Ejendomstokenisering forklaret på 5 minutter eller mindre

Traditionelle ejendomshandler er dyre, langsomme og komplicerede. Ejendomstokenisering gør denne proces økonomisk, hurtig og enkel.

Størrelsen af ​​det globale ejendomsmarked blev vurderet til 3,69 billioner USD i 2021. Dets vækstrate forventes også at vokse med en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 5,2 % mellem 2022 og 2030.

Alene i USA vil ejendomsindtægter i 2022 være omkring 370 milliarder dollars. Derudover forventes en CAGR-vækst på 3,71 % fra 2022 til 2025.

Det er stort, ikke?

Vi lever i den mest teknologisk avancerede periode nogensinde. Det plejede at tage årtier for et stort teknologisk fremskridt, men nu sker enhver ændring om et par år.

Effektive teknologiske fremskridt mangler endnu i ejendomsbranchen. Det er her, ejendomstokenisering kommer ind i billedet.

Bliv hængende!

Lad os først forstå begrebet tokenisering.

Hvad er tokenisering?

Tokenisering er processen med at konvertere rigtige aktiver til digitale tokens. Hvert tokens værdi afhænger af aktivets værdi og antallet af fragmenter.

Sikkerhedstokens er digitale tokens, der repræsenterer et aktiv. I tilfælde af fast ejendom repræsenterer et sikkerhedsmærke en fysisk ejendom.

Den fysiske ejendom kan være jord-, bolig- eller erhvervsbygninger. Desuden kan du købe og sælge disse ejendomme ved hjælp af sikkerhedstokens.

Digitale tokens er bygget ved hjælp af blockchain-teknologi. Derudover repræsenterer disse tokens dit ejerskab af aktivet.

Lad os nu komme ind på ejendomstokenisering.

Hvad er ejendomstokenisering?

Ejendomstokenisering er konvertering af fast ejendom til form af et digitalt token. Blockchain-teknologi spiller en stor rolle i at repræsentere og sikre dine ejerskabsrettigheder.

Bortset fra at sikre dine ejerskabsrettigheder, giver ejendomstokenisering dig mulighed for at eje brøkdele af en enorm ejendom. Du kan for eksempel købe et stykke jord, der passer til dit budget.

Der er hovedsageligt tre typer af ejendomstokenisering. De er:

 • Boligtokenisering: Denne tokeniseringsproces involverer ejerskab af boligejendomme for institutioner, aktivejere, investorer og udviklere.
 • Kommerciel tokenisering: Denne proces involverer tokenisering af kommercielle ejendomme ved hjælp af juridisk acceptable protokoller.
 • Trofætokenisering: Her er tokenisering forbundet med populære bygninger på vigtige steder.
 •   Er TextNow anonym?

  Nu hvor du har forstået ejendomstokenisering, er det tid til at vide, hvordan blockchain transformerer ejendomsbranchen.

  Hvordan transformerer Blockchain ejendomsbranchen?

  Som tidligere nævnt spiller blockchain en afgørende rolle her. Smarte kontrakter og Distributed Ledger Technology (DLT) handler sammen om at revolutionere ejendomsbranchen.

  Blockchain-teknologi hjælper dig med at registrere og eksekvere din digitale ejendoms ejerskab. Du kan også nyde billigere, mere effektive og hurtigere ejerskabstransaktioner.

  Som du kender blockchains rolle i ejendomstokenisering, lad os forstå, hvordan det fungerer.

  Hvordan fungerer tokenisering af fast ejendom?

  De vigtigste processer forbundet med ejendomstokenisering er:

  #1. Aftalestrukturering

  I denne fase vælger ejendomsejere den aktivtype, der skal digitaliseres. Også gældende regler, aktionærtype og jurisdiktion tages i betragtning i denne fase.

  Her tydeliggøres aktionærens ret til deres formue. Disse rettigheder består af aktier, udbytter og delvis styring, afhængigt af projektet.

  Derudover tages der også hensyn til lovgivningsmæssige rammer og skattestrukturer.

  #2. Digitalisering og udvælgelse

  Denne anden fase involverer lagring af aktiv-baseret information på blockchain. I denne fase lagrer smarte kontrakter informationen.

  Den nødvendige blockchain vælges i denne fase. Derfor afhænger udvælgelseskriterierne for blockchain af investorens interesse.

