Her er alt hvad du bør vide

Brug af en VPN får dig forståeligt nok til at føle dig uovervindelig, men der er stadig et par vigtige risici involveret, som du bør huske på. I dag hjælper vi dig med at forstå bedre, hvad en VPN kan og ikke kan gøre for at sikre dit privatliv online. Du vil også læse om de VPN-udbydere, der arbejder hårdest for at holde dig sikker.

Internettet er fyldt med farer, beskyt dig selv med disse pålidelige VPN’er:

NordVPN – Samlet set sikreste VPN – NordVPN har eksisteret i et stykke tid og har en dokumenteret track record i at imødegå internetfarer, når de opstår. Kraftfuldt krypteret netværk, god logningspolitik.
Surfshark – CleanWeb anti-malware/sporing/adware-suite, servere med kun RAM og de mest moderne krypteringsprotokoller.
ExpressVPN – Afprøvet og sand forkæmper for forbrugernes privatliv med lynhurtige netværkshastigheder.
PrivateVPN – Fleksible, men kraftfulde krypteringsmetoder, helt selvejet og drevet servernetværk for fuldstændig gennemsigtighed og tilsyn.

Det meste af det, du hører om VPN’er, er positivt: de leverer kryptering, online privatliv, enhedssikkerhed osv. Selvom virtuelle private netværk har et væld af fordele, er de ikke altid perfekte til, hvad de gør. Der er faktisk nogle farer ved at bruge et virtuelt privat netværk. Nedenfor diskuterer vi disse problemer og giver tips til, hvordan du forbliver sikker både med og uden en VPN.

30 dages pengene tilbage garanti

Grundlæggende om VPN’er

VPN’er giver online privatliv og digital anonymitet, hvilket gør dem ideelle til at forblive sikre online. De kan også besejre hurtige internetbaner introduceret af brudte netneutralitetslove, alt sammen takket være et par praktiske funktioner.

Kryptering og virtuelle IP-adresser

VPN’er giver flere unikke funktioner til at holde dig sikker online. To af de vigtigste er kryptering og virtuelle IP-adresser.

Kryptering låser data i et lag af ubrydelig kode. Med dette på plads bliver dine oplysninger ulæselige for tredjeparter, herunder cyberkriminelle, offentlige myndigheder og internetudbydere. Ingen kan se, hvad du downloader, eller hvilke websteder du besøger med en VPN på plads.

Med en VPN får du også adgang til virtuelle, ikke-lokale IP-adresser. Dette gør dig effektivt usynlig online, da ingen kan fortælle, hvor du virkelig befinder dig, eller hvem du er.

Begge disse funktioner arbejder sammen for at give online sikkerhed på enhver enhed, du bruger. Når de udfører deres arbejde, kan du være sikker, uanset hvor du er, hvordan du opretter forbindelse til internettet, eller hvad du gør online.

Logningspolitikker

Et af de store salgsargumenter, du vil se for mange VPN’er, er detaljerne i deres logningspolitik. Det meste af tiden vil du se ting som “nul-logningspolitik” eller “ingen logningspolitik for trafik”. Hvad dette betyder er simpelthen, at VPN’en ikke fører aktivitetsregistreringer over, hvad dens brugere laver, mens de er tilsluttet deres tjeneste.

Hver gang du logger på en VPN-server, accepterer du at sende din trafik gennem disse enheder. Da VPN kan dekryptere informationspakker (det er nødvendigt for at tjenesten kan fungere), er det muligt, at VPN-virksomheden kan gemme logfiler, der beskriver hvilke websteder eller hvilke filer, der downloades af hvilken konto. Hvis du er bekymret for dit privatliv, vil du have en nul-logningspolitik for at sikre, at ingen af ​​disse oplysninger nogensinde bliver opbevaret på lang sigt.

  Sådan ændrer du dit Disney+-profilbillede

Gratis vs betalte VPN’er

En af de centrale farer ved at bruge en VPN er at vælge den forkerte. Gratis tjenester, der annoncerer i browserudvidelsesbutikker og mobile markedspladser, er berygtede for at hævde hurtige downloads og anonymiserede aktiviteter, når de i virkeligheden kan være farligere end slet ikke at bruge en VPN.

