En sjov, overkommelig pendlerscooter

Nøgle takeaways

 • Hiboy Ecom 14 er en sit-on elektrisk scooter med en rækkevidde på 31 mil og en maksimal hastighed på 22 MPH, hvilket gør den perfekt til pendling og ture til købmanden.
 • Med større hjul og en bred platform tilbyder Ecom 14 stabilitet og en behagelig kørsel, selv terræn. Den har også justerbar sæde- og styrhøjde for ekstra komfort.
 • Selvom scooteren ikke er særlig bærbar på grund af dens vægt og størrelse, tilbyder den en indbygget kurv til last og har lyse bremselys for sikkerheden. De eneste ulemper er manglen på affjedring og den mærkeligt placerede forlygte.

DAGENS MUO-VIDEO

RUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

Scootere er fantastiske, men at stå til en 30-mile pendling er ikke for alle. Sit-on scootere føles helt anderledes end stående modeller; de er mere som et ordentligt “køretøj”. Hiboy Ecom 14 er en forholdsvis overkommelig el-scooter, der kan skifte mellem siddende og stående tilstande, men der lægges bestemt vægt på at sidde, mens du kører.

Med større hjul til at opsuge ujævnheder, en rækkevidde på 30 km og endda en indbygget kurv til last, virker Ecom 14 som en perfekt pendler, og så længe du kan overse et par mindre problemer, er den det absolut.

Hiboy Ecom 14

Hiboy Ecom 14 er en sit-on elektrisk scooter med en rækkevidde på 31 mil, en maksimal hastighed på 22 MPH og en indbygget kurv. Perfekt til pendling eller ture til købmanden, den kan endda klare mindre offroad-udflugter på byens stier.

Mærke Hiboy

Vægt 58,5 pund

Rækkevidde 31 miles

Batteri 48V, 10Ah

Maks. Last 220 pund

Lygter Forlygte, bremselys

Sammenfoldelig Ja

Motor 450W

Tophastighed 22 MPH

Dæk 14-tommer pneumatiske

Opladningstid 5-6 timer

Fordele

 • 31-mile rækkevidde og 22 MPH tophastighed
 • Større dæk og bred platform tilføjer stabilitet
 • Overraskende stabil off-road
 • Snæver venderadius sammenlignet med andre scootere
 • Justerbar højde på sæde og styr
 • Bremselys er lyse og mærkbare

Ulemper

 • Ikke særlig bærbar, selv foldet
 • Ingen suspension
 • Forlygten er monteret et fremmed sted

Byg og design

Hiboy designede Ecom 14 på en semi-modulær måde. Mens virksomheden markedsfører scooteren som en sit-in model, kan du også fjerne sædet for at bruge det mere som en stående scooter. Dette er dog ikke perfekt. Det er nemt nok at fjerne sædet fra stativet, men fjernelse af stativet omfatter fjernelse af flere bolte på scooterens hovedplatform.

Mange scootere beregnet til pendling og ærinder har 8,5-tommer til 10-tommer hjul. Hiboy er blevet en del større med 14-tommer hjulene på Ecom 14. Platformen er også bredere end mange stand-on scootere, hvilket giver dig en mere stabil følelse, når du kører siddende.

  25+ Mest almindelige iptables-kommandoer med eksempler

Mens mange scootere ikke tilbyder meget i vejen for justerbarhed, har Hiboy en anstændig mængde. Sædet er justerbart, selvom du kun kan indstille det til en håndfuld forborede huller i sadelpinden, så du skal vælge den, der føles tættest på det, du kan lide. Til gengæld kan styrets højde justeres via en quick-release klemme foran på scooteren, hvilket gør det nemt at lave mindre ændringer.