  #3. Udstedelse, distribution og markedsføring

  I denne fase udstedes tokenet ved hjælp af et Security Token Offering (STO). STO er den proces, der involverer sikkerhedstokens første salg.

  For at få en klar idé ligner STO børsnoteringen (Initial Public Offering). I modsætning til aktier giver STO investorer mulighed for at købe sikkerhedstokens til ejendomsaktiver.

  En anden metode er at registrere aktivet hos en enhed som Real Estate Investment Trust (REIT). I denne proces oprettes tokenet efter registreringsprocessen.

  St. Regis Aspen Resort Tokenization er et bemærkelsesværdigt eksempel. Her oprettede St. Regis Aspen Resorts ejer et REIT-aktiv, Aspen Digital. Aspen Digital blev derefter konverteret til Aspen Coins.

  Aspen-mønter blev bygget ved hjælp af ERC-20 token-standarden. I alt 18 millioner tokens blev solgt til $1 per token, hvilket i alt rejste $18 millioner.

  Før token udstedelse og distribution er det obligatorisk at kvalificere sig til regulatoriske standarder. De lovgivningsmæssige rammer spiller en afgørende rolle i fastsættelsen af ​​skatter.

  Når først ejendomsmærkerne er til salg, kan du købe dem ved hjælp af stablecoins, kryptovalutaer eller fiat-valutaer. Derudover vil de købte tokens være tilgængelige i din kryptopung.

  Endelig gennemfører markedspladserne salgsfremmende aktiviteter på forskellige online platforme. Markedsføringsprocessen hjælper med at nå ud til investorer over hele verden.

  Hvem er involveret i ejendomstokenisering?

  Som du ved om ejendomstokenisering, lad os også lære om dem, der er involveret i denne proces:

    Hvordan man downloader mods i The Sims 4

  #1. Operatører

  Ejendomsoperatører er ansvarlige for forvaltningen af ​​aktiverne. De spiller også en afgørende rolle i at rejse kapital til ejendomsinvesteringer.

  De fleste af token-køberne findes i forskellige dele af verden. Som følge heraf fungerer operatørerne også som plejere af de fysiske aktiver.

  #2. Investorer

  Tokenisering giver globale investorer mulighed for at købe sikkerhedstokens. Derudover nyder de også godt af ejerskabsfordele.

  Investorer er rygraden i hele tokeniseringsprocessen for fast ejendom. Ejendomsprojekterne med flere interesserede investorer er med til at øge tokens efterspørgsel og pris.

  #3. Platforme

  Tokeniseringsplatforme fungerer som en bro mellem ejendomsoperatører og investorer. Det stigende antal af sådanne platforme hjælper med at udvide overtagelsen af ​​sikkerhedstokener.

  Derudover kan du bruge en tokeniseringsplatform til at finde fast ejendom, der matcher dine krav. Kravene kan være prisklasse, placering af et aktiv, fremtidigt potentiale, beskatning og meget mere.

  Antag, at du vil købe et sikkerhedstoken, der koster omkring $100. I dette tilfælde hjælper platformen dig med at filtrere de tokens, der falder ind under dit foretrukne budget.

  Fordele ved ejendomstokenisering

  #1. Gennemsigtighed og effektivitet

  Tokeniseringsprocessen udført ved hjælp af blockchain giver et gennemsigtigt system. Som et resultat kan du kontrollere og verificere transaktionerne i realtid.

  Den offentlige hovedbog registrerer alle oplysninger relateret til en handel. Fremtidige investorer kan også bruge denne registrerede information.

  Udover gennemsigtighed drager tokenisering af fast ejendom også fordel af effektive smarte kontrakter. Her bliver din købsordre eksekveret automatisk.

  #2. Likviditet

  At sælge et stykke fast ejendom er hektisk og tidskrævende. Jeg håber, at du også er enig med mig i dette. Ejendomstokenisering løser dette illikviditetsproblem.

  Du behøver ikke bekymre dig om at finde en køber. Her kan du til enhver tid købe og sælge sikkerhedstokens.

  #3. Fraktionelt ejerskab

  En anden stor fordel er muligheden for at eje en brøkdel af et aktiv. Fraktionelt ejerskab hjælper med at investere selv en lille sum penge.

