Forbedre måden, hvorpå Firefox åbner, lukker og bestiller faner med Tab Deque

Vi følte os alle begejstrede, da fanebaseret browsing først dukkede op i tidlige webbrowsere som Firefox, som revolutionerede måden, vi surfer på det komplekse verdensomspændende web af forbundne informationer, ressourcer og ideer. Siden da er fanebaseret browsing blevet stort set en standard måde at browse på hjemmesider på både mobile enheder og stationære computere, selvom Firefox stadig har en af ​​de mest intuitive fanegrænseflader. Vi har dækket et væld af Firefox-tilføjelser, der yderligere forbedrer denne funktion på den ene eller den anden måde. Supertab bringer for eksempel Windows’ Alt + Tab-lignende skift til Firefox-faner, så du hurtigt kan skifte mellem faner ved hjælp af tastaturet. tabPreLoader er en anden praktisk tilføjelse, der indlæser alle Firefox-faner ved genstart i stedet for kun den aktive. I dette indlæg skal vi diskutere Tab Deque. Slut dig til os efter pausen for at se, hvordan denne udvidelse kan forbedre din browsingoplevelse med faner.

Inspireret fra funktionen ‘Aktiver den sidste aktive fane’ i Opera 12, ændrer Tab Deque standardåbnings- og lukningsadfærden for faner i Firefox. For eksempel åbner hver ny fane som standard til højre for alle åbnede faner; Tab Deque giver dig mulighed for at åbne en ny fane lige ved siden af ​​den, du ser i øjeblikket. Derudover kan du hurtigt flytte frem og tilbage mellem to faner ved at klikke på en af ​​de to og hurtigt minimere enhver fane med en tastaturgenvej.

Alt du skal gøre er at installere tilføjelsen til din browser og Tab Deque klarer resten; ingen yderligere opsætning er nødvendig.

Som angivet på udvidelsens side, foretager den følgende ændringer af den måde, Firefox bestiller faner på:

Når du lukker den aktuelle fane, åbner den den næste fane fra slutningen af ​​deque (dobbelt-ended que).
Hvis du vælger en fane, flyttes den til slutningen af ​​deque.
Når du åbner en fane i baggrunden, tilføjes den i begyndelsen af ​​køen, det vil sige, at den vil blive valgt, når alle andre er blevet lukket eller minimeret.
Når du åbner en fane i forgrunden, vælges den nye fane med det samme.
Uanset om den åbnes i forgrunden eller i baggrunden, åbnes den nye fane lige ved siden af ​​den aktuelle.
Hvis du klikker på den aktuelt valgte fane, vil den blive minimeret og fjernet fra din deque, det vil sige, den vil ikke blive valgt, medmindre du gør det manuelt.
Hvis alle faner er minimeret, får du vist standard Firefox-hjemmesiden.

Tab Deque er tilgængelig på Mozilla Add-on repository helt gratis. Du kan bruge linket nedenfor til at downloade det til din webbrowser.

Installer Tab Deque til Firefox