Hvad betyder “Opfyldt af Amazon”?

Når du handler på Amazon, har du måske set ordene “Fulfilled by Amazon” ud for nogle af de ting, du køber. Du vil forhåbentlig ikke bemærke noget anderledes ved købsoplevelsen, men du kan løbe ind i problemer.

Amazon markedspladsen

Amazon er ikke kun en onlinebutik – og det har den ikke været i nogen tid. Det er en markedsplads som eBay eller Alibaba; det skjuler bare det faktum bedre.

Over 80% af produkterne sælges gennem Amazon købes ikke fra Amazon, men fra en Amazon Marketplace-sælger, der betaler Amazon for at vise deres produkt. Tallene er endnu mere skøre, når du ser på de produkter, der er anført på Amazon, ikke kun solgt: af de mere end 350 millioner produkter, der er tilgængelige, sælger Amazon kun 12 millioner af dem direkte– ikke inklusive bøger, medier og vin – resten sælges af Marketplace-sælgere.

Selvom du aldrig har bemærket, at du købte fra en Marketplace-sælger før, er oddsene, at du har.

Opfyldt af Amazon

Grunden til, at de fleste mennesker ikke er klar over, at Amazon er en markedsplads som eBay, er, at den generelt udjævner alle ujævnheder og ujævnheder. Sælgere har to muligheder:

  Sådan opsætter og bruger du SSH Tunneling

De kan liste deres produkter på Amazon og, når en ordre kommer igennem, pakke og sende den selv.
De kan liste deres produkter på Amazon og sende et vilkårligt antal varer til et Amazon-lager. Når en ordre kommer igennem, pakker og sender Amazons medarbejdere den, som om den er et Amazon-produkt. Dette er opfyldt af Amazon.

For sælgere er den store fordel ved Fulfilled by Amazon, at Amazon håndterer alt. De behøver ikke at drive deres egen butik, håndtere betalingsbehandling, handle med en afsender, pakke ting sammen eller kundepleje – for et mindre gebyr gør Amazon det. Sælgere refererer nogle gange til Fulfillment by Amazon som “FBA.”

For kunderne er fordelen, at de får den samme, almindelige Amazon-oplevelse, inklusive ting som Prime, gratis forsendelse og lignende, for yderligere 338 millioner produkter, som Amazon ikke sælger direkte. De fleste mennesker – inklusive mig – lægger ikke engang mærke til, når de ikke køber direkte fra Amazon. Pakkerne ankommer til din dør på samme måde.

Sådan finder du en Amazon Marketplace-sælger

Selvom Amazon ikke udbasunerer det fra hustagene, når du køber fra en Marketplace-sælger, skjuler de heller ikke oplysningerne. Her er en officiel Amazon-liste.

  Sådan tænder du flash for det frontvendte kamera i Google Kamera

Og her er en til en Marketplace-sælger, der bruger Fulfilled by Amazon.

Over på højre side, under afsnittet “På lager”, viser Amazon sælgeren og afsenderen.

Markedssælgere, der ikke bruger Fulfilled by Amazon, er endnu nemmere at få øje på. Købsprocessen er anderledes.

Problemet med opfyldt af Amazon og Amazon Marketplace

Opfyldt af Amazon og Amazon Marketplace er ikke uden problemer. Med titusindvis af sælgere, der allerede er på platformen og et system designet til at gøre det nemt for nye at deltage, kan Amazon ikke – og gør det ikke – grundigt gennemgå og kontrollere hver sælger eller vare. Dette har ført til et stort antal svindlere og dårlige skuespillere.

Vores egen chefredaktør, Chris Hoffman, købte en mini-pc til at bruge som mediecenter til sit tv. Mens hardwaren var solid, blev den leveret med en piratkopieret version af Windows. Da han skrev en anmeldelse, hvor han kaldte sælgeren ud, rapporterede de hans kommentarer, og Amazon slettede dem og blokerede ham fra at skrive flere anmeldelser. Dette er ikke adfærden hos en sælger, der er på niveau.

SanDisk laver nogle af de bedste SD-kort og andet lagerudstyr. Vi er store fans af deres ting her på How-To Geek. Desværre vurderer de, at op mod en tredjedel af de SanDisk-hukommelseskort, der nogensinde er blevet solgt, er falske. Og selvfølgelig, nogle mennesker køber disse falske kort fra Amazon.

  Filtrer Google Sheets-data uden at ændre, hvad samarbejdspartnere ser

Der er snesevis af yderligere strategier, som dårlige sælgere bruger, fra kapring af legitime annoncer med knockoff-produkter til sælger varer, de ikke engang har, og stikker bare af med pengene. Amazon gør ikke noget, før folk begynder at klage, og inden da er det ofte for sent. Mens Amazon vil refunder altid folk med deres A-til-Z-garanti, du skal stadig håndtere besværet med at blive snydt.

Sådan undgår du svindlere på Amazon

Efterhånden som Amazon har grebet mere af onlinemarkedet i hjørnet, er det blevet et endnu bedre mål for svindlere. Amazon forsøger at løse problemet, men det er stadig et stort problem. Der er altid en risiko for, at du bliver snydt, når du køber fra en Amazon Marketplace-sælger.

Med det sagt, så råder jeg dig ikke til at løbe tør og annullere dit Prime-medlemskab. Langt det meste af tiden vil du have det fint, især hvis du udviser lidt omhu. Hvis det, du køber, er opfyldt af Amazon eller på anden måde fra en tredjepartssælger, så tjek fortegnelsen og anmeldelserne. Hvis alt ser godt ud, gå lige videre, men hvis du ser nogle røde flag, kan du måske købe et andet sted fra.

For mere om at spotte svindlere i naturen, tjek vores fulde guide.