Horizon sikrer, at videoer altid er optaget i liggende format på iOS

Jeg vil starte dette indlæg med lidt af en kontroversiel udtalelse: Apple, Google og Microsoft bør slutte sig sammen mod … portræt/lodret video! Det er et større brugervenlighedsproblem, end du tror. Lodret video er fint til forbrug på moderne bredskærmsmobilenheder, men det er en bogstavelig ‘smerte i nakken’ på stationære og bærbare computere. Da det er meget ubelejligt at justere din skærms orientering, har du ingen anden mulighed end at trække halsen i akavede vinkler i længere perioder for at se de babyvideoer, som onkel Grant sender hver anden uge.

Jeg har endnu ikke fundet nogen, der bevidst foretrækker vertikal video frem for vandret som en designbeslutning. Den gennemsnitlige bruger kan ikke stole på en sådan beslutning, fordi portrætvideo kun generer andre, da videoen bliver delt rundt omkring. Mennesker foretrækker horisontal widescreen-video, fordi det er sådan, vores øjne er designet til at se på ting. Biografen har udviklet sig fra 4:3 video til 16:9, 2.21:1 og lignende i løbet af de sidste 3-4 årtier af netop denne grund!

På trods af at alt går ind for horisontale videoer, kan jeg ikke se smartphone-producenter fjerne vertikal videounderstøttelse fra deres mobile OS’er. Holdet hos ‘Evil Window Dog’ fornemmede muligheden her, og er derfor kommet med en pæn app kaldet Horizon. Appen vil sikre, at din video hele tiden forbliver bredskærms-vandret ved at beskære ikke-essentielle dele.

Venstre: Roter og skaler. Højre: Bare drej.

Horizon leveres med to optagetilstande – ‘Rotate & scale’ og ‘Just rotate’. Førstnævnte skalerer det beskårne områdes video dynamisk, når du ændrer enhedens orientering, hvilket resulterer i bredere, men lidt nervøse videoer. Sidstnævnte vælger statisk en beskæringsstørrelse, som dramatisk reducerer betragtningsvinklerne, men producerer mere stabil video.

iPhone 5 og nyere understøtter op til 1080p, mens 4S og ældre kun får op til 720p.

Under alle omstændigheder slipper du for portrætvideoer. At vælge mellem de to er et spørgsmål om præference.

Du kan også kombinere en ‘deaktiveret’-tilstand med 720p HD-opløsning, hvis du, ligesom jeg, synes, at Apple begrænser kamera-appen til 1080p Full HD-videoer ubelejligt på grund af lav lagerplads. Du kan selvfølgelig også vælge VGA-opløsning!

Udover dette understøtter Horizon også filtre, forskellige billedformater, justerbare videokvaliteter og autofokus + autoeksponeringslås.

Selvom jeg sikrer, at mine videoer altid optages vandret, ser jeg stadig Horizon som en fremragende, dedikeret videooptagelsesapp, der er værd at være opmærksom på – hvis du ikke kan lide den overdrevne enkelhed af standardkamera-appen.

Horizon er tilgængelig for $0,99 i App Store.

Installer Horizon fra App Store

Sørg for at fortælle os, hvad du synes om Horizon ved at efterlade en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.