Du kan nu stemmediktere e-mails i Microsoft Outlook, men bør du?

Nøgle takeaways

  • Microsofts Dictate-værktøj giver brugerne mulighed for at udarbejde e-mails i Outlook ved hjælp af stemmekommandoer og AI-understøttet stemmegenkendelse.
  • Dictate-værktøjet i Microsoft 365 Outlook tilbyder yderligere funktioner som f.eks. tilføjelse af modtagere og emner ved hjælp af stemmekommandoer.
  • Mens Dictate-værktøjet fungerer bedre i Microsoft 365 Outlook, kan andre versioner af Outlook have inkonsistente resultater med deres egne Dictate-værktøjer.

Hvis du synes, det er svært at bruge dine hænder, eller du bare gerne vil give fingrene en pause, så er dikteringsværktøjer en livredder. Microsoft har tilføjet et nyt dikteringsværktøj til Outlook, der lader dig udarbejde dine e-mails med kun en mikrofon. Men er det værd at bruge tid og kræfter på?

Billedkredit: pavel89l/Shutterstock

Microsoft Outlooks Dictate-værktøj lader dig bruge din mikrofon til at skrive dine e-mails. Når det er tændt, vil alt, hvad du siger i mikrofonen, blive skrevet i e-mailens brødtekst. Det er en god mulighed for folk, der har svært ved at skrive, eller folk, der foretrækker at diktere deres tanker frem for at skrive dem.

Outlook Dictate-værktøjet er lidt anderledes end at bruge en dikteringsapp på Windows til at skrive din e-mail.

  Sådan repareres dine skæve iPhone-fotos automatisk

For det første kan du bruge Outlook Dictate-værktøjet til at udføre e-mail-relaterede handlinger, såsom at sende en e-mail, tilføje flere personer til modtagerlisten eller skrive emnelinjen.

For det andet, funktion meddelelse på Microsoft 365 Insider anfører, at Outlook-diktefunktionen bruger “AI-støttede stemmekommandoer”, som antyder, at der sker lidt mere behandling under motorhjelmen sammenlignet med andre tale-til-tekst-apps.

Før du går i gang, er det værd at dobbelttjekke, at Outlook understøtter dit sprog. Du kan se en komplet liste over sprog på Microsoft Support.

Sådan får du adgang til stemmediktering på Microsoft Outlook

For at komme i gang med Dictate skal du åbne en ny kladde eller svare i enten Microsoft 365 Outlook eller Outlook til internettet. Klik på knappen Besked langs den øverste bjælke.

Klik nu på knappen Dictate på linjen, der vises. Det ligner en lille blå mikrofon og vises i højre side af bjælken. Du kan også klikke på den lille pil til højre for mikrofonen for at indstille inputsproget

Outlook vil give dig et lydsignal, når Dictate begynder at lytte til din mikrofon. Nu vil alt, hvad du siger, blive skrevet i e-mailen. Hvis du gerne vil stoppe med at diktere, skal du klikke på mikrofonknappen igen.

Sådan bruger du stemmediktering på Microsoft Outlook

Når mikrofonen er tændt, har du kontrol over e-mailen. Hvis du bruger Microsoft 365-versionen af ​​Outlook, kan du sige “Tilføj [name] til e-mailen” for at tilføje nogen til modtagerlisten, eller “Tilføj [name] til CC/BCC” for at tilføje personer til henholdsvis CC- eller BCC-felterne. Når dine modtagere er konfigureret, kan du sige “Indstil emnefeltet til [subject]” for at give din e-mail et ordentligt emne.

  Sådan opretter du hurtigt en påmindelse på iPhone og iPad

På andre versioner af Outlook virker ovenstående kommandoer muligvis ikke. Du kan dog stadig bruge Dictate-værktøjet til at skrive dine e-mails. Så længe mikrofonikonet viser, at du er aktiv, vil alt, hvad du siger, blive skrevet ind i e-mailens brødtekst.

Du er nødt til at give diktatet lidt vejledning. Hvis du vil afslutte en sætning med et udråbstegn, skal du angive “udråbstegn” til sidst. Hvis du f.eks. siger “Jeg fandt den perfekte gave til dig udråbstegn”, tilføjer du en til slutningen af ​​din sætning. Du kan også tilføje valuta og matematiske symboler på samme måde.

Når du er færdig, hvis du er på Microsoft 365, kan du sende e-mailen med din stemme. Bare sig “send e-mail”, og sig derefter “ja”, når Outlook spørger, om du er sikker.

Skal du bruge stemmediktering på Microsoft Outlook?

Stemmedikteringsværktøjer er fantastiske på papiret, men hvis de ikke gør, hvad du vil have dem til, kan de frustrere dig meget hurtigt. Som sådan gav jeg denne funktion et spin for at se, hvor godt den fungerede.

  Sådan slår du mobildata fra på en iPhone eller iPad

Jeg fandt funktionen lidt begrænsende, når jeg brugte den uden for Outlook i Microsoft 365. Ingen af ​​de interessante funktioner var tilføjet der, og stemmedikteringens nøjagtighed var ikke særlig god. Den sprang også nogle gange ord over, jeg sagde, fik ordene forkert eller slukkede for mikrofonen, mens jeg talte.

Min mening ændrede sig fuldstændig, da jeg downloadede Microsoft 365 og brugte Outlook der. Nu hvor alle de nyttige funktioner var klar til brug, kunne jeg indstille modtagerne, emnelinjen og komme i gang med at skrive mailen med stemmekommandoerne, og Outlook misforstod mig ikke. Det er bestemt en af ​​mine topfunktioner i Microsoft 365-appen.

Når du bruger Dictate på Microsoft 365, vises en lille bjælke, når du tænder for mikrofonen. Jeg anbefaler stærkt, at du klikker på tandhjulet på denne bjælke og vælger Aktiver automatisk tegnsætning, da det gjorde et fremragende stykke arbejde med at gætte, hvor jeg ville tilføje kommaer, når den behandlede det, jeg sagde.

Generelt synes jeg, at Outlooks Dictate-funktion er værd at bruge på Microsoft 365. Hvis du planlægger at skrive e-mails ved hjælp af dette værktøj, anbefaler jeg at gå til din Microsoft-konto, downloade Microsoft 365 og derefter bruge Outlook gennem Microsoft 365-hubben. De andre versioner af Outlook har dog temmelig hit-and-miss-resultater med deres egne Dictate-værktøjer.