Generative AI API’er og ChatGPT-alternativer for udviklere at overveje

ChatGPT har bragt samtalen om store sprogmodeller på spidsen, og udviklere overalt bruger det til alt fra at integrere generativ chat til kundeservicebrug i websteder og applikationer som Expedia og Duolingo til at bruge det til markedsføring.

Det bliver endda integreret i videospil. For nylig begyndte NetEase at bruge AI i sit spil Cygnus Enterprisesog Niantic – studiet ansvarlig for Pokémon Go – har for nylig udgivet en ny AR-oplevelse kaldet Wol der er drevet af Inworld AI.

En del af denne seneste stigning i udvikling omfatter udviklingen af ​​både generelle AI API’er og AI API’er, der tilbyder orkestrerede modeller som en del af deres service. Dette kan være så simpelt som at tilføje tekst-til-tale og tale-til-tekst, eller endda orkestrere flere modeller på én gang.

Her er ni af de bedste ChatGPT-alternativer og generative AI API’er for udviklere, der er værd at tjekke ud.

Llama 2 er en open source stor sprogmodel udviklet af Meta, firmaet bag Facebook. Modellen er et ChatGPT gratis alternativ til forskning og kommerciel brug, hvilket betyder, at du nemt kan prøve det. Alt du skal gøre er at downloade og installere Llama 2 lokalt.

Ifølge benchmarks udgivet af Meta udkonkurrerer Llama 2 ChatGPT ikke kun med hensyn til sikkerhed, men også med hensyn til ydeevne, dog ikke med en enorm margin. Det er også værd at bemærke, at disse test blev udført mod GPT-3.5-sprogmodellen, ikke GPT-4-modellen.

Der er mange ChatGPT-alternativer derude, og selvom Llama 2 kan have en fordel i forhold til ChatGPT, når det kommer til sikkerhed og ydeevne, udkonkurrerer ChatGPT det stadig, når det kommer til kreativitet. Dette kan skyldes det massive datasæt, som ChatGPT blev trænet på, eller det kan skyldes, at Llama 2 er blevet trænet til at være bevidst familievenlig.

Uanset hvad er Llama 2 et af de bedste alternativer til ChatGPT og er ideel til ethvert projekt, der absolut kræver et familievenligt touch.

Få mere at vide om Lama 2.

2. Inworld AI

Du har sandsynligvis først hørt om AI-karakterer og NPC’er gennem videoer som f.eks denne af Art from the Machine. Konceptet var utrolig interessant, men udførelsen var ikke uden problemer, med nogle går endda så langt som til at kritisere de lange pauser, nogle gange usammenhængende svar og den sjælløse kadence.

  Er din pc ved at dø? Guide til at kontrollere din pc-hardwares helbred

En del af årsagen til disse problemer er, at disse samtaler genereres af Open AI’s API direkte og derefter køres gennem både tekst-til-tale og tale-til-tekst-programmer for at producere det endelige resultat. Det tilføjer betydelig latens.

Inworld AI sigter mod at ændre det – og det annoncerede for nylig en fælles udviklingspartnerskab med Microsoft og Xbox for at opnå det. Som et alternativ til ChatGPT blev Inworld AI bygget bevidst for at skabe realistiske karakterpræstationer til en række forskellige anvendelsestilfælde, bl.a. markedsføring, uddannelse, træning og selvfølgelig videospil. Det gør den ved at bruge det, Inworld AI kalder en Character Engine. Tænk på det som en spilmotor, men for karakterer.

Inworlds Character Engine betyder, at du ikke behøver direkte at integrere en separat sprogmodel såsom ChatGPT i din oplevelse, eller håndtere nogen af ​​de andre smarte trin, såsom opsætning af tale-til-tekst og tekst-til-tale. Inworld AI håndterer dette trin og mere for dig, inklusive følelser, læbesynkronisering og ansigtsudtryk, for at nævne nogle få.

Selve denne karaktermotor er bygget af tre hoveddele: Character Brain, Contextual Mesh og Real-Time AI.

Karakterhjernen håndterer elementer som karakterens mål, langtidshukommelse, personlighed, følelser og stemme. The Contextual Mesh håndterer ting som karakterens viden om verden eller oplevelse, hvem brugeren eller spilleren er, hvilket forhold de har, og hvor sikre deres svar skal være. Det inkluderer også et Fourth Wall-system for at sikre, at karakterer forbliver i karakter.

Endelig er Real-Time AI designet til at eliminere så meget latenstid som muligt, så karakterer er i stand til at reagere i realtid. Det er også designet med skalerbarhed og samtidighed i tankerne til større projekter og multiplayer-projekter.

Det er klart, at Inworld AI er et utroligt alternativ til ChatGPT, når det kommer til enhver spilapplikation, da det først og fremmest var det, Inworld AI først og fremmest var designet til, men at have flere modeller til at orkestrere en AI-karakters præstation kan være nyttig i mange andre brugssager, som f. godt.

Få mere at vide om Inworld AI.

3. Sammenhæng

Cohere er en stor sprogmodel, der primært er bygget med virksomheden i tankerne. Det betyder, at den er blevet trænet i et datasæt med business use cases i tankerne, i modsætning til ChatGPTs mere afrundede og generelle datasæt.

Den største forskel mellem ChatGPT og Cohere er, at Cohere er designet til at blive finjusteret. Finjustering af en stor sprogmodel giver mulighed for mere præcise resultater i en nichebrugscase, hvilket betyder, at Cohere lettere kan skræddersyes til en virksomheds specifikke behov, end ChatGPT kan. Som sådan er det et af de bedste ChatGPT-alternativer for virksomheder.

