Er Spotifys AI DJ noget godt? 5 Forbedringer, den har brug for

Jeg har brugt Spotifys AI DJ i flere uger nu, og har flittigt ladet Spotifys AI-algoritme guide min lydoplevelse hver dag.

Det har været en god tur for det meste – men der er nogle forbedringer, som Spotify kunne lave til sin AI DJ, som ville gøre den genial og åbne den op for flere brugere.

1. Tilpasbare områder, input og personalisering

I min hverdag lytter jeg til meget elektronisk musik, der spænder over de mange forskellige genrer under det tag. Men jeg lytter også til mange andre typer musik, og har i mine ti år med Spotify lyttet til et enormt udvalg.

Men da min seneste lyttehistorie er vægtet mod elektronisk musik mere end noget andet, gør Spotifys AI DJ som standard dette. Nu er det for det meste fint; Jeg hører god musik, som mange numre kender.

Men noget mere variation fra mit bagerste katalog over musikhistorie ville være nyttigt. Jeg tror ikke, det har givet mig et sæt numre fra noget, jeg lyttede til tidligere end 2019, da det blinkede op og spillede nogle af mine yndlingsnumre fra det år (bemærk, yndlingsnumre blev spillet det år – ikke at det ikke vil afspil numre fra tidligere generationer). At have muligheden for at udvide omfanget af AI DJ ville være nyttigt for at forhindre det i at blive forældet.

En anden måde, hvorpå Spotify AI DJ kunne forbedre sig lidt, er mere personalisering. Ville det være så svært at høre dit navn eller brugernavn under sættet? Det kan selvfølgelig blive anmassende, men det ville være endnu et personligt præg, som AI DJ’en bringer til hvert “sæt”.

2. Direkte input

I forlængelse af ovenstående er der ikke rigtig en måde at interagere med AI DJ’en på, end at flytte den fremad eller springe en sektion af AI-numre over fra dens valg.

Men det ville være nyttigt at skubbe til AI DJ’en nu og da for at sige, at jeg vil have mere af dette eller mindre af dette. Disse input er tilgængelige alle andre steder på Spotify – Plus-knappen (tidligere hjerteikonet) og fjernknappen “Ikke interesseret”. Alt, hvad AI DJ’en har, er knappen “Få nogle forskellige DJ-valg”, som findes nede ved lydstyrkebjælken.

3. En række DJ-lyde

Spotifys AI DJ er udtrykt af virksomhedens Head of Cultural Partnerships, Xavier “X” Jernigan. Enhver, der har prøvet AI DJ’en, vil være bekendt med hans “It’s your DJ, X”-linje – men hvad nu hvis der var andre muligheder?

Der er nu adskillige AI-stemmegeneratorer sammen med værktøjer som ElevenLabs, der kan skabe en AI-stemme fra din egen. Det ville kræve noget træning at træne en ny AI-stemme på de millioner af numre og kunstnere, der er tilgængelige på Spotify, men intet, der ikke er opnåeligt med fremskridt inden for AI-teknologi. Med tilstrækkelig avanceret teknologi kan enhver blive en unik Spotify AI DJ!

4. Tag AI DJ’en med til Spotify Blend

Spotify Blend opretter automatisk en ny afspilningsliste ved at matche dine lydinteresser med en ven. Men ville det ikke være fantastisk, hvis du kunne blande dine musikalske interesser med en ven eller to, så AI DJ’en kan vælge og vrage og fortsætte med at spille?

Større Spotify Blend-playlister er tilgængelige, som i nogen grad opfylder denne rolle, vil jeg indrømme. Men at have AI DJ’en i stand til at mixe fra et bredere udvalg af lydkilder ville være en fantastisk tilføjelse.

5. Gør Spotify AI DJ’en nemmere at finde

Det er ikke altid umiddelbart klart, hvor eller hvordan man får adgang til AI DJ’en, afhængigt af din platform. For det første er AI DJ kun tilgængelig for dem med en Premium-konto, men du har den adgang. Så hvis du bruger en gratis Spotify-konto, dukker AI DJ’en ikke op alligevel.

For dem med adgang, har du sandsynligvis gået til at bruge Spotify AI DJ i webbrowser-afspilleren, kun for at opdage, at du ikke kan finde muligheden. Løsningen for dette er at åbne AI DJ’en på Spotify-appen på din smartphone og derefter skifte lytteenhed. Du får dog ikke AI DJ-overlejringen eller mulighederne, og det ser ud til at være en almindelig afspilningsliste. Bedre enhed på tværs af platformene ville være en anden nyttig tilføjelse.

Har du prøvet Spotify AI DJ?

Spotify AI DJ er et praktisk værktøj til Spotify-brugere. Jeg har brugt det flittigt, og det er fantastisk, når jeg ikke gider at trawle gennem playlister for at finde noget, jeg gerne vil lytte til, eller ligefrem tænker på et band, jeg gerne vil høre på det tidspunkt.

Men med et par tweaks kunne Spotify AI DJ’en blive endnu bedre!