Hvad er eksponeringsbracketing?

Eksponeringsbracketing er en teknik, hvor du i stedet for at tage et enkelt billede tager tre (eller flere), der alle er eksponeret lidt forskelligt; normalt er en korrekt eksponeret, en lidt undereksponeret og en lidt overeksponeret. Det er i en del situationer, så lad os se på, hvordan det fungerer.

Grundlæggende om eksponeringsbracketing

At få den rigtige eksponering kan være et komplekst emne. Der er mange ting, du skal balancere: hvordan dit kamera måler scenen, dit kameras dynamiske rækkevidde og selvfølgelig hvilke indstillinger du bruger. Du forsøger måske også bevidst at overeksponere dine billeder lidt for at få flere data i RAW-filen uden at gå for langt og blæse dine højdepunkter.

Med alle disse bevægelige brikker er eksponeringsbracketing en solid teknik til at sikre, at du får en god eksponering, mens du er på stedet – der er nogle ting, du ikke kan rette i posten. Ved også at tage et billede, der er et stop eller to undereksponerede, og et andet, der er et stop eller to overeksponeret, selvom du fejlbedømmer din eksponering, har du stadig de bracketed shots. Landskabsfotografer omtaler nogle gange parentesbilleder som “sikkerhedsbilleder” af denne grund.

  Sådan får du altid det billede, du ønsker

Hvis du tager bracketing-billeder, er der også et par fordele: du kan altid lave et HDR-billede, du kan selv blande forskellige dele af billedet, hvis du har brug for det, og hvis noget bevæger sig gennem scenen, kan du erstatte det med originale billeddata i stedet for at stole på Photoshops værktøjer.

Nu fungerer eksponeringsbracketing kun godt i visse situationer. Det er virkelig en landskabs- eller arkitekturfotograferingsteknik. Hvis du fotograferer mennesker, kæledyr eller andet, der bevæger sig meget, vil du ikke være i stand til at optage eksponeringer med bracketing; i stedet vil du bare tage forskellige billeder med forskellige eksponeringsværdier.

Sådan tager du parenteseksponeringer

Der er to måder at tage parenteseksponeringer på: manuelt og automatisk.

For manuelt at tage bracketing-eksponeringer skal du indstille dit kamera til et billede som normalt. Du får de bedste resultater, hvis du bruger et stativ, men det er ikke nødvendigt. Så snart du tager dit første billede, skal du justere eksponeringskompensationen, lukkerhastigheden eller ISO med omkring et stop og tage endnu et billede. Juster lukkerhastigheden eller ISO to stop i den anden retning og tag et tredje. Nu skulle du have tre identiske billeder, der er et stop undereksponeret, korrekt eksponeret og et stop overeksponeret.

  Sådan indsætter du en PDF i Excel

For automatisk at tage bracketing-eksponeringer skal du dykke ned i dit kameras indstillinger. Proceduren er lidt forskellig for hvert kamera, så tjek manualen for de specifikke trin. For min Canon 5D Mark III hedder det Exposure Comp./AEB Setting. Se efter noget, der hedder Bracketing, Exposure Bracketing, EB eller lignende.

Der vil du være i stand til at justere eksponeringskompensationen såvel som bracketing-optagelserne. På billedet ovenfor har jeg sat mit kamera op til at tage et undereksponeret skud, et overeksponeret skud og et skud som målt. Afhængigt af dit kamera kan der også være yderligere muligheder for at indstille, hvilken rækkefølge billederne tages, og om der er tre, fem eller endda syv billeder.

  Sådan får du vist systemydelsesstatistikker på din Chromebook

Når du har indstillet eksponeringsbracketing sådan, når du holder fingeren på udløserknappen, vil dit kamera tage en serie af billeder, der varierer lukkerhastigheden hver gang.

Fordelen ved manuel bracketing er, at du kan justere enten lukkerhastigheden eller ISO-justeringen af ​​blænden ændrer udseendet af et billede for meget. Når du bruger dit kameras automatiske bracketing, justerer det kun lukkerhastigheden, men det er hurtigere og fungerer automatisk, når du har sat det op. Gå med den mulighed, der passer bedst til din situation.

Optagelse af bracketing-eksponeringer er en god sikkerhedsteknik, især til landskabsfotografering. Hvis jeg har gjort mig umage med at indstille mit kamera, optager jeg normalt et par parenteser, hvis jeg skulle have brug for dem.