Hvad er Microsoft Copilot? Sådan bruges Copilot i Windows

Nøgle takeaways

 • Microsoft Copilot er en AI-assistent tilgængelig på Windows 11, Microsoft Office og Microsoft Edge, der tilbyder forskellige funktioner på tværs af disse.
 • Metoden til at få adgang til Copilot er forskellig på tværs af forskellige platforme og apps: genvejstaster på Windows 11, en sidebar på Microsoft Edge og et websted til generel brug.
 • Copilot kan bruges til at levere citerede forskningskilder, generere billeder med DALL-E 3, hjælpe med kodningsprojekter og integrere med Microsoft Office-apps til forskellige opgaver.

Mange store teknologivirksomheder har deres egen AI-model, og Microsoft er ikke anderledes. Dens AI-model hedder “Copilot”, og du har måske allerede set den på Windows 11 eller i Microsoft Office. Men hvad er Copilot, og hvad kan du gøre med det?

Hvad er Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot er en AI-baseret assistent, som Microsoft ruller ud på tværs af sine operativsystemer og apps. Copilot vil handle forskelligt og udføre forskellige opgaver afhængigt af den app, du påkaldte den i.

Hvis du taler til det gennem en browser, virker det på samme måde som ChatGPT. Brug det på Windows 11, og du kan bruge det til at skifte mellem mørk tilstand eller starte en aktivitetssession. Og hvis du åbner Copilot gennem Microsoft Edge, kan du bede den om at opsummere den side, du er på i øjeblikket.

Du finder også Copilot på tværs af Microsofts Office-apps. Copilot på Word lader dig generere AI-kladder; på PowerPoint kan du bede den om at opsummere din præsentation.

Sådan får du adgang til Microsoft Copilot

Adgang til Microsoft Copilot er forskellig afhængigt af appen. Vi viser dig, hvordan du får adgang til Microsoft Copilot i alle dens former.

  Sådan rettes afbrydelse af WiFi i Windows 10 Fall Creators Update

Sådan åbner du Microsoft Copilot på Windows 11

Hvis du er på Windows 11, kan du få adgang til Copilot med en genvejstast. Men før du gør det, skal du sørge for at have dit operativsystem opdateret til Windows 11 23H2 eller nyere. Se, hvordan du tjekker din build og version af Windows 11, hvis du ikke er sikker.

Når Windows 11 23H2 er installeret, kan du åbne Copilot enten ved at trykke på Win + C eller ved at klikke på Copilot-ikonet på proceslinjen.

Hvis du ikke kan se det, skal du højreklikke på proceslinjen, klikke på Proceslinjeindstillinger og derefter aktivere Copilot.

Sådan åbnes Microsoft Copilot på Edge

Hvis du ikke er på Windows 11, kan du stadig bruge Copilot gennem Microsoft Edge. Åbn Edge, og se efter sidebjælken til højre. Klik på Copilot-ikonet; det er den lige øverst. Hvis du ikke kan finde den, kan du også bruge dens Ctrl + Shift + Periode tastaturgenvej.

Sådan åbner du Microsoft Copilot på nettet

Hvis du ikke har adgang til Windows 11 eller Edge, kan du stadig bruge Copilot på nettet. Bare gå over til copilot.microsoft.com og du er klar til at gå.

Du vil bemærke, at hvis du går til Bing og prøver at åbne Bing Chat, vil den åbne Copilot i stedet, fordi Microsoft omdøbte Bing Chat til Copilot. Det skal fungere på samme måde som den tidligere service.

Sådan åbnes Microsoft Copilot i Microsoft 365 (Office)

Åbning af Copilot i Microsoft 365 afhænger af, hvilken app du åbner. Du skal dog have et aktivt Microsoft 365-abonnement for at Copilot kan fungere.

Nogle apps vil have Copilot til at åbne det øjeblik, du starter den op. For eksempel, hvis du åbner et nyt dokument på Word, vil Copilot poppe op og spørge dig, om du vil generere en kladde. I andre apps skal du stikke den ud af skjul fra båndet.

  Sådan får du mørk tilstand til websteder i Microsoft Edge på Windows 10

Hvad er Copilot-samtalestilene?