Hvis en VPN-tjeneste ikke opkræver sine kunder, skal virksomheden hente indtægter fra et andet sted. Den mest almindelige kilde er at sælge brugeroplysninger, som VPN lovede at beskytte. Hvis du ikke betaler for tjenesten, er du ikke kunden, du er produktet. Dette gælder for næsten alle gratis VPN-tjenester. Det er altid bedst at holde sig til pålidelige og pålidelige betalte kilder for at sikre, at dine oplysninger til enhver tid forbliver så sikre som muligt. Og desuden koster VPN’er ikke så meget, som de gjorde engang.

VPN-begrænsninger

VPN’er er utroligt nyttige og kraftfulde værktøjer, men de kan ikke alt. De bruges bedst til at sikre data, der forlader din enhed. Det, der sker på din computer, påvirkes normalt ikke af en VPN, hvorfor firewalls og virusbeskyttelse stadig er afgørende.

Alle enheder er ikke automatisk beskyttet – Hvis du bruger VPN-software til at beskytte din pc eller smartphone, er det den eneste enhed, der bliver beskyttet. For at holde data sikker skal du installere en app på hver enhed, der opretter forbindelse til internettet (ellers bruge en VPN-router).
Virus og malware er stadig en trussel – De fleste VPN’er beskytter ikke din computer mod vira eller malware. Du skal stadig være opmærksom på at downloade mistænkelige filer, især via torrent- og P2P-netværk.
Hastighedsproblemer – VPN vil ofte sænke din forbindelseshastighed med 10-25% afhængigt af tjenesten, alt sammen takket være krypteringsoverhead. Dette kan være frustrerende, hvis du ofte streamer HD-film eller laver en masse onlinespil.

Farer ved at bruge en VPN

Nu hvor du ved, hvordan VPN’er fungerer, er det tid til at lære, hvordan de kan misbruges. Generelt, hvis du kan finde en pålidelig, betalt VPN-tjeneste, behøver du ikke at bekymre dig om nogen af ​​de farer, der er anført nedenfor. Det er altid godt at holde øje med disse problemer, men når det kommer til online privatliv, kan du aldrig være for på vagt.

Kan du stole på en VPN?

Hvordan ved du, at du kan stole på, at din VPN rent faktisk holder dine data sikre? Når det kommer til stykket, kan du ikke. Der er meget få eksterne sikkerhedsrevisioner, der finder sted på VPN-tjenester, hvilket betyder, at der ikke er nogen måde at verificere med 100 % sikkerhed, at en virksomhed overholder alle sine løfter.

Selvom en VPN siger, at den giver skudsikker sikkerhed, selvom den hævder nul-logging på alt, kan du aldrig være sikker. Du sender trods alt dine data gennem en tredjepart, hvilket i det mindste involverer en smule tillid.

IP-logning

Kernen i enhver VPNs privatlivsfunktioner er altid dens logningspolitik. De fleste tjenester hævder nul-logs på så mange områder som muligt. Selvom det er fantastisk at love dette, hvad forhindrer en VPN i at gemme data alligevel? Meget lidt, viser det sig, hvilket betyder, at en nul-logging-politik på en uanset VPN praktisk talt er ubrugelig.

Jurisdiktion

Hvor netop i verden en VPN er registreret, gør en kæmpe forskel for hvor sikker den er. Selv hvis en VPN f.eks. annoncerer for en streng nul-logning-politik, kan VPN’en blive tvunget til at gemme brugeroplysninger i hemmelighed, hvis de befinder sig i et land, hvis regering kræver love om datalagring. I dette tilfælde er det ligegyldigt, hvad VPN’ens politik er, dine data kan blive kompromitteret.

RELATERET LÆSNING: Bedste og værste lande for internetfrihed

Trafikrestriktioner

Selvom det ikke er så farligt som IP-logning eller generelt er utroværdigt, er VPN’er ofte blevet fanget i kunstigt at drosle eller blokere trafik fra sine brugere. Dette præsenterer sig oftest som firewalls, der forhindrer P2P-netværksadgang eller torrent-downloads, som begge kan bremse en hel VPN-tjeneste baseret på forbindelsens art. Nogle gange vil VPN’er dog lamme en forbindelse, hvis en bruger downloader eller streamer for meget.

