Fuldstændig kontrol af Android Apps’ internetadgang

Android er meget mindre restriktiv sammenlignet med iOS og Windows Phone. Det giver faktisk brugerne mulighed for at gøre meget mere, end hvad de fleste har brug for, hvilket endda inkluderer ting som at konfigurere, hvordan de apps, der er installeret på din enhed, linker til internettet. Standard Android-firewallen gør et ganske godt stykke arbejde med at blokere indgående angreb fra nettet, men det er ikke den definitive løsning til at holde dine data sikre mod ubudne gæster. Desuden kan det ikke konfigureres under lagerindstillinger, at beslutte hvilke apps der kan (eller ikke kan) gå online. Grey Shirts NoRoot Firewall-app til Android har til formål at løse dette ved at give dig fuld kontrol over hver apps adgang til internettet og give dig mulighed for at filtrere trafikken ved at dirigere den gennem en VPN-forbindelse, alt sammen uden behov for root-adgang.

  Sådan redigeres softkeyplacering på Android

Appens enkle grænseflade har fem faner øverst, som lader dig navigere mellem sektionerne Hjem, Afventende adgang, Apps, Globale filtre og Adgangslog.

Når du trykker på knappen ‘Start’ under fanen Hjem, beder appen om din tilladelse til at opsnappe internettrafik. Du skal blot markere indstillingen ‘Jeg stoler på denne applikation’ nedenfor og trykke på OK. NoRoot Firewall vil derefter oprette en VPN-forbindelse til dig og omdirigere al trafik gennem den. Formålet med denne VPN-forbindelse er at beskytte dine data og blokere ondsindede pakker.

Når en app forsøger at få adgang til internettet, får du automatisk en notifikation, som lader dig tillade eller nægte adgang på farten samt gemme dit valg til fremtidige tilfælde. Apps, for hvilke der ikke er foretaget nogen adgang eller nægtelse, vises under NoRoot Firewall’s ‘Afventende adgang’ sektion.

  iOS 7-inspireret Android-låseskærm med Pebble Support

Det giver dig også mulighed for manuelt at indstille ’tillad’ eller ‘nægt’ adgang for individuelle apps under fanen Apps, både for Wi-Fi- og 3G-forbindelser.

En anden virkelig handy bit ved appen er, at den lader brugere oprette filterregler (enten globale eller individuelle) baseret på IP-adresse, værtsnavn eller domænenavn, så de kan specificere, hvilke forbindelser der skal tillades eller afvises for specifikke IP-adresser på apps. Disse filtre kan administreres under fanen Globale filtre.

Adgangsloggen registrerer apps, der tidligere har prøvet at gå online. Dette giver dig mulighed for at se, hvornår en bestemt app-type applikation eller tjeneste forsøgte at få adgang til internettet.

  Sådan spejler og kontrollerer du din Android-telefon på enhver Windows-pc

Endelig understøtter NoRoot Firewall ikke IPv6 i øjeblikket, hvilket forhindrer den i at arbejde med LTE-enheder, selvom udvikleren allerede arbejder på en rettelse.

Appen er tilgængelig gratis i Google Play Butik. Du kan downloade den til din enhed fra linket nedenfor.

Installer NoRoot Firewall fra Play Butik

[via Lifehacker]