Få en netværksbåndbredde- og hastighedsmonitor i Windows-systembakken

Hvis din hjemmeinternetplan ikke er ubegrænset, er du ikke alene; dagene med ubegrænset båndbredde er for længst forbi i de fleste dele af verden, og datamåling er blevet en almindelig praksis blandt internetudbydere på grund af brugernes øgede båndbreddeforbrug. Hvis dit internetabonnement har en månedlig kvote, er det tilrådeligt at holde styr på det på egen hånd for at forhindre dig i at overskride dit månedlige dataloft. Desuden får du ikke altid den hastighed, som du bliver lovet af din internetudbyder, og det kan være en god idé at holde øje med det, om du får noget for pengene. Der er flere værktøjer derude til at hjælpe dig med begge disse opgaver, og NetTraffic er et program til Windows, der hjælper dig med at overvåge dit internetforbrug blandt en bred vifte af netværksgrænseflader.

Det lette værktøj har en anstændig og brugervenlig grænseflade og sidder permanent i systembakkeområdet, når det startes. Når du klikker på dets systembakkeikon, ser du et lille vindue med en graf, der repræsenterer din aktuelle internethastighed. Det farvekodede mønster på grafen lader dig undersøge og analysere din download, upload og kombinere båndbreddehastighed. Diagrammet opdateres i realtid og afspejler automatisk alle dataspidser og udfald.

Højreklik på NetTraffics meddelelsesikon, og det vil lade dig åbne hele statistikrapporten fra kontekstmenuen. Denne rapport giver dig mulighed for grundigt at undersøge din databrugshistorik. Fanen Generelt giver dig mulighed for at se de tilgængelige oplysninger efter år, måned, dag og endda time. Programmet overvåger alt relateret til dine dataoverførsler. For eksempel kan du nemt kontrollere det samlede antal bytes, der er sendt og modtaget, og den samlede tid, siden netværksgrænsefladen blev aktiv. Rapporten er opdelt i aktuelle, gennemsnits- og prognoseafsnit.

Klik på fanen Diagrammer / Tabeller, og NetTraffic vil fortælle dig information på en anden måde. Her kan du se og analysere oplysninger vedrørende bestemte datointervaller. Alt du skal gøre er at angive ‘Fra’ og ‘Til’ datoerne, så klarer programmet resten. Derudover kan du også klikke og trække over en bestemt tidsramme på diagrammet, og din statistik ændres til den valgte tidsperiode.

Du kan også tilpasse dette diagram fra NetTraffics indstillingsvindue ved at ændre farverne og stilen, samt justere nogle andre nyttige muligheder under fanerne Generelt og Diagram.

NetTraffic fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Både 32-bit og 64-bit operativsystemer understøttes.

Download NetTraffic