Når du åbner Copilot i en anden app end Office, vil den spørge, hvilken samtalestil du gerne vil have Copilot til at tale i. Valget af den rigtige mulighed afhænger af, hvilken slags svar du gerne vil have Copilot til at give dig:

 • Mere præcis: Denne indstilling gør Copilot meget “stiv” med sin tone. Det vil tale meget professionelt og klart uden at være for samtalefuldt. Da jeg fortalte Copilot at lære mig om katte i Præcis-tilstand, gav det mig alle detaljerne i en overskuelig punktliste.
 • Mere afbalanceret: Denne indstilling gør Copilot lidt “venligere”, men den vil stadig give klare og præcise fakta. Da Copilot blev bedt om at lære mig om katte i balanceret tilstand, listede Copilot nogle videnskabelige fakta og dryssede derefter en håndfuld sjove fakta ind til sidst.
 • Mere kreativ: Dette gør Copilot mere fantasifuld og giver den mulighed for at tale friere end dens andre tilstande. Da jeg bad den om at lære mig om katte, fortalte den mig de grundlæggende fakta, og fortalte mig derefter, at den mente, at katte var “fantastiske dyr”, og at mennesker burde passe bedre på dem.

Samtalestilen påvirker ikke kvaliteten af ​​den information, Copilot giver dig, så vælg gerne den, der passer dig bedst.

Sådan bruger du Microsoft Copilot

Nu hvor du har Copilot åben, er det tid til at tjekke ud, hvad du kan gøre med den.

Udfør research med Copilot

Noget jeg elsker ved Copilot frem for andre AI-modeller er, hvordan den citerer sine kilder. Det er altid godt at se en AI-chatbot demonstrere, hvor den får sin viden fra, men den giver dig også mulighed for at følge disse citater, når du udfører forskning.

Hvis du vil læse om et bestemt emne, så spørg Copilot om det. Mens den diskuterer det givne emne, begynder den at understrege nogle af dens udtalelser og tilføje en kilde til den information nederst. Du kan derefter følge disse links og bruge de samme kilder i din egen forskning.

  Sådan stopper du Windows 10 fra at bede om tilladelse

Generer billeder med DALL-E 3

Hvis du vil generere billeder gratis, er Copilot et godt valg. Copilot understøtter den kraftfulde DALL-E 3 billedgenerator; bare bed den om at tegne noget for dig. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan du guide Copilot gennem yderligere prompter for at få det bedst mulige billede.

Se, hvordan du bruger DALL-E 3 på Copilot (tidligere Bing) for mere information.

Bed Copilot om at skrive kode for dig

Hvis du sidder fast på dit næste kodningsprojekt, hvorfor så ikke lade Copilot prøve det? Du kan spørge den, hvordan den ville programmere noget, eller du kan give den noget af din kode og spørge den, hvorfor den ikke virker. Det understøtter alle de store kodesprog, så prøv Copilot, hvis du har svært ved at kode noget.

Brug Copilots integration med Microsoft Office

Unsplash

Hvis du bruger Copilot på Microsoft Office, er der masser af handlinger, du kan prøve, afhængigt af hvilken app du har åben:

 • Microsoft Word: Copilot kan oprette et første udkast til dig baseret på en prompt. Takket være Microsoft Graph i baggrunden kan Copilot inkludere indhold fra samarbejdsdokumenter på tværs af organisationen. Det kan endda tilpasse dokumentet til at lyde professionelt eller afslappet.
 • Microsoft Excel: Copilot kan arbejde med naturlige sprogprompter for at give svar, som tidligere havde brug for komplekse formler. Du kan bede den om at vise dig forskellige visualiseringer, projektioner og anbefalinger uden at ændre regnearket.
 • Microsoft PowerPoint: Copilot kan bruge din disposition eller et Word-dokument og automatisk generere en slide-deck. Med grundlæggende kommandoer kan du forenkle længere præsentationer.
 • Microsoft Outlook: Udover hurtigt at besvare rutine-e-mails, kan Copilot trække diskussioner fra e-mail-tråde og indhold på tværs af Microsoft 365. Copilot vil også give dig mulighed for at justere tonen og længden af ​​dine svar.
 • Microsoft Teams: Copilot kan indstille mødedagsordener og tidsplaner. Men det er også en effektiv beslutningstager, da chatbotten kan liste fordele og ulemper ved enhver diskussion og foreslå de næste trin.
 • Business Chat: Denne nye tjeneste benytter sig af din kalender, e-mails, chats, dokumenter, møder og kontakter. Du kan booste dit samarbejde ved at bruge det som en enkeltvindusløsning til dine forespørgsler om projekter og planer.

Hvis du bruger nogen af ​​disse apps i dit arbejde, så prøv Copilot og se, hvad det kan gøre for dig.