Hvad er genvejen Opret ny mappe i Windows 10

Mapper er afgørende for at holde dine filer organiseret. Windows 10 sætter ikke en grænse for, hvor mange mapper en bruger kan oprette. Du er fri til at oprette så mange, du vil. Du kan oprette en ny mappe hvor som helst ved at højreklikke inde i en mappe og vælge indstillingen Ny>Mappe. Mappen oprettes med navnet Ny mappe, og du kan omdøbe den.

ny mappe windows 10

Opret ny mappegenvej i Windows 10

Du kan oprette en mappe i et hvilket som helst File Explorer-vindue og på skrivebordet. Højreklik-kontekstmenuen er ikke svær at bruge, men hvis du foretrækker tastaturgenveje, kan du oprette en ny mappe med en.

Ny mappegenvej

Den nye mappegenvej på Windows 10 er Ctrl+Shift+N. Du kan bruge denne tastaturgenvej på skrivebordet og i enhver mappe i Stifinder.

Én tast Ny mappegenvej

Du kan yderligere forenkle den nye mappegenvej med et AutoHotKey-script. Scriptet og selve AutoHotKey er lette. Det eneste du skal beslutte dig for er, hvilken nøgle du skal bruge til at oprette en ny mappe. Hvis dit tastatur har dedikerede taster til at åbne e-mail eller gå til startsiden i din browser, kan du omdanne en af ​​dem.

Se vores guide til, hvordan du identificerer dedikerede tastaturtaster.

Når du har identificeret nøglen, kan du oprette scriptet ved at følge disse trin.

Installere AutoHotKey på dit system.
Åbn en ny notesblok-fil.
Indtaste følgende.

Launch_Mail::^+N
Return

#space::
Return

Rediger ‘Launch_Mail’-delen og erstat den med den nøgle, du vil bruge til at oprette en ny mappe.
Gem filen med filtypenavnet AHK.
Kør scriptet.
Tryk på tasten og en ny mappe oprettes.

Du kan flytte scriptet til mappen Startup, og scriptet kører automatisk, når du starter dit system. Du vil være i stand til at bruge nøglen uden at skulle køre scriptet manuelt.

Ctrl+Shift+N tastaturgenvejen fungerer kun i File Explorer. Det er ikke en universel tastaturgenvej på Windows 10. I andre apps, f.eks. en browser, åbner dette et nyt inkognitovindue. Du kan åbne et nyt File Explorer-vindue med Win+E-tastaturgenvejen, og denne genvej er universel, så du kan bruge den i enhver app til at åbne et nyt File Explorer-vindue.

Konklusion

Tastaturgenvejen Ctrl+Shift+N fungerer også i dialogboksen Gem fil. Hvis du downloader en fil, kan du klikke på knappen Ny mappe, eller du kan bruge denne tastaturgenvej til at oprette genvejen. Navnet på mappen kan redigeres.