  Alt hvad du behøver at vide om den nye iPad-mus og pegefeltmarkør

Sådan får du en god VPN, der ikke er farlig

Selvom der kan være visse farer ved at bruge en VPN, betyder det ikke, at de alle er dårlige. At finde en VPN af god kvalitet giver stadig et væld af nyttige funktioner, der kan hjælpe med at holde dig sikker online. For at sikre dig, at du ikke fortryder dit VPN-køb, har vi givet en håndfuld anbefalinger nedenfor sammen med nyttige kriterier til at evaluere en VPN på egen hånd.

Væsentlige funktioner, som enhver udbyder skal have

Du behøver ikke at være computerekspert for at vælge en VPN. Virksomheder går meget op i at sikre, at deres VPN er nem at installere og bruge på en række forskellige enheder, herunder smartphones og pc’er. I de fleste tilfælde kan du oprette forbindelse med blot et par klik, ingen konfiguration påkrævet.

At finde den rigtige VPN kræver lidt arbejde. Vi har gjort det nemmere ved at give en liste over de vigtigste kriterier for valg af en VPN. Fortsæt med at læse, og du vil surfe sikkert på ingen tid.

Hurtige hastigheder – VPN’er kan være langsommere end en standard internetforbindelse. Sørg for, at din VPN kompenserer med tophastighedsservere.
Privatliv og sikkerhed – Stærkere kryptering og privatlivspolitikker betyder en bedre onlineoplevelse.
Server netværk – For at forfalske en specifik IP-adresse skal din VPN have servere placeret i det pågældende land.
Nul-logning politik – Dine oplysninger kan kun forblive sikre, hvis VPN’en har en streng nul-logning-politik.

Bedste VPN’er til at holde dig sikker online

Hvis du ikke er sikker på, hvilken VPN du skal prøve, så tjek vores anbefalinger nedenfor. Hver enkelt er hurtig, sikker og pålidelig, hvilket gør den til det perfekte valg til hverdagssurfing, streaming, download og mere.

1. NordVPN

NordVPN har en masse iøjnefaldende funktioner, men den mest imponerende er størrelsen på dets servernetværk. Listen vokser konstant, men i skrivende stund ligger den på over 5.500 servere i 59 lande, en af ​​de største i branchen. NordVPN anvender disse til god brug ved at levere unikke tjenester, du ikke finder med andre VPN’er, inklusive hastighedsboostede P2P-downloads og dobbeltkrypteringsservere for ekstra sikkerhed.

NordVPN tilbyder også en utrolig nul-logging politik, der dækker alt fra båndbredde til tidsstempler, trafik til IP-adresser. Ingen af ​​dine aktiviteter bliver nogensinde registreret eller delt med tredjeparter, hvilket giver dig en hidtil uset mængde af privatliv og ro i sindet. At være baseret i Panama hjælper med at sikre, at copyright-trolde og overivrige myndigheder i USA og Europa aldrig kan tvinge NordVPN til også at begynde at føre logs.

Alle disse sikkerhedsfunktioner understøtter 256-bit AES-kryptering på alle data, en automatisk kill-switch, DNS-lækagebeskyttelse og et væld af tilpassede krypteringsfunktioner for at give dig al den anonymitet, du nogensinde kunne ønske dig.

Læs vores fulde NordVPN-anmeldelse.

Fordele
Fjerner blokering af amerikanske Netflix, iPlayer, Amazon Prime og andre streamingtjenester
5.400+ servere globalt
256-bit AES-kryptering med perfekt fremadrettet hemmeligholdelse
Ingen logfiler og krypterede forbindelser for fuldstændig privatliv
Kundeservice (24/7 Chat).

Ulemper
Det kan tage 30 dage at behandle refusioner.

2. Surfshark

Mange VPN’er og proxyer lover verden med hensyn til privatliv, men har nogle skarpe huller i deres sikkerhed og politikker. Men ikke Surfshark, en stigende stjerne i VPN-industrien. De blev lanceret i 2019, og de har tydeligt lært af de (mange) fejltagelser, der er begået af udbydere, som er kommet før. Resultatet er et let, men ekstremt effektivt stykke privatlivssoftware, som du kan stole på for at beskytte dig mod internettets mange farer.

  5 bedste kulfiberpunge med RFID-blokerende teknologi (2021-udgaven)

Selvom det er overkommeligt, går Surfshark ikke på kompromis med bestemmelser om privatlivets fred ved at bruge den ubrydelige 256-AES-GCM-chiffer og kun de hurtigste og sikreste tunnelprotokoller, der er tilgængelige (OpenVPN, IKEv2/IPSec, WireGuard og Shadowsocks på Windows). Disse funktioner alene er nok til at holde snoops og hackere ude af din virksomhed, mens du anonymiserer din aktivitet online.

