Hvad er en Smart Home Bridge?

Hvis du har forskellige smarte teknologimærker i dit hjem, kan du finde kompatibilitet på tværs af platforme som et frustrerende problem. Men med en smart hjemmebro kan du overvinde mange af disse forhindringer. Så hvad er en smart home bridge, og har du brug for en?

Hvordan fungerer smarte hjemmebroer?

Logokredit: Apple Inc./Wikimedia Commons

Som navnet antyder, fungerer smart home-broer som en bro mellem en platform og en anden. For eksempel, hvis du bruger både Alexa og Apple HomeKit-enheder i dit hjem, vil du ikke være i stand til at forbinde dem indbygget, da Apple HomeKit ikke kan forbindes til Alexa via dens app. Men med en bro kan disse to platforme kommunikere med hinanden, hvilket gør dit smarte hjem til en sømløs maskine.

Tænk på dette som en oversætter. Den ene smartenhed taler fransk, og den anden taler spansk, så den ene kan ikke forstå den anden. Men ved hjælp af en bro kan denne barriere overvindes, så de to kan kommunikere. Nu kan din inkompatible højttaler oprette forbindelse til din hub, eller din smartlås kan oprette forbindelse til din smarte assistent.

  Sådan installeres en SSD på din stationære pc

Nogle smarte hjemmebroer emulerer smarte platforme til krydskommunikation. For eksempel emulerer Homebridge Apple HomeKit API, så HomeKit-enheder kan arbejde med andre smarte hjemmeteknologier, såsom Echo-højttalere eller Nest-hubs.

Sørg for ikke at forveksle smarte broer med smarte hjemmehubs. Mens smarte hubs tillader forskellige enheder at deltage i automatiserede opgaver, der udløses af et centralt system, tillader broer forskellige smart home-platforme at arbejde sammen.

Det er også værd at bemærke, at smart home-broer også omtales som enheder, der forbinder en smart-enhed til et Wi-Fi-netværk. For eksempel kan en bro give en forbindelse mellem din smarte dørklokke og dit Wi-Fi-netværk. Men vi vil fokusere på broer, der tillader kommunikation på tværs af platforme her.

  Sådan løses problemer med Nvidia-driveropdatering

Typer af Smart Home Bridges

Smart home-broer er ikke alle ens. Der er to hovedtyper af smart home-broer: software-baserede og hardware-baserede. Nogle populære software smarte hjemmebroer er Homebridge, IFTTT og Scrypted. Disse fungerer alle lidt forskelligt og kræver forskellige niveauer af tekniske færdigheder, men de er alle helt gratis at bruge.

Hvis du er ret fortrolig med JavaScript, vil du sandsynligvis være i stand til at konfigurere Homebridge på din computer, så længe dit operativsystem er kompatibelt. Homebridge-softwaren skal dog altid være aktiv for at fungere, hvilket betyder, at du skal lade din computer køre døgnet rundt. Tilsvarende kræver Scrypted også en konstant drift.

IFTTT, på den anden side, kræver ikke kodning og kan bruges af tech-novice. Du kan bruge IFTTT via smartphone-appen, som er tilgængelig til Android og iOS.

Download: IFTTT til Android | iOS (Gratis, premium version tilgængelig)

  De 5 bedste værktøjer til at hjælpe dig med at opdage redigerede billeder

Når det kommer til hardware-baserede smart home-broer, er HOOBs den mest populære mulighed. HOOBs (Homebridge Out Of the Box) ligner små Wi-Fi-routere. Denne lille enhed eliminerer behovet for kompleks kodning, da den kører Homebridge direkte.

HOOBs understøtter over 3.000 plugins til alle slags smart home-funktioner og integrationer, hvilket giver dig en enorm mængde valg mellem en lang liste af smarte enheder. Du kan også flashe HOOBs-billedet på en Raspberry Pi-computer, hvilket betyder, at du ikke behøver at købe en enhed.

Dette billede kan være downloades gratis, selvom du også kan donere et lille beløb til HOOBs som en gestus af goodwill. Men at flashe et billede på en Raspberry Pi kræver et højere niveau af teknisk viden.

Du kan drage fordel af en Smart Home Bridge

Hvis du har forskellige slags smartenheder i dit smarte hjem og kæmper med kompatibilitetsproblemer, kan du muligvis nyde den ekstra funktionalitet, som en smart home bridge tilbyder. Uanset om du er tech-novice eller ekspert, er der en smart home-bro derude til dig.