Alle kabler, der kommer fra styret, føres gennem en enkelt kabelindpakning, der strækker sig fra styret og ned til scooterens base. Der er en klemme på scooterens hovedsøjle til at fastgøre dette, men jeg kunne ikke finde en måde at få kablet sikret på en måde, som jeg var tilfreds med. Det holdt, men kablet så altid akavet ud. Det kunne man ganske vist hurtigt afhjælpe med et par velcrobånd eller en lignende løsning.

Ecom 14 har en kurv, der fastgøres på bagsiden til at transportere last, som du kan folde ned for at holde ude af vejen. Når den er foldet ned, holder en enkelt lås kurven fjederbelastet, klar til at åbnes i det øjeblik, du slipper den. Vær forsigtig, når du gør dette, da kurven åbner sig med en kraft, der kan skade dine fingre, hvis de er i vejen.

Rækkevidde og bærbarhed

Scooteren har et 48V, 10Ah batteri, hvilket giver en maksimal hastighed på 22MPH (35km/t) ved den højeste hastighedsindstilling. I betragtning af den ekstra vægt fra sædet og bredere krop, er dette slet ikke dårligt. Den maksimale rækkevidde er 31 miles.

Den maksimale vægtgrænse for Ecom 14 er 220 lbs (100 kg), inklusive rytteren og eventuel last, de måtte medbringe. Den gode nyhed er, at hvis du bærer en tungere byrde end det, behøver du ikke at bekymre dig om at kravle med halv hastighed. At løbe over vægtgrænsen reducerer rækkevidden, så du når måske ikke så langt, men du vil ikke stoppe med at klatre op på en lille bakke.

Når batteriet er afladet, skal du sætte den medfølgende oplader i porten på scooteren, som er placeret på løbehjulets bund i venstre side. Et gummiportdæksel beskytter det, men du skal være forsigtigt med at sætte det på igen efter opladning.

Ligesom mange scootere kan den forreste søjle på Ecom 14 foldes ned for lettere transport. Problemet er, at det på grund af sædet på denne model ikke foldes særlig langt ned, og det sætter sig heller ikke fast på noget for at forhindre det i at bevæge sig. Du kan fjerne sædet for lidt mere plads, men selv dette tilføjer ikke meget.

  Sådan ændres kerning i Microsoft Word

Udover den begrænsede mulighed for at nedbryde scooteren til en pakke, der er nemmere at flytte, er den også ret tung. Vægten kombineret med den mere akavede størrelse på Ecom 14 betyder, at det ikke bliver nemt at flytte den op og ned af trapper. Hvis du bruger scooteren ofte, bør du prøve at holde den så tæt på stueetagen som muligt.

Sikkerhed og funktioner

Kombineret med 14-tommer hjulene føles den bredere base af Ecom 14 mere stabil end din typiske stand-up scooter. Dette er rart for den generelle komfort, men det kan give dig en falsk følelse af sikkerhed, så sørg for at være opmærksom og holde hænderne på eller i nærheden af ​​bremserne.

Når vi taler om bremser, har denne model for- og bagbremser, i modsætning til nogle mere overkommelige modeller, der kun er afhængige af en bagbremse kombineret med den regenerative bremsning fra motoren. Du får en bageste skivebremse og en tromlebremse på forhjulet. Sørg for at justere disse, før du tager scooteren en tur, da bremserne sad temmelig løse ud af kassen med min anmeldelsesenhed.

Scooteren har en forlygte, men den er monteret et mærkeligt sted. Mange scootere monterer forlygten højere oppe, nær styret. Her er den monteret lavere, hvilket kan begrænse udsynet. Lygten er også monteret på den del af frontsøjlen, der ikke bevæger sig, så lyset følger ikke altid med præcis, hvor du kigger.

Ecom 14 er også udstyret med et bagbremselys. Denne lyser, når du trækker i et af bremsegrebene og tænder, uanset om du har forlygten aktiveret. Du finder også en klokke monteret på venstre side af styret for at advare alle omkring dig om, at du kommer op på dem.

