Hvad skal du gøre, når din Chromebook når slutningen af ​​sin levetid

Chromebooks er fantastiske til alle, der bruger dem: de tænder på et øjeblik, har en fantastisk batterilevetid, og det er en leg at opdatere dem. Men den dag kommer, hvor din Chromebook holder op med at få opdateringer fra Google. Hvad gør man så?

Google er på forhånd med sin opdateringspolitik: du kan se den nøjagtige måned og år en Chromebook eller Chromebox holder op med at modtage opdateringer. De fleste Chromebooks har stadig et langt liv foran sig, men Google er allerede begyndt at afskære nogle af de ældste modeller. Hvis du har en af ​​de ældre Chromebooks, skal du begynde at tænke på, hvad du skal gøre, når opdateringerne stopper med at komme.

Mulighed 1: Køb en ny Chromebook

Denne er lidt indlysende, men det er værd at sige: Når din nuværende Chromebook holder op med at få opdateringer, er det bedste, du sandsynligvis kan gøre, at købe en nyere enhed. Ud over at få sikkerhedsopdateringer for de næste mange år, vil du også tage et stort spring, når det kommer til processorkraft, hukommelse og batterilevetid, hvilket betyder, at din nye Chromebook bliver mere behagelig at bruge.

Chromebooks, der er lavet inden for de seneste to år, har også adgang til Android-applikationer via Google Play Butik, såvel som Linux-applikationer. Selvfølgelig kan du fortsætte med at bruge den nye Chromebook som en simpel webbrowser, men nyere modeller giver dig et par flere produktivitetsmuligheder. Her er vores foretrukne Chromebooks.

Mulighed to: Installer andre Linux-distributioner

Chrome OS er bygget oven på Linux-kernen, hvorfor nyere modeller kan installere Linux-applikationer. Det betyder også, at brugere kan installere Ubuntu og andre Linux-distributioner. Der er et par problemer, du kan støde på med at installere andre versioner af Linux, men overordnet set er det en fantastisk måde at give din Chromebook et nyt liv.

Mulighed tre: Installer CloudReady af Neverware

CloudReady er et operativsystem udviklet af Neverware, og det bruges hovedsageligt til at køre Chromium OS på ældre Windows-computere. Men du kan også bruge det på Chromebooks. Endnu bedre, det vil se ud og føles ligesom Chrome OS, mens det stadig får sikkerhedsopdateringer og nogle nye funktioner.

En vigtig ting at overveje er, at du skal bruge mindst 8 GB ledig plads på din Chromebook for at pakke CloudReady OS ud, før du skriver det til et USB-drev. Hvis din ældre Chromebook kun har 16 GB lagerplads, skal du låne en anden maskine med mere plads for at lave USB-installationsdrevet.

Mulighed fire: Fortsæt med at bruge det normalt

Husk, at dette ikke er en langsigtet løsning. Du vil gerne bruge en enhed, der får sikkerhedsopdateringer for at holde dine oplysninger sikre, og dine yndlingswebsteder holder muligvis op med at understøtte den ældre version af den Chrome-browser, din Chromebook bruger.

Men du må ikke føle, at du skal træffe en beslutning lige i dette sekund for at udskifte din Chromebook eller ændre dens software. Det vil stadig for det meste virke, så du kan give dig selv et par uger til at sammenligne nye modeller eller til at beslutte, hvilket Linux-operativsystem du vil skifte til.