Derudover giver Surfshark dig mulighed for at skifte deres CleanWeb anti-malware, popup og tracking suite på hver enkelt af deres 800+ servernetværk. Bakket op af kun RAM-serverinfrastruktur og en revideret og bestået logningspolitik, er det klart, at Surfshark tager sin rolle seriøst.

Fordele
Hver server er optimeret til at fjerne blokering af Netflix, BBC iPlayer, Hulu og mere
Hver server er en specialserver
Ingen spørgsmål stillede penge tilbage garanti
Baseret på De Britiske Jomfruøer, hvor der ikke er nogen love om dataopbevaring
Responsiv kundesupport tilgængelig 24/7.

Ulemper
Et voksende netværk har ikke samme dækning som mere modne VPN’er
New-kid-on-the-block-status indgyder muligvis ikke samme tillid som større udbydere.

Læs vores fulde Surfshark-anmeldelse.

3. ExpressVPN

Hastighed er den mest prisværdige del af ExpressVPN-oplevelsen, hvilket gør den perfekt til at surfe, downloade og streame film. Med ExpressVPN har du adgang til over 3.000 servere i 94 forskellige lande, hvilket giver en fantastisk mængde af variation til at omgå geo-begrænsninger uden at ofre hastigheden. De brugerdefinerede apps er også utrolig nemme at bruge, og de leverer en venlig “on”-knap, der automatisk forbinder dig til den hurtigste server. Du kan også starte en hastighedstest fra flere versioner af appen for at få detaljeret information om, hvor godt netværket klarer sig.

ExpressVPNs privatlivsfunktioner holder dig sikker uanset hvad. Data er låst med 256-bit AES-kryptering og understøttet af en nul-logningspolitik på al trafik, DNS-anmodninger og IP-adresser. DNS-lækagebeskyttelse og en automatisk afbryderkontakt giver også et pålideligt sikkerhedsnet i tilfælde af en utilsigtet afbrydelse. Du vil også være i stand til at køre din VPN stort set hvor som helst, inklusive Windows, Mac og Linux desktops, bærbare computere, Android og iOS smartphones og tablets. Med ExpressVPN ved du, at du får en hurtig og sikker onlineoplevelse, hver gang du logger ind.

Læs vores fulde ExpressVPN-anmeldelse.

Fordele
Fjerner blokering af amerikanske Netflix, iPlayer, Hulu
3.000+ superhurtige servere
Ingen DNS/IP-lækager fundet
Strenge politik uden logning
24/7 kundeservice.

Ulemper
Måned-til-måned plan har høje omkostninger.

4. PrivatVPN

PrivateVPN er en fremragende VPN designet til at være så nem og enkel at bruge som muligt. Begyndere vil sætte pris på softwarens enkle design, og veteraner vil elske de stærke privatlivs- og sikkerhedsfunktioner, der er inkluderet i apps. Og alle vil elske PrivateVPNs hurtige hastigheder og nyttige privatlivsekstramateriale. Med PrivateVPN kan du være sikker, mens du streamer film, tjekker din e-mail eller surfer på sociale medier, uanset hvor du går.

PrivateVPN kører et lille, men stærkt netværk på 150 servere i 60+ lande, nok til at levere store hastigheder og et stort antal IP-adresser rundt om i verden. Virksomheden låser data, der passerer gennem dette netværk, med 256-bit AES-kryptering, og det holder din forbindelse sikker med en automatisk kill-switch, DNS-lækagebeskyttelse og en nul-logningspolitik for trafik.

Konklusion

I det hele taget er VPN’er sikre at bruge og giver et væld af funktioner, der kan holde dine data og din identitet sikker uanset hvad. Hvis du vælger en upålidelig VPN, eller en af ​​de mange skitseagtige “gratis” tjenester, der flyder rundt på internettet, kan du meget nemt sætte dit privatliv i fare uden selv at vide det. Hold dig til vores anbefalinger ovenfor, og du vil være sikker, hver gang du går online, garanteret.

Har du andre spørgsmål eller bekymringer om, hvordan VPN’er beskytter dine data? Har du nogensinde haft en dårlig oplevelse med en gratis (eller betalt) udbyder? Fortæl os om det nedenfor.