Gratis LogMeIn-alternativ til skærmdeling og fjernadgang

LogMeIn er et af de mest populære skærmdelingsværktøjer til fjernskriveborde, der lader desktop- og mobilbrugere nemt få adgang til og dele deres skærm eksternt via internettet eller native applikationer til de understøttede platforme. For et par dage siden trak virksomheden imidlertid stikket til sine gratis konti for både nye og eksisterende kunder, hvilket rasede både sin freemium-brugerbase og brancheeksperter. Virksomheden tilbyder ikke længere gratis registrering til nye brugere, mens eksisterende gratis kontoindehavere høfligt blev bedt om enten at vælge en betalt plan eller skifte til en anden tjeneste. Hvis du har ledt efter et alternativ, så prøv Mikogo – en LogMeIn-lignende skærmdelingsapp til Windows, Mac, Linux, iOS, Android og web.

Mikogo er virkelig enkel på overfladen, både fra dets æstetik og brugsperspektiv. Med et allestedsnærværende design på alle understøttede platforme kunne jeg virkelig godt lide, hvordan Mikogo sætter alt sammen på den enkleste måde. Det er også meget nemt at komme i gang med tjenesten. Sådan fungerer det:

For blot at deltage i en skærmdelingssession oprettet af en anden, behøver du ikke at have en konto hos tjenesten. Selvom du vil dele din skærm med en anden eksternt, skal du først oprette en konto. Besøg dens hjemmeside via linket i slutningen af ​​dette indlæg, og naviger til registreringssiden.

Du vil blive bedt om dit navn, e-mailadresse, en brugerdefineret adgangskode og telefonnummer for at give dig adgang til tjenestens funktionssæt. Når du har tilmeldt dig, sender Mikogo dig også en bekræftelses-e-mail.

Det næste trin er at downloade Mikogos applikation til din platform. Desktop-brugere skal downloade den passende Windows-, Mac- eller Linux-app for at starte en fjerndelingssession, mens de, der planlægger at deltage, også kan gøre det via mobilapps til iOS eller Android, udover internettet.

Når du har oprettet en konto og downloadet appen, skal du logge ind på den med den e-mailadresse og adgangskode, du brugte til at registrere dig til tjenesten.

Du bliver herefter ført til programmets startskærm, hvorfra du straks kan starte en ny session. Mikogo giver dig også mulighed for at planlægge skærmdelingssessioner og gøre dem tilgængelige på en fremtidig dato, hvilket er en fantastisk funktion, der kan være praktisk til forudplanlægning af onlinemøder. For at starte en ny session med det samme, skal du klikke på den lille tænd/sluk-knap i venstre side, vælge din sessionstype fra rullemenuen og trykke på ‘Start session’.

Hver session har et unikt 9-cifret sessions-id, der gør det muligt for andre at deltage, så du kun kan dele skærmen med udvalgte personer. Du kan også låse en session, så ingen yderligere deltagere kan deltage i den.

Nu skal du blot dele den 9-cifrede kode med de personer, du vil dele sessionen med. For at deltage i sessionen kan modtageren(erne) navigere til go.mikogo.com, indtaste det 9-cifrede sessions-id og klikke på ‘Deltag i session’. Der er to forskellige tilslutningsmetoder, hvor man kan deltage i sessionen. Forbindelsesprogram giver bredere kontrol til fjernsessionen, såsom at tillade brugere at styre tastaturet og musen på den delte skærm. HTML Viewer lader på den anden side deltageren kun se skærmen.

Du kan besøge linket nedenfor for at lære mere om Mikogo, inklusive dets betalte planer og andre funktioner.

Besøg Mikogo