Betjening og kontrol

Betjeningselementerne er lagt præcist som du kunne forvente, med gashåndtaget og displayet i venstre side og klokken til venstre. Det bagerste bremseniveau er til venstre, mens det forreste bremseniveau er til højre. Hvis du er vant til at cykle, kan det sætte bremserne modsat af, hvordan du er vant til, så vær forsigtig, når du først begynder at køre.

Displayet er en simpel affære, med tre knapper til at styre alt. Dette lader dig skifte displayet mellem km/t og MPH, kontrollere batteriniveauet, skifte mellem de tre indbyggede hastighedstilstande og en tilstand, der afbryder gashåndtaget helt.

Den laveste hastighed går til maksimalt 9 MPH, hvilket er rart til fortove eller manøvrering af scooteren rundt. Den anden hastighedstilstand sparker den maksimale hastighed op til 19 MPH, mens den maksimale hastighed topper ved 22 MPH.

Jeg fik faktisk ikke den store chance for at bruge skærmen, da min var brudt ud af æsken. Baggrundslyset lyste op, så jeg kunne se, at scooteren var tændt, men jeg var nødt til at finde ud af, hvilken hastighedstilstand jeg var i, simpelthen ved at mærke, hvilken der var hurtigst.

  Sådan ændres et bogmærke-favicon i Chrome

Det betød, at det var umuligt at se den maksimale hastighed, jeg ramte. Alligevel kunne jeg mærke, hvornår jeg gik over hastigheden på begrænseren. Når man gik ned ad bakke, for eksempel, ville gashåndtaget stoppe med at virke, indtil scooteren faldt under den maksimale hastighed.

Alligevel er det godt at vide, at hvis der sker noget med dit display, kan du bruge scooteren uden at kunne se det. Når det er sagt, vil du sikkert gerne vedhæfte et telefonbeslag, så du kan bruge din telefon til at måle din hastighed.

Ydeevne og kørekvalitet

I hvert fald hvis du er under den maksimale vægt, accelererer Ecom 14 ret hurtigt. Dette gælder især i anden og tredje hastighedstilstand.

Hvis du aldrig har prøvet en sit-on scooter før, er følelsen en helt anden end en stand-up scooter. Især med denne model, takket være dens cykel-stil greb og bremsegreb, føltes det mere som at køre på en cykel uden nogen pedaler. Den brede base og større hjul giver en mere stabil følelse, selvom den forsvinder lidt, når du tager snævrere sving.

Selv uden affjedring opsuger 14-tommers hjul og luftdæk ganske godt vejsnakken. Jeg var oprindeligt bekymret for virkningen af ​​at sidde på en stiv ramme med så små hjul, men Hiboy’en sørgede for en overraskende behagelig tur.

Scooteren klarer sig oven i købet anstændigt godt off-road, hvilket jeg ikke havde forventet. Den lavere frihøjde og fendere betyder, at du ikke ønsker at tage den på ujævne stier, men at køre på bystier og anden let offroading burde ikke være et problem, så længe du er parat til at bevæge dig lidt langsommere.

Selvom du kan fjerne sædet for at bruge Ecom 14 som en stand-up scooter, prøvede jeg ikke dette, og jeg forestiller mig, at de fleste mennesker ikke vil skynde sig at forlade sædets bekvemmelighed. Desuden, hvis du kun ønsker at rejse dig kortvarigt, er det fuldt ud muligt at undvære at fjerne sædet.

Hiboy Ecom 14 er nem at sætte op og bruge, fungerer fantastisk til at transportere last, og det er en overraskende sjov tur, selv når du tager den væk fra asfalterede veje. Det er også ret fleksibelt med justerbar styrhøjde, en aftagelig kurv og endda et aftageligt sæde, selvom det er lidt mere involveret.

Det betyder også, at løbehjulet er til den tungere side, og du kan have sværere ved at få det ind i mindre rum, uanset om det er i din bil eller i dit hjem. Alligevel er det en sjov, praktisk scooter til bypendling.