  Netværksbåndbreddeovervågning er let med disse 6 værktøjer

Få mere at vide om Sammenhæng.

4. Bard

Et af mange ChatGPT gratis alternativer, Bard er et chat-baseret AI-værktøj bygget af Google. Den er i vid udstrækning baseret på PaLM 2 store sprogmodel.

Der har været mange sammenligninger mellem ChatGPT og Google Bard for at prøve at afgøre, hvilken der er bedst, og et objektivt svar er svært, da begge er i en konstant tilstand af iteration og forbedring.

Bard skiller sig ud som et af de bedste alternativer til ChatGPT på grund af det faktum, at det er i stand til at bruge realtidsdata, mens ChatGPT er låst til sine data fra et sted omkring 2021. Det betyder, at Bard er bedre egnet til enhver opgave, der kræver opdateret information, såsom aktuelle begivenheder eller vejret.

Få mere at vide om Bard.

5. Langkæde

Hvis du leder efter et alternativ til ChatGPT med en ekstremt kraftfuld API, så er LangChain måske lige det, du leder efter.

I modsætning til ChatGPT er LangChain ikke en stor sprogmodel i sig selv, men snarere en generativ AI API og et sæt værktøjer, som du kan bruge til mere effektivt at få mest muligt ud af store sprogmodeller såsom ChatGPT.

LangChain giver dig mulighed for nemt at opsætte og ændre komponenter, samt se, hvordan dine store sprogmodeller præsterer og bliver brugt af selve AI API’et.

Få mere at vide om Langkæde.

6. Claude

Claude er en AI-assistent og stor sprogmodel udviklet af Anthropic AI, som nogle kalder et af de bedste ChatGPT-alternativer. Med introduktionen af ​​Claude 2.0 har denne AI-assistent skabt sig en niche i det store sprogmodelrum som et OpenAI GPT-4-alternativ.

Der er en række ting, som Claude kan, som ChatGPT ikke kan. For eksempel er Claude i stand til at tage uploadede filer og analysere dem. Det kan også gøre dette med links, men mindre pålideligt.

Dette giver Claude mulighed for at tage filer, som du har fået eller arbejder på, for at hjælpe dig med bedre at forstå og interagere med dem – hvilket gør det til et fantastisk GPT-4-alternativ.

Få mere at vide om Claude.

7. Google – PaLM

PaLM 2 er en stor sprogmodel skabt af Google AI. Nogle betragter PaLM 2 som et direkte GPT-4-alternativ, selvom PaLM 2 og OpenAI GPT-4 i virkeligheden adskiller sig dramatisk og begge repræsenterer vigtige milepæle i udviklingen af ​​store sprogmodeller.

  Begynder- og ekspertrettelser inkluderet

Der er en del forskelle mellem PaLM og ChatGPT, selvom den største forskel er i, hvordan PaLM håndterer enhedskompatibilitet.

ChatGPT er effektivt, men kan være ret stort og besværligt. Det kræver dedikerede servere eller kraftfulde computere for at køre det, selvom dette stort set kan omgås ved hjælp af en API.

I modsætning til ChatGPT indeholder PaLM flere mindre modeller, der kan bruges på en række forskellige enheder. Det er endda muligt at køre en version af PaLM 2 på offline mobile enheder, noget som ChatGPT ikke er i stand til.

Få mere at vide om Håndflade.

8. Azure – Åbn AI Services

Azure er en tjeneste, der giver REST API-adgang til OpenAIs sprogmodeller, såsom GPT-3.5 og GPT-4. Det er de sprogmodeller, som ChatGPT er baseret på, og Azure fungerer som en generativ AI API til disse modeller.

Fordelen ved at bruge Azure frem for OpenAIs indbyggede API kommer ned til en række forskellige faktorer. For det første tilbyder Azure private forekomster af OpenAIs store sprogmodeller. Dette sikrer, at dine data forbliver sikre, mens du bruger API’en.

Yderligere gør Azure det nemmere at finjustere OpenAIs GPT-modeller til dine specifikke brugstilfælde. Dette gør det nemmere at oprette tilpassede AI-apps, end hvis du blot skulle bruge ChatGPT, som det er.

Få mere at vide om Azure.

9. Stabilitet AI – Stabil LLM

Stability AI er en AI-baseret sprogmodelplatform, der ligesom ChatGPT tilbyder en API. Dette gør det muligt at tjene som et gratis ChatGPT-alternativ.

På nogle målinger overgår Stability AI’s FreeWilly2-model ChatGPT, hvor den mest fremtrædende af disse målinger er konsistens.

Dette gør FreeWilly2 til et godt ChatGPT-alternativ. Hvor ChatGPT nogle gange kan producere uberegnelige eller uforudsigelige resultater, har FreeWilly2-modellen en tendens til at producere mest pålidelige svar. Hvis du har brug for konsistens mere, end du har brug for kreativitet, så er dette et godt eksempel på FreeWilly2.

Få mere at vide om Stabilitet AI.

Bundlinjen

Som du kan se, er der et stort antal forskellige alternativer til ChatGPT, som er værd at tjekke ud. Uanset om du leder efter en specifik stor sprogmodel med sin egen API, såsom Bard, eller et af de mange produktionsiserede alternativer til ChatGPT, der passer bedre til din use case, som f.eks. Inworld AIder er et værktøj derude, der er perfekt til dig.

Dette er et sponsoreret indlæg. Produktvalgene og meningerne udtrykt i denne artikel er fra sponsoren og afspejler ikke MakeUseOfs eller dets personales redaktionelle retning.