Fix: Min mikrofon virker ikke på Windows 10

Windows 10 hører muligvis ikke din mikrofons lyd af flere årsager. Alle de sædvanlige pc-mikrofonfejlfindingstrin er stadig vigtige, men Windows 10 indeholder en ny systemdækkende mulighed, der fuldstændigt deaktiverer mikrofoninput i alle applikationer.

Tjek Windows 10-mikrofonindstillinger

Windows 10’s Indstillinger-app har et par muligheder, der deaktiverer din mikrofon i hele systemet i alle applikationer. Hvis dit webcam er deaktiveret i Indstillinger, kan selv desktop-applikationer ikke modtage mikrofoninput.

Det her er lidt forvirrende. Generelt påvirker apptilladelserne under Indstillinger > Privatliv kun nye applikationer fra butikken, også kendt som Universal Windows Platform eller UWP-applikationer. Men mulighederne for mikrofon og webcam påvirker også desktop-applikationer.

Hvis din mikrofon ikke virker, skal du gå til Indstillinger > Privatliv > Mikrofon.

Øverst i vinduet skal du kontrollere, at der står “Mikrofonadgang for denne enhed er aktiveret.” Hvis Windows siger, at mikrofonadgang er slået fra, skal du klikke på knappen “Skift” og indstille den til “Til”. Hvis adgang er slået fra, kan Windows og alle programmer på dit system ikke få adgang til lyd fra din mikrofon.

Herunder skal du sikre dig, at “Tillad apps adgang til din mikrofon” er indstillet til “Til”. Hvis mikrofonadgang er slået fra, vil alle applikationer på dit system ikke kunne høre lyd fra din mikrofon. Selve Windows-operativsystemet vil dog stadig have adgang.

Under “Vælg, hvilke apps der kan få adgang til din mikrofon”, skal du sikre dig, at den app, der vil have adgang til din mikrofon, ikke er angivet og indstillet til “Fra”. Hvis det er det, skal du indstille det til “Til”.

  Sådan afinstalleres en applikation på Windows 10

Kun nye apps fra butikken vises her. Traditionelle desktop-apps uden for butikken vises aldrig på denne liste og vil altid have adgang til din mikrofon, så længe indstillingen “Tillad apps adgang til din mikrofon” er aktiveret.

Sørg for, at din mikrofon ikke er deaktiveret på andre måder

Det er muligt at deaktivere din mikrofon på andre måder. Hvis du har en bærbar computer med en integreret mikrofon, lader nogle bærbare computerproducenter dig deaktivere denne mikrofon i din pc’s BIOS eller UEFI-indstillinger. Denne mulighed er ikke tilgængelig på alle bærbare computere, men vil sandsynligvis være i nærheden af ​​en mulighed, der lader dig deaktivere dit webcam, hvis det findes.

Hvis du tidligere har deaktiveret den indbyggede mikrofon gennem din computers BIOS, skal du gå tilbage til dine BIOS-indstillinger og genaktivere mikrofonenheden.

Det er også muligt at deaktivere den integrerede mikrofonenhed via din computers Enhedshåndtering. Hvis du tidligere har gjort det, skal du vende tilbage til Enhedshåndtering og genaktivere den.

Installer eller opdater lyddrivere

Windows 10 forsøger at installere og opdatere enhedsdrivere automatisk. Det fungerer normalt fint, men nogle gange gør det ikke.

Hvis du har problemer med lyden, vil du måske gå til din pc-producents hjemmeside og installere de nyeste lyddrivere, der er tilgængelige til din bærbare eller stationære pc. Hvis du selv har samlet pc’en, skal du downloade lyddriverne fra din bundkortproducents hjemmeside. Opdatering af driverne kan løse dit problem.

  Sådan installeres udvidelser uden for Windows Store i Microsoft Edge

Hvis du har problemer med en USB-mikrofon, kan du også prøve at downloade de nyeste USB-controller-drivere fra din pc-producents hjemmeside.