  Fraktionelt ejerskab giver også mulighed for at diversificere dine aktiver. Du kan købe aktiver fra forskellige steder med begrænset kapital.

  Antag, at du har $500 til at investere i ejendoms-tokens. I dette tilfælde kan du lægge $100 i fem forskellige aktiver på verdensplan for at høste diversificeringsfordele.

  #4. Ingen mellemmænd

  Når vi tænker på fast ejendom, kommer mæglere og mæglere til at tænke på. Men med ejendomstokenisering behøver du ikke længere bekymre dig om dem.

    7 Bedste Healthcare CRM-løsninger til hospitaler og læger

  Den traditionelle metode til at betale enorme mæglergebyrer og provisioner er nu udelukket. Faktisk kan du købe flere sikkerhedstokens med det opsparede beløb.

  #5. Hurtigere afvikling

  Traditionel fast ejendom tager dage eller endda uger at gennemføre transaktionen. I modsætning hertil kan du hurtigt købe og sælge sikkerhedstokens.

  Tid er meget værdifuld, og ejendomstokenisering hjælper dig med at spare tid. Baseret på blockchains hastighed forbedres transaktionshastigheden også.

  Begrænsninger af ejendomstokenisering

  Lad os også se på nogle få ulemper ved tokenisering af fast ejendom:

  #1. Bestemmelser og skattespørgsmål

  Usikkerhed relateret til regler er en af ​​de vigtigste bekymringer med ejendomstokenisering. En veletableret lovgivningsramme er nødvendig for en bredere vedtagelse.

  Et sundt reguleringsmiljø er afgørende for at vinde investorernes tillid. Også klare og strukturerede regler vil styrke den hurtige vækst i ejendomssektoren.

  Sammen med lovgivningsmæssige bekymringer er mangel på skattemæssig klarhed et andet problem, der står over for tokenisering af fast ejendom. Her er der ingen definerede skatteordninger.

  #2. Volatilitet

  Tokeniseringens flydende karakter kan også resultere i høje prisudsving. Prisvariationen varierer baseret på ændringen i efterspørgslen efter det underliggende aktiv.

  Sikkerhedstokens med kortsigtede investorer kan forårsage hyppige køb og salg. Så det er bedre at overveje tokens tidligere ydeevne for at undgå meget flygtige.

  #3. Mangel på bevidsthed

  De fleste mennesker er ikke klar over ejendomstokenisering. Som følge heraf er der en forsinkelse i bredere vedtagelse.

  At tilskynde små investorer til at deltage kan ændre den nuværende situation. Ligeledes giver flere investorer mere likviditet.

  Fremtiden for ejendomstokenisering

  En lys fremtid ligger forude for tokenisering. Det fremtidige potentiale består af følgende:

  • Når folk først er bekendt med ejendomstokenisering, vil sikkerhedstokens være en stor del af ens portefølje.
  • Med stigningen i deltagelsen opstår der flere markedspladser til at handle med sikkerhedstokens. Sikkerhedstokens bliver også til likvide aktiver.
  • Investorer over hele verden kan bruge sikkerhedstokens til at diversificere deres porteføljer ved at købe aktiver på tværs af forskellige kontinenter.
  • Implementeringen af ​​Metaverse kan øge værdien af ​​aktivet. Desuden hjælper virtuelle ture investorer med at forstå det underliggende aktiv.

  • Der er også et potentiale for at opbygge et stærkt digitalt fællesskab. For eksempel kan ejerne af en stor grund bygge et samfund på hundredvis af medlemmer.

  Forfatterens note

  Ejendomstokenisering har et enormt potentiale til at revolutionere hele ejendomsbranchen. Takket være blockchain-teknologi!

  Som detailinvestorer kan vi købe tokens, der repræsenterer en ejendom. Vi kan også sælge det, når det er nødvendigt.

  Med indførelsen af ​​mere regulerede rammer kan tokenisering blive den næste store ting i ejendomsbranchen.

  Ejendomstokenisering giver uden tvivl en økonomisk og bekvem proces til at investere i fast ejendom. Med flere mennesker, der kommer ind i rummet, er vækstpotentialet ubegrænset.

  I de kommende år vil vi være i stand til at handle sikkerhedstokens svarende til handel med aktier.

  Dernæst kan du tjekke kryptoindeksfonde og ETF’er.