Er det sikkert at trykke på WPS-knappen på min router?

I dag er alle forbundet via internettet. En dag uden internet ville være forfærdelig for de fleste af os. Næsten alle i den moderne verden har en Wi-Fi-forbindelse til internetbrug. Det er måske ikke så mærkeligt, hvis du læser denne artikel ved hjælp af en sådan forbindelse. Normalt bruger vi en router til at få Wi-Fi. Der er fem grundlæggende typer routere: kablet, trådløs, core, edge og VPN. Har du nogensinde spekuleret på, hvad der er WPS på routeren? Mens du fortsætter med at læse indlægget, vil vi afgøre, om det er sikkert at trykke på WPS-knappen på min router eller ej. Du vil også lære, hvad der sker, når jeg trykker på WPS-knappen på min router.

Er det sikkert at trykke på WPS-knappen på min router?

Ja, det er sikkert at trykke på WPS-knappen på din router. Her har vi forklaret om WPS på routeren, dets fordele og ulemper og mange flere.

Hvad er WPS på routeren?

Billede af Simon fra Pixabay

Wi-Fi Protected Setup, forkortet til WPS, trådløs netværkssikkerhedsstandard. Dette er designet til at fremskynde og forenkle forbindelser mellem trådløse enheder og routere. Med enkle ord behøver du ikke indtaste en adgangskode for at oprette forbindelse til netværket. Trådløse netværk med kun WPA Personal eller WPA2 Personal sikkerhedsprotokoller og bruger adgangskoder vil understøtte WPS. WPS fungerer dog ikke, hvis WEP bruges som sikkerhedsprotokol. Dette skyldes, at WEP er usikkert og let brydes.

Selvom der er flere teknikker til WPS, er trykknapmetoden langt den mest populære. Så ved at bruge denne strategi ville tilslutning kun kræve et par knaptryk. For eksempel kommer de fleste moderne routere med en fysisk WPS-knap, som du kan trykke på. Men hvad sker der, når jeg trykker på WPS-knappen på min router? Vil snart finde ud af det. Hvis du vil vide mere om, hvordan WPS virker, så tjek også Hvordan virker WPS.

  Sådan rettes "Denne vare er ikke tilgængelig i dit land" på Google Play

Fordele og ulemper ved WPS Router

Fordele

 • Den forbinder automatisk alle de nye enheder inden for rækkevidden med mindre indsats.
 • Det omgår kravet om at indtaste adgangskoder.
 • Det er ikke let at hacke, da forbindelsen vil lukke, når forbindelsen er oprettet.
 • Den er nem at bruge, især i lukkede områder som boliger.
 • WPS bruger en udvidelig godkendelsesprotokol til en sikrere forbindelse mellem enheden og adgangspunktet.

Ulemper

 • Det understøtter kun WPS-certificerede enheder og ikke WEP.
 • Brugere vil støde på forbindelsesproblemer med ikke-WPS-enheder.
 • Det har mange sikkerhedsproblemer.
 • WPS understøtter ikke nogen ad hoc-anmodninger.

Fortsæt med at læse videre, hvis du vil vide, om det er sikkert at trykke på WPS-knappen på min router.

Hvad gør WPS-knappen?

WPS, som står for Wi-Fi Protected Setup, kan have fanget dit øje, hvis du kiggede nøje på din router. Ved at bruge WPS, som er et praktisk værktøj, kan du tilslutte enheder til din router uden at indtaste et brugernavn og adgangskode. Det er en fantastisk teknik til at slippe af med at notere eller huske den generende række af bogstaver eller tal.

For en hjemmerouter er det højst sandsynligt at bruge en WPS-knap. Når du trykker på WPS knap, vil routeren begynde at søge efter enheder inden for rækkevidden, der skal parres. Hvis den ikke kan finde nogen enhed inden for en tidsperiode på to minutter, stopper routeren med at søge efter enheden. Før du trykker på WPS-knappen, skal du aktivere indstillingen Opret forbindelse til WPS på den WPS-kompatible enhed.

Bemærk: Ikke alle gadgets understøtter WPS, da mange producenter er holdt op med at placere WPS-knapper. Derfor kan noget moderne udstyr måske ikke engang understøtte det.

Hvor er WPS-knappen på min router?

Billede af Lorenzo Cafaro fra Pixabay

Så hvis du måske har tænkt, hvor er WPS-knappen på min router? Placeringen af ​​WPS-knappen varierer afhængigt af routermodel og producent. I nogle modeller er den til stede bagpå.

Nogle modelroutere vil have WPS-logoet, som består af to pile i samme retning, der danner en oval form. Mens det i nogle routermodeller vil være skrevet Wi-Fi Protected Setup ved siden af ​​knappen. Du behøver ikke længere at bekymre dig om, hvor WPS-knappen er på min router, da det vil blive vist på nogen måde som nævnt ovenfor.

Hvad sker der, når jeg trykker på WPS-knappen på min router?

Hvis du er nysgerrig efter, hvad der sker, når jeg trykker på WPS-knappen på min router, så fortsæt med at læse nedenfor.

  Hvad er en Hardware Crypto Wallet?

Det etablerer en forbindelse mellem enhederne og routeren inden for rækkevidden. For at oprette forbindelse via WPS skal du trykke på WPS-knappen på routeren og tilsluttede enheder. Disse gadgets husker netværksadgangskoden til fremtidig brug, fordi WPS automatisk overfører den. Så du behøver ikke trykke på WPS-knappen igen for at oprette forbindelse til det samme netværk i fremtiden.

