ExtShield hjælper med at beskytte Chrome mod malware- og adware-udvidelser

I en nylig rapport fjernede Google to udvidelser med navnet “Tilføj til Feedly” og “Tweet denne side” fra sin Chrome Webshop, efter at de fandt ud af, at de leverede malware til deres brugere. De pågældende udvidelser, som oprindeligt var sikre at bruge af alle, før de blev købt af anonyme tredjeparter fra deres oprindelige skabere for utvivlsomt en lukrativ sum penge, begyndte at vise annoncer og affilierede links på alle websider, en bruger ville besøge. Hvad der er endnu værst er det faktum, at disse annoncer blev fravalgt (aktiveret som standard) i stedet for opt-in. Desværre er der i øjeblikket ingen officiel funktion på plads, der vil beskytte brugere mod distribution af sådanne udvidelser i fremtiden. Men en ny udvidelse ved navn ExtShield er blevet oprettet som svar på denne rapport for at beskytte din browser mod ondsindede udvidelser.

Nyheden om, at adware-producenter søger muligheder for at købe populære udvidelser og derfor søger at tjene penge til gengæld ved at injicere opdateret adware-kode ved nyt ejerskab, blev først bragt af Amit Agarwal fra Digital Inspiration. Ifølge Amits blogindlæg udviklede han oprindeligt ‘Tilføj til Feedly’ efter at have skiftet til Feedlys RSS-tjeneste, da han fandt ud af, at tjenesten ikke havde en officiel Chrome-udvidelse til formålet. Efter at have oprettet Add To Feedly til eget brug, gjorde han det senere tilgængeligt på Chrome Webshop, hvor det hurtigt fik en stor brugerbase.

Ifølge Amit skubbede køberen/køberne den nye kode til brugerne via en opdatering uden yderligere funktion end adware-koden, som blev implanteret til visning af online affilierede links og annoncer på websider. Og da Chrome automatisk opdaterer sin udvidelse i baggrunden uden brugerindblanding, vidste mange brugere ikke engang, at deres browser nu var inficeret med adware.

Jeg er ikke sikker på, hvordan ExtShield ville beskytte brugere mod sådan malware, men udvidelsen er designet til regelmæssigt at overvåge opdaterede og nyinstallerede udvidelser i Chrome, så den kan give dig besked med det samme, hvis en ondsindet udvidelse er blevet fundet.

Du ville ikke finde nogen komplekse indstillinger eller tilpasselige parametre i ExtShield; det er en snarere sæt-det-og-glem-det-type udvidelse for nu. Når du klikker på dets ikon fra Chromes Omnibar, bliver du simpelthen præsenteret for en ret almindelig skærm med titlen Protector, ledsaget af et tekststykke, der angiver, at enhver potentiel malware-, spyware- og adware-udvidelser bliver overvåget.

Ikke desto mindre er det godt at se, at udvidelser som ExtShield er begyndt at dukke op i Chrome Webshop som et skridt til at reducere chancerne for, at din browser bliver inficeret med ondsindet kode. Du kan få fat i den gratis udvidelse via linket nedenfor.

Installer ExtShield fra Chrome Webshop