Hvad er mappen “God Mode” i Windows 10, og hvordan aktiverer jeg den?

Hvad hvis Windows giver dig hurtig adgang til administrative værktøjer, sikkerhedskopierings- og gendannelsesmuligheder og andre vigtige administrationsindstillinger fra et enkelt vindue? Hvis det lyder godt, skal du ikke lede længere end den såkaldte “God Mode”.

Hvad er God Mode?

Nej, God Mode låser ikke op for nogen ekstra hemmelige funktioner i Windows eller lader dig foretage nogen justeringer, som du ikke kan gøre i den almindelige Windows-grænseflade. I stedet er det simpelthen en speciel mappe, du kan aktivere, og som afslører de fleste af Windows’ administrations-, administrations-, indstillinger og kontrolpanelværktøjer i en enkelt grænseflade, der er nem at rulle igennem.

Og ja, du kan også finde mange af disse ting ved at søge i Start-menuen, men for at gøre det, skal du begynde med at vide, hvad du leder efter. Mappen God Mode tilbyder en nemmere måde at gennemse 206 af disse værktøjer og lære dem at kende.

  Sådan skriver du pinyin med tonemærker i Windows 10

Forresten er “God Mode” bare et populært navn, som nogle mennesker giver denne specielle mappe. Du kan navngive mappen, hvad du vil – inklusive How-To Geek Mode, for eksempel.

Her er kategorierne af værktøjer, du finder i God Mode:

Administrative værktøjer
Automatisk afspilning
Backup og genskab
Farvestyring
Credential Manager
Dato og tid
Enheder og printere
Nem adgangscenter
Indstillinger for File Explorer
Filhistorik
Skrifttyper
Indekseringsmuligheder
Infrarød
internet muligheder
Tastatur
Mus
Netværks-og delingscenter
Pen og berøring
Telefon og modem
Strømindstillinger
Programmer og funktioner
Område
RemoteApp og Desktop Connections
Sikkerhed og vedligeholdelse
Lyd
Tale genkendelse
Opbevaringsrum
Synkroniseringscenter
System
Tablet PC-indstillinger
Proceslinje og navigation
Fejlfinding
Brugerkonti
Windows Defender Firewall
Windows Mobilitetscenter
Arbejdsmapper

  Sådan udvider du dit Windows-skrivebord med Chromecast [Guide]

Hver af disse kategorier indeholder et vilkårligt antal værktøjer og kan endda være opdelt i yderligere underkategorier, hvilket betyder, at du sandsynligvis vil finde næsten alt, hvad du leder efter.

Aktivering af God Mode i Windows 10

For at få dette til at fungere, skal du bruge en konto med administrative rettigheder. Gå til dit skrivebord og opret en ny mappe ved at højreklikke på et åbent område, pege på “Ny” i kontekstmenuen og derefter klikke på kommandoen “Mappe”.

højreklik på skrivebordet og vælg derefter ny > mappe” width=”531″ height=”382″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Det nye mappeikon vises.</p>
<p><img decoding=

Omdøb nu mappen til følgende:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

For at bruge et andet navn end GodMode, skal du bare erstatte “GodMode” i ovenstående tekst med det, du vil kalde mappen. Tegnene, der følger (inklusive punktum) skal forblive nøjagtigt som angivet ovenfor. Hvis du fjerner “GodMode” uden at tilføje nogen tekst i stedet, vil du modtage følgende fejl.

  Sådan formateres en USB eller ekstern HDD, så den virker på både Windows og OS X

Når du har omdøbt mappen korrekt, vil du bemærke, at mappeikonet ændres til et kontrolpanelikon.

Dobbeltklik på ikonet for at åbne den nyoprettede God Mode. De vigtigste kategorier er organiseret alfabetisk, og det samme er de mere end 200 indstillinger, du finder inden for disse kategorier.

File Explorer, der viser værktøjer i

Selvom det bestemt er praktisk til at lære de officielle navne på alle Windows-værktøjerne at kende, vil du sandsynligvis opdage (som vi gjorde), at det er hurtigere at søge efter dem gennem Start-menuen. Alligevel tilbyder God Mode-mappen en praktisk introduktion til alle tilgængelige værktøjer og en fantastisk måde at søge efter ting på, når du ikke er helt sikker på, hvad de hedder.