Face ID virker ikke efter udskiftning af skærm

Apples enheder er dyre. Deres garanti er dyr, og deres reparationer er dyre. Igennem årene er iPhone blevet mindre og mindre ‘fixable’. iFixit har konsekvent scoret enheden lavt på fixerbarhed, og Apple er virkelig ligeglad med at løse problemet. Apple foretrækker at reparere sine egne enheder, og det vil forsøge at straffe brugere for at få udført tredjepartsreparationer.

Face ID virker ikke efter udskiftning af skærm

iPhone-skærme er ret hårde, og du bør altid bruge en skærmbeskytter på din telefon. Skærmbeskyttere er blevet langt mere modstandsdygtige og en god beskyttelse vil redde din skærm. Når det er sagt, sker der ulykker, og du kan stadig ende med at knuse eller knække din skærm.

  Vil EU få Apple til at slippe af med Lynet på iPhone?

Fix Face ID, der ikke virker efter udskiftning af skærm

Hvis du har fået udskiftet din skærm, og udskiftningen blev udført af en tredjepartsreparationsservice, er Face ID blevet blokeret på din enhed. Dette er ikke et problem med det reparationsarbejde, der er blevet udført. Dette er et ‘tjek’, som Apple har sat på skærmreparation.

Ifølge iFixit, dette er ikke et softwaretjek. Det er hardware relateret. Der er en kedelig proces, der involverer fastgørelse af sensorer på enheden, efter at skærmen er blevet udskiftet. Hvis alt er på linje, som det skal, begynder Face ID at fungere igen. Det eneste problem er, at denne form for proces ikke er let at følge af det gennemsnitlige autoriserede værksted. iFixit har mange års erfaring og mere ekspertise end de fleste tekniske reparationsværksteder og er i stand til at gøre det, men for mange brugere er den nødvendige færdighed til at løse problemet muligvis ikke tilgængelig.

  Ret iMessages modtaget ude af drift

Apple har nu bekræftet at det ikke længere vil blokere Face ID på telefoner, der har fået deres skærm erstattet af en tredjeparts reparationsservice. Denne rettelse vil være en softwarerettelse. En iOS-opdatering vil fjerne begrænsningen, men det er uklart, hvornår opdateringen udrulles. Du kan leve med det deaktiverede Face ID, indtil opdateringen er blevet rullet ud, eller du kan prøve at få den repareret i henhold til den proces, som iFixit har beskrevet. Der er ikke meget andet, der kan gøres.

Konklusion

Apple plejede at bremse ældre iPhones med hver ny iOS-opdatering, og det var ikke før der blev truffet retslige skridt, at det holdt op med at gøre det. Regulatorer i EU har presset på retten til reparation som en grundlæggende forbrugerrettighed. Det har ikke helt startet lovgivningen for iPhones, men hvis det gør det, kan Apple blive nødt til at genoverveje, hvordan det fremstiller sine enheder. Måske kan det passe Apple at lave en enhed, der er umulig at reparere, frem for at have reservedele let tilgængelige til sin iPhone, men det afhænger helt af den lovgivning, den er underlagt, og hvilke smuthuller den tilbyder telefonproducenten.

  Sådan hackes det skjulte Google Chrome Dinosaur Game