilbage. Mange smarte lys forbliver slukkede, indtil du udtrykkeligt tænder dem igen. Men nogle lys, som Philips Hue-pærer, kan virke anderledes. Afhængigt af den aktuelle indstilling kan disse pærer tænde, så snart din strøm kommer tilbage.

Hvis dine værelser, især dine soveværelser, er fyldt med Philips Hue-pærer, vil du måske tjekke den aktuelle indstilling og ændre den til “Power Loss Recovery”, som skifter pæren til den sidst brugte tilstand, den var i, før den mistede strømmen . Det vil forhindre pærerne i at blænde dig kl. 3, når dit energiselskab løser strømproblemet.

  Sådan får du din controller til at efterligne en Xbox-controller

Dette er en indstilling, du gerne vil tænke igennem; standardindstillingen “tændingsadfærd” er nyttig til hurtigt at tænde dine Philips Hue-pærer. Hvis du har flere lysarmaturer styret af en enkelt kontakt, giver standardadfærden dig mulighed for at slukke og tænde lyskontakten igen for hurtigt at tænde alle de tilsluttede smartpærer.

Uden strøm virker mange ting ens

Mange af dine andre enheder er ikke værre stillet end deres dumme tilsvarende. Din smarte termostat har en batteribackup, men det er mest for at holde arbejdshukommelsen på dine tidsplaner. Det kan alligevel ikke gøre meget uden strøm til dit VVS-anlæg, så hvis du ikke har en backup til det, så er spørgsmålet om, hvad termostaten vil gøre, uklart.

Det samme gælder for en smart garageportåbner – de fleste af disse har en batteribackup til at løfte og sænke døren et par gange. Men hvis batteriet løber tør, mens du stadig ikke har strøm, holder garageportåbneren op med at virke (ligesom enhver anden åbner). Du burde dog være i stand til at åbne den manuelt – forhåbentlig er dine torsionsfjedre i god stand.

Hvis du ikke er sikker på fjederen, så tag et kig på metalskaftet, der løber lige over din lukkede garageport. Du bør se en eller to tæt viklede fjedre med en metalcirkel for enden. Hvis fjederen er adskilt i mere end én del, er den i stykker, og du bør få den udskiftet. En anden hurtig test er at afbryde garageportens åbning (der er normalt en træksnor) og prøve at løfte døren selv. Hvis det er ekstremt tungt og ikke vil blive oppe. du bør ringe til en reparatør for at se på dine torsionsfjedre.

  Sådan kontrollerer du, om en jobbeskrivelse er diskriminerende [Chrome]

Det er usandsynligt, at smartkameraer fungerer korrekt. Hvis de har en batteribackup, der muligvis giver mulighed for lokal optagelse, men uden internet, mister du enhver fjernbetjening eller visningsmuligheder. For eksempel har Nest Cams brug for konstant strøm og internetadgang, mens en Sense8 kamera har både lokal optagelse og 2 timers batteri backup. Det vil ikke få dig igennem daglange strømafbrydelser, men hvis strømmen kun er ude i kort tid, vil det hjælpe.

Og uden strøm vil dine stemmeassistenter ikke eksistere. Du bliver nødt til at nøjes med at tale med rigtige mennesker, bryde lommelygterne ud og fortælle spøgelseshistorier.

De fleste af disse enheder vil være oppe og køre kort efter, at du genvinder strømmen, men nogle kan have brug for en genstart for en god ordens skyld. Bare tjek hver smart-enhed for funktionsdygtig tilstand, især hvis der er frygt for, at strømstød ødelægger din elektronik. For det meste er smarte hjem ikke værre stillet end ethvert andet hjem, der mister strøm. Bare vær opmærksom på de få forskelle, der er, og forbered dig på dem, og du burde have det godt.