Hands-on med Skype-stemme- og videoopkald til Outlook.com

Jeg har ikke rørt Skype siden fremkomsten af ​​FaceTime og Viber videoopkald, men der er stadig helt sikkert en enorm brugerbase for tjenesten, især på virksomhedsmarkedet. Integrering af Skype på tværs af deres serie af mobil- og desktopprodukter har været højt prioriteret hos Microsoft med Skype efter overtagelsen – det seneste produkt, der skal integreres, er Outlook.com. Lad os gå hånd i hånd!

Microsofts moderne genskabelse af Hotmail er blevet positivt modtaget af brugerne. Faktisk så positivt, at folk – i hvert fald i min omgangskreds og kolleger – faktisk er skiftet fra mangeårige crowd-favorit Gmail. Gmail har næsten ikke ændret sig i løbet af de sidste par år; Outlook.com er et stort skift i, hvordan web-e-mail ser ud og som følge heraf fungerer. Ja, ‘hvis det ikke er i stykker, så lad være med at reparere det’. Gmail har dog stort set set ud og fungeret på samme måde siden midten af ​​2000’erne. Jeg synes, det er ret mærkeligt at sige dette, men Gmail begynder at blive lidt kedeligt!

  Sådan annullerer du dit Xbox Game Pass-abonnement

Nu har Outlook.com haft mulighed for at chatte med Facebook- og Google-venner i et godt stykke tid nu, men tilføjelsen af ​​Skype-stemme- og videoopkald tager kagen!

Det virker (næsten) som forventet. Bare log ind på din Microsoft-konto på Outlook.com, klik på smiley-ikonet i øverste højre hjørne for at starte chat, og så er du i gang! Skype er allerede forbundet med din konto, så alt du skal gøre er at klikke på ‘Start ny samtale’ og starte et videoopkald, ikke?

Altså nej. Skype på Outlook.com skal først have et plugin installeret til video-/lydchat. Jeg håbede, at jeg ikke behøvede at installere et browser-plugin, men ak! Webstandarder er ikke avancerede nok. WebRTC har stadig brug for meget arbejde, før – hvis nogensinde – store virksomheder som Microsoft tager det i brug.

  Optag en video af den aktuelle fane i Chrome med Screencastify

Installation af 5MB plugin var smertefrit. Men videochat nægtede simpelthen at virke. Skype på Outlook.com nægtede at genkende mit webcam! Jeg testede dog lydchat, og det fungerede i det mindste godt. Stemmekvaliteten var i top!

Jeg ville ikke have noget imod at skifte til Outlook.com, men forholdet mellem indsats for at skifte i forhold til produktivitetsboost forbliver lavt, især i betragtning af at jeg bruger Google Apps til et brugerdefineret domæne (awaisimran.com) og Mailbox på iOS, hvilket gør’ understøtter endnu ikke Outlook. For alle andre gør tilføjelsen af ​​Skype i browseren dog Outlook.com til et endnu mere lokkende alternativ til Gmail.

  Hvorfor er vira ikke et problem på Chrome OS?