Opret forbindelse til et Wi-Fi-netværk med WPS

Hvis du vil oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk med WPS, kan du blive skuffet, fordi ikke alle Wi-Fi-enheder understøtter WPS. Hvis en enhed giver dig mulighed for at bruge WPS under opsætningen, er den kompatibel med WPS. Du kan oprette forbindelse til routeren enten ved hjælp af en adgangskode eller routerens WPS-knap.

Husk, at alle WPS-aktiverede enheder vil tvinge genstart, når du ændrer din routers adgangskode. For at undgå forbindelsesproblemer kan du ændre din adgangskode til dens oprindelige indstilling for at oprette forbindelse igen. Du kan også glemme routeren på din enhed og derefter oprette forbindelse igen via WPS igen.

Ikke desto mindre er der to måder at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk ved hjælp af WPS. Både WPS-knappen og Pin-indstillingen kan bruges.

Sådan bruger du WPS-knappen til at oprette forbindelse

1. Tryk på WPS-knappen på din router.

2. Aktiver enhedens trådløse netværksindstillinger.

3. Vælg derefter et netværk.

Sådan bruger du pin-indstillingen til at oprette forbindelse

1. Åbn din enheds indstillinger for trådløst netværk.

2. Vælg det netværk, du vil tilslutte dig.

3. Indtast din routers WPS PIN.

Bemærk: Routerens WPS PIN-kode angives som standard på bagsiden af ​​routeren.

Hvordan deaktiverer du Wi-Fi (WPS) i din router?

Billede af Emilian Robert Vicol fra Pixabay

Mulighederne for at deaktivere WPS varierer afhængigt af routerens model og producent. Normalt er der to WPS-måder: PIN-kode og knap.

 • Det er mere sikkert at bruge WPS-knappen. Dette skyldes, at WPS ikke kan fungere uden at trykke på routerens WPS-knap. Den slukker også af sig selv efter 2 minutter.
 • Du kan også bruge PIN-koden, som er almindeligt brugt. Men det er utroligt farligt. Ved at bruge dette kan du deaktivere WPS helt.

Hvad sker der, når WPS er slået fra på din trådløse router?

Billede af OpenClipart-Vectors fra Pixabay

  21 TF-kort til dit kamera og andre gadgets

WPS blev lavet for at gøre hendes arbejde lettere, men det sætter også din sikkerhed i fare. Desværre er WPS utroligt sårbart og kan bruges af ubudne gæster til at få adgang til dit netværk. Så det anbefales at slå WPS fra. Efter at have deaktiveret den, vil din router ikke være modtagelig for noget angreb. Forhåbentlig har du nu måske fået en kort idé om, hvorvidt det er sikkert at trykke på WPS-knappen på min router efter at have analyseret alle dens modstykker.

Ofte stillede spørgsmål (ofte stillede spørgsmål)

Q1. Hvorfor udgør WPS en sikkerhedsrisiko?

Ans. Angribere kan muligvis få adgang til et krypteret Wi-Fi-netværk ved at bruge brute-force-teknikker mod den eksterne registrator-PIN-udvekslingsproces.

Q2. Hvad er en router?

Ans. En router er et stykke hardware, der gør det muligt for mange enheder at tilslutte sig det samme netværk. Over et lokalt netværk bruges routere ofte til at dele internetadgang.

Q3. Er det muligt at deaktivere WPS?

Ans. Ja, de fleste routere vil tilbyde muligheden for at deaktivere dette på siden med Wi-fi-indstillinger.

Q4. Hvad er ekspeditionstiden for WPS?

Ans. Den trådløse routers WPS-knap skal trykkes og holdes nede i cirka 2-3 sekunder. Din enhed etablerer til sidst en forbindelse med den trådløse router.

Q5. Hvordan finder jeg ud af, om min WPS er tændt?

Ans. En virtuel WPS-knap findes muligvis i enhedens software, hvis der ikke er nogen knap på routeren. Knappen blinker gult eller orange for at angive, at den er tændt.

Q6. Hvor på Android kan jeg finde WPS?

Ans. På grund af sikkerhedsproblemer understøtter Android 9.0 og nyere versioner ikke WPS. På ældre modeller kan du finde WPS-indstillinger ved at gå til Netværksindstillinger > Wi-Fi > Flere indstillinger > WPS.

Q7. Hvor kan jeg finde WPS i Windows?

Ans. WPS har ikke givet sin egen indstillingsmenu i Windows. Som vi har læst tidligere, vil din enhed oprette forbindelse automatisk, når du trykker på WPS-knappen på routeren.

Q8. Hvad sker der, hvis WPS-knappen på min router mangler?

Ans. Nogle routermodeller har ikke en WPS-knap. Men du kan stadig konfigurere dit Wi-Fi-netværk ved hjælp af en webbrowser.

Q9. Hvordan kan jeg se, om mit Wi-Fi er WPS-kompatibelt?

Ans. Følg nedenstående regler for at kontrollere kompatibiliteten

 • Kontroller, om WPS-indstillingen understøttes af routeren.
 • Tjek, om dit modem eller din router har en WPS-knap.
 • Tjek også din internet-kompatible enheds netværksmenu for at afgøre, om WPS-indstillingen er til stede.

Q10. Hvordan adskiller WPS sig fra Wi-Fi?

Ans. WPS implementerer blot Wi-Fi sikkerhedsstandarder på en nemmere og mere brugervenlig måde. På grund af dette kan hjemmebrugeren nyde fordelene ved sikker Wi-Fi-adgang. WPS selv går heller ikke ind for nogen sikkerhedsstandarder.

***

Vi håber inderligt, at du kan forstå, om det er sikkert at trykke på WPS-knappen på min router. Hvis du har nogen tvivl eller forslag, så efterlad dem i kommentarfeltet nedenfor. Fortæl os også, hvad du vil lære næste gang.