En komplet guide til organisering af opgaver i TickTick

Hvis du har hørt om TickTick før, er der sandsynligvis en god grund til det. TickTick er en kraftfuld opgavestyringsapp med avancerede evner til at organisere dine opgaver effektivt.

Det kan være overvældende at få styr på ny software. Derfor har vi sammensat en guide, der hjælper dig med at få mest muligt ud af TickTick. Du behøver ikke at fylde dit skrivebord med klæbe sedler for at forblive organiseret; her er, hvordan du kan organisere opgaver ved hjælp af TickTick.

Sidebjælken giver hurtig adgang til TickTicks primære funktioner. Du kan til enhver tid få adgang til den ved at stryge til højre på hjemmesiden. Der er to typer lister: smarte lister og almindelige. Eksempler på smarte lister omfatter Today, Tomorrow og Inbox. TickTick sorterer automatisk nye opgaver i disse lister, hvilket sparer dig for arbejdet.

Nogle lister er skjult som standard, hvilket du måske ønsker at aktivere. For at tilføje lister til sidebjælken skal du trykke på indstillingsikonet i nederste højre hjørne. Stryg derefter hen til Smart Lists. Nu kan du skifte, hvilke lister der skal vises eller skjules. Stryg henover en gang til for at komme til sektionen Tags. Her kan du administrere eksisterende tags eller tilføje nye ved at trykke på plusknappen (+).

2. Opret lister og mapper

TickTick tilbyder en smart måde at strukturere dine opgaver ved hjælp af lister og mapper. For at tilføje en ny liste skal du navigere til sidebjælken og trykke på Tilføj liste. Tildel listen et navn og en farve, og du er klar til at gå. Du kan også indstille et ikon ved at trykke på de tre linjer ved siden af ​​feltet Listenavn.

  Sådan ser du ESPN 3 på Dishnetwork

Mapper er et højere lagerniveau, som du kan bruge til at gruppere lignende lister. Som et eksempel kan du gruppere en indkøbsliste og husholdningsopgaver under en “Admin”-mappe. Hvis du har mere end én liste, du gerne vil gruppere, skal du holde og trække en af ​​dem ind i den anden for at oprette en mappe. For at holde din sidebjælke organiseret kan du skjule og åbne mapper ved at trykke på dem.

3. Tilføj nye opgaver

TickTicks alsidige tilgang til opgavestyring er grunden til, at det er en af ​​de bedste to-do liste apps til Android og andre enheder. Du kan indstille opgavens forfaldsdatoer og gentagne påmindelser, tilføje tags og angive prioritetsetiketter.

For at tilføje en opgave skal du trykke på plusknappen (+) fra hjemmesiden. Indtast derefter opgavens navn og tilføj en beskrivelse (hvis nødvendigt). Under Beskrivelsesfeltet skal du trykke på ikonerne for at indstille forfaldsdatoer, tilføje tags og angive en prioritet.

For yderligere dybde kan du trykke på fuldskærmsknappen til højre for feltet Navn. Tryk på de tre prikker i øverste højre hjørne for at få adgang til yderligere muligheder, herunder tilføjelse af en placering, vedhæftning af en fil og konvertering af en opgave til en note. Herfra kan du tilføje underopgaver, som du kan bruge til at oprette en arbejdsnedbrydningsstruktur.

4. Brug genveje til at fremskynde din arbejdsgang

Smart Recognition er et af mange af TickTicks skjulte tricks til at øge din produktivitet. Denne funktion genkender datoer, klokkeslæt og andre attributter i et tekstformat. Hvis du indtaster følgende tastaturgenveje, kan du indstille attributter til opgaver på mindre end et sekund:

  • Skriv “!” at tildele et prioritetsniveau.
  • Skriv “#” for at tilføje et tag.
  • Skriv “~” for at tildele en opgave til en liste.
  Sådan ændres Airdrop-navnet - iPad, iPhone, Mac [2022]

Et andet skjult trick er at trykke længe på plus-knappen for at indtaste opgaver ved hjælp af en stemmekommando. Stemmeinput bruger også Smart Recognition, så du ikke behøver at indstille detaljer manuelt.

5. Sorter og grupper opgaver

Efter at have brugt TickTick i et stykke tid, kan du opleve, at opgaver bygges op, hvilket gør lister sværere at administrere. Heldigvis tilbyder TickTick en løsning til at styre overfyldte lister med sine avancerede grupperings- og sorteringsfunktioner.

For at sortere opgaver på en liste skal du trykke på de tre prikker i øverste højre hjørne. Tryk på Sorter for at få adgang til sorterings- og grupperingsmulighederne. Du kan gruppere opgaver efter deres forfaldsdato, titel eller prioritetsniveau. For at ændre rækkefølgen af ​​opgaver i en gruppe skal du bruge mulighederne under overskriften Sorter efter.

For at rydde yderligere op på lister kan du trykke på indstillingen Skjul fuldførte for at fjerne afsluttede opgaver fra displayet. Du kan også kontrollere, hvor meget information der er synlig ved at trykke på knappen Vis/skjul detaljer, som også findes i menuen med tre prikker.

Organisering og prioritering af opgaver vil hjælpe dig med at få et klart billede af, hvad der kræver din opmærksomhed med det samme, og hvad der kan gøres senere. Dette vil forhindre dig i at arbejde på tingene i den forkerte rækkefølge og tabe tid.

  Hvordan finder man hvilket CMS der bruges på en hjemmeside?

6. Brug Eisenhower Matrix

Blandt alle TickTicks skatte kan du prioritere opgaver ved hjælp af Eisenhower Matrix med dens dedikerede funktion. Funktionen vises ikke som standard, så du bliver nødt til at aktivere den manuelt.

For at aktivere Eisenhower Matrix-funktionen skal du gå til Indstillinger og derefter trykke på fanelinjen. Her vil du se en liste over deaktiverede og aktiverede funktioner. Tryk på plusikonet (+) ved siden af ​​Eisenhower Matrix-indstillingen for at tilføje den til fanelinjen. Nu kan du få adgang til det når som helst ved at trykke på det blomsterformede ikon på det nederste panel på hjemmesiden.

TickTicks prioritetsetiketter er synkroniseret med Eisenhower Matrix-systemet, så du ikke behøver at tilføje opgaver manuelt. Du kan redigere matrixens udseende ved at trykke på de tre prikker i øverste højre hjørne og vælge Rediger.

7. Indhente mistede opgaver

Medmindre du er en robot, vil der altid være lejlighedsvise opgaver, du ikke når at udføre. For at hjælpe dig med at indhente det, tilbyder TickTick en funktion til at omlægge alle opgaver på få sekunder.

Funktionen Planlæg din dag viser alle ubesvarede eller forfaldne opgaver, som du kan behandle én efter én. For at få adgang til funktionen skal du gå til fanen Today og derefter trykke på det lille cirkulære ikon i øverste højre hjørne.

For hver opgave, der vises, har du mulighed for at markere den som udført, flytte den til i morgen eller skubbe den til en senere dato. Du kan også slette opgaven, hvis den ikke længere er relevant. Nu kan du indhente dine opgaver med nogle få enkle trin.

Organiser din dag ubesværet med TickTick

TickTick er en genial app til at holde dine opgaver pænt struktureret og organiseret. Med dens offlineadgang kan du organisere opgaver, uanset hvor du er. Giv TickTick en chance og opdag innovative måder at holde dine opgaver organiseret på.