Hvad er kanalbinding?

En computer kan kun oprette forbindelse til ét Ethernet-netværk ad gangen. Ligeledes kan den kun oprette forbindelse til ét WiFi-netværk. Hvis du både har et WiFi-netværk og et Ethernet-netværk til rådighed, skal du vælge mellem de to, hvilket du vil bruge. Det samme gælder, hvis du har flere trådløse og kablede netværk til rådighed; du kan kun vælge én at oprette forbindelse til.

Hvis dit netværk understøtter flere transmissioner, kan du generelt få højere hastighed fra forbindelsen med en metode kaldet kanalbinding.

kanalbinding

Kanalbinding

Kanalbinding kan udføres med Ethernet-forbindelser eller med WiFi-forbindelser. De kanaler, som netværket sender over, normalt 2,5Ghz-kanalerne, fra to forskellige netværk er bundet sammen. En bruger opretter stadig forbindelse til ét netværk, men med kanalerne forbundet, får brugeren en hurtigere forbindelse.

Kanalbinding kan ikke udføres fra en computer. Det er lige meget, om du bruger et Windows-system eller en Mac. Kanalbinding afhænger af faktorer, der ikke har noget at gøre med en computer, og alt at gøre med dit netværks struktur.

Understøttede routere/modemmer

For at kanalisere binding skal din router/modem understøtte flere upload- og downloadlinks, der kommer fra en enkelt forbindelse. For at finde ud af, om det gør det, skal du se dens specifikationer online. Hvis din router ikke understøtter kanalbinding, bliver du nødt til at erstatte den med en, der gør.

Understøttet netværkskabel

Din internetudbyder skal også understøtte kanalbinding; det betyder, at det burde kunne give dig flere upload- og downloadlinks over en enkelt forbindelse. De fleste internetudbydere kan levere flere links, men vil opkræve mere for det.

Netværks- og modemkompatibilitet

Ud over at både netværket og modemet understøtter kanalbinding på individuelt niveau, skal de konfigurationer, de har, være i overensstemmelse med hinanden. Hvis du vil kende kravene til kanalbinding for din internetudbyder, så spørg dem om det. De vil fortælle dig antallet af download- og uploadkanaler, som det understøtter, og giver dig på din forbindelse.

Du skal så tjekke om din router understøtter disse kanaler.

Fordel ved kanalbinding

En netværksforbindelse kan modtage og sende data over forskellige netværk. De fleste brugere holder sig til 2,4Ghz-netværket. Kanaler kan blive overbelastede i spidsbelastningsperioder, og det er her, kanalbinding kommer ind i billedet. Det giver brugerne mulighed for samtidigt at transmittere data over alle de tilgængelige kanaler i stedet for en enkelt. Dette giver dig en hurtigere forbindelse eller en stabil og ensartet forbindelseshastighed i myldretiden.

Har jeg brug for kanalbinding?

Kanalbinding er ikke noget, du absolut skal have. Slutbrugere kan klare sig med en hurtig internetforbindelse, men hvis du planlægger at forbruge HD- eller 4K-medier, såsom dem fra Comcast eller Xfinity, har du brug for kanalbinding.