Dobbelttjek fysiske forbindelser

Hvis din mikrofon ikke virker, skal du sikre dig, at den er tilsluttet sikkert til din pc. Hvis forbindelsen er lidt løs, kan den se ud til at være tilsluttet fint, men den virker måske bare ikke. Træk kablet ud – uanset om det er en USB-mikrofon eller bare et traditionelt lydstik – og sæt det i igen for at sikre, at forbindelsen er sikker.

Sørg for, at den også er tilsluttet det korrekte lydstik på din pc. Se efter en mærket “mikrofon” eller i det mindste “lyd ind”. Udgangslydstik er ofte grønne, mens mikrofonindgangsstik ofte er lyserøde. Men nogle gange har de bare den samme kedelige farve.

Nogle mikrofoner kan have mute-kontakter. For eksempel har vi set pc-lydheadset med mikrofonafbrydere på deres kabler. Mikrofonen virker ikke, hvis den har en mute-knap, der er aktiveret.

Brug lydkontrolpanelet

Mens du tester din mikrofon, anbefaler vi at bruge fanen Optagelse på lydkontrolpanelet i Windows. For at åbne den skal du højreklikke på lydikonet i dit meddelelsesområde og vælge “Lyde”.

Klik på fanen “Optagelse”, og du vil se alle lydoptagelsesenhederne på din pc. Tal højt, og du vil se niveauindikatoren til højre, hvis mikrofonen sender lydinput.

Se på dette vindue, mens du leger med mikrofonen og tester forskellige lydstik. Dette vil lade dig hurtigt se, om mikrofonen sender lydinput.

Indstil din standardmikrofonenhed

Din pc kan have flere forskellige mikrofonindgange. Hvis du for eksempel har en bærbar computer med indbygget mikrofon, og du tilslutter en anden mikrofon, har din pc nu mindst to separate mikrofoner.

  Sådan kontrollerer du app-kompatibilitet i Windows 10

For at vælge standardmikrofonen, der bruges i programmer, skal du gå til vinduet Lyd > Optagelse, højreklikke på din foretrukne mikrofon og vælge “Indstil som standard”. Du kan også vælge “Indstil som standardkommunikationsenhed.”

Dette lader dig indstille forskellige standardmikrofonindgange til forskellige typer applikationer – men hvis du bare planlægger at bruge én inputenhed, skal du indstille den som både din standardstandard- og standardkommunikationsenhed.

Hvis du ser din mikrofon vise lydinput her, men du ikke kan få den til at fungere i et bestemt program, skal du muligvis åbne programmets indstillingsvindue og vælge den relevante mikrofoninputenhed. Desktop-applikationer bruger ikke altid den standardmikrofon, du vælger i Windows-lydindstillingerne.

For eksempel i Microsofts Skype skal du klikke på menu > Indstillinger > Lyd og video og vælge din foretrukne mikrofonenhed fra menuen “Mikrofon”.

Kør Windows Fejlfinding

Windows 10 har en indbygget fejlfinding, der vil forsøge at finde og løse problemer med at optage lyd automatisk. For at få adgang til det, gå til Indstillinger> Opdatering og sikkerhed> Fejlfinding. Vælg “Recording Audio” fejlfindingsværktøjet, klik på “Run the Troubleshooter”, og følg instruktionerne på din skærm.

Hvis det stadig ikke virker

Hvis din mikrofon stadig ikke virker, kan der være et hardwareproblem. For en ekstern mikrofon, prøv at tilslutte den til en anden pc og se, om den virker. Hvis det ikke gør det, kan mikrofonens hardware være ødelagt.

Hvis mikrofonen virker på en anden pc, men ikke på din nuværende pc, er det muligt, at der er et problem med din pc’s lydstik. Prøv at sætte den i et separat mikrofonindgangsstik, forudsat at du bruger en pc med lydstik foran og bagpå.

Billedkredit: Tomasz Majchrowicz/Shutterstock.com, Alexander_Evgenyevich/Shutterstock.com.