Dit dyre smarte apparat holder måske ikke et årti

Når du køber et nyt apparat, laver du en investering, der burde holde et stykke tid, men det er måske ikke rigtigt for smarte apparater. Producenter er ikke forpligtet til at holde din maskine opdateret, hvilket kan gøre din investering sur.

Hvidevarer skal holde i årtier

I dag er der stadig masser af boliger indrettet med køleskabe, komfurer og vaskemaskiner fra 80’erne. Disse apparater ser måske ikke så gode ud, som de plejede, og de øger sandsynligvis elregningen, men de er pålidelige og let at betjene. Nogle af disse apparater kan overleve i yderligere ti eller tyve år. Så det er rimeligt at antage, at et helt nyt apparat vil holde i årtier, ikke?

Nå, det afhænger af, hvad du køber. Lad os sige, at du har investeret i et smart apparat, som f.eks Samsung Family Hub smart køleskab eller et LG smart klimaanlæg. Du kunne have købt et billigere apparat, måske endda et renoveret apparat fra 2000’erne. Men du betragter (med rette) funktionerne i et smart apparat for at være et stort salgsargument og en værdifuld investering.

Nå, der er en chance for, at dit dyre smarte apparat vil være dumt om mindre end et årti.

Du udskifter dine telefoner og tablets ret ofte

Husker du fastnettelefoner? De havde en tendens til at holde i et stykke tid, og du behøvede ikke at udskifte dem, medmindre du ville have en telefonsvarermodtager eller en trådløs telefon. Men mobiltelefoner er en anden historie. Ifølge en Gallup-undersøgelse, 44% af amerikanerne udskifte deres mobiltelefon hvert andet år, og de fleste mobiltelefoner bliver forældede efter omkring fem eller seks år.

Folk brokker sig ikke for meget over at skulle købe en ny telefon hvert par år, mest fordi de ikke har så meget valg. Smartphones kræver jævnligt ny hardware og software for at følge med tiden, og gamle computere har en tendens til at blive langsommere. For ikke at nævne, folk bliver mere og mere bekymrede over privatlivets fred, og ældre telefoner kan være mere sårbare over for hackingforsøg.

Når man tænker på det faktum, at smarte apparater er bygget som smartphones og tablets, og at de er beregnet til at fungere sammen med smartphones og tablets, rejser det et spørgsmål. Skal smarte apparater udskiftes hvert femte eller sjette år? Det er klart, at dit smarte køleskab ikke stopper med at producere kold luft, bare fordi dets smarte funktioner er forældede. Men hvis du tabte tusindvis af dollars på et smart køleskab, der ikke kan forblive smart, så er det et alvorligt problem.

Firmwareopdateringer er allerede plettet

Den første bølge af smarte apparater kom på markedet for mindre end ti år siden, men alligevel viser virksomheder allerede, at de ikke er interesserede i at udgive firmwareopdateringer. Og mange af disse apparater kommer på markedet med forhastet, underudviklet software, så folk er allerede i gang med smarte apparater, der ikke er så smarte.

LG solgte deres mærke af smarte apparater (serier, klimaanlæg, vaskemaskiner og så videre) med løftet om, at de ville arbejde med Google Home, men tidlige brugere i USA hævdede, at deres enheder kunne ikke oprette forbindelse til Google Home. De klagede også over, at LG ikke ville tilbyde nogen støtte til problemet.

Folk, der købte den første generation af Samsung Family Hub-smartkøleskab, har konstant været nødt til at bede Samsung om firmwareopdateringer. Mens nyere køleskabe kom pakket med en opdateret brugergrænseflade og en Bixby virtuel assistent, de gamle køleskabe sad fast med en gammel firmwareversion i flere måneder. Family Hub-brugere klagede over, at de ikke kunne bruge Google Kalender-appen i 2014, og Samsung besluttede, at de ikke ville løse problemet før 2017.

Du kan kridte dette op til det faktum, at virksomheder skynder sig at styrke deres plads på markedet for smarte apparater. Men folk tigger allerede virksomheder om at udgive firmwareopdateringer til deres relativt nye apparater. Ville disse virksomheder udgive opdateringer, hvis folk ikke klagede? Er de forpligtet til at udsende opdateringer?

Er opdateringer ikke garanteret under en garanti?

Når du bruger tusindvis af dollars på et smart apparat, bør du med rette forvente, at producenten udgiver firmwareopdateringer. Hvis der er noget, bør firmwareopdateringer garanteres i garantien. Når alt kommer til alt, hvis dit smarte apparat holder op med at fungere korrekt, fordi det har brug for en firmware- eller hardwareopdatering, er det så ikke producentens skyld?

Lad os tage et hurtigt kig på Samsung Family Hub smart køleskab. Den koster 4000 $, har en kæmpe skærm og er uden sammenligning det mest kendte luksus-smartapparat på markedet. Samsung gør det meget klart, at deres smarte køleskab modtager firmwareopdateringer. Køleskabene giver dig besked, når opdateringer er tilgængelige, der er opdateringer informationssider og nyhedsmeddelelser på Samsungs hjemmeside. Plus, Family Hub brugervejledning detaljer, hvordan du opdaterer køleskabet. Men ingen af ​​disse kilder garanterer, at der kommer opdateringer i fremtiden.

Det giver mening, at der ikke er nogen produktgarantier på disse sider. Men hvad med garantien? Samsungs garanti for Family Hub-smartkøleskabet nævner ikke firmwareopdateringer eller eventuelle serviceopgraderinger til køleskabets smarte hardware. Deres garanti dækker reelt kun “køleskabsdelen” af dit smarte køleskab.

Jeg chattede også med en “Samsung Care Pro” for at prøve at finde papirarbejde, der garanterer firmwareopdateringer fra Samsung. I begyndelsen af ​​samtalen fortalte repræsentanten mig, at “ja, køleskabet vil få opdateringerne.” Jeg trykkede lidt mere, og efter 10 minutters ventetid fortalte han mig, at “der er intet papirarbejde om opdateringerne.”

Når du overvejer producenternes manglende vilje til at levere eller garantere firmwareopdateringer, bliver det klart, at de ikke planlægger at levere opdateringer for evigt, og at der ikke er noget, du kan gøre, hvis dit smarte apparat holder op med at være smart. Det er sikkert at antage, at producenter altid vil fokusere mere på deres nyeste produkter, så efterhånden som nye smarte apparater kommer på markedet, vil ældre smarte apparater sakke bagud.

Smarte apparater, der ikke modtager opdateringer, er nemmere at hacke

Det er ingen hemmelighed, at smarte hjemmeenheder er nemme at hacke. Nogle producenter udgiver opdateringer, der er beregnet til at reparere sårbarheder, men vi ved, at de fleste producenter er dårlige til at udgive firmwareopdateringer. Og da garantier ikke garanterer firmwareopdateringer, er det ikke urimeligt at tro, at dine dyre smarte apparater måske ikke modtager nogen patches eller sikkerhedsforbedringer om ti år.

Så efterhånden som dit smarte apparat, der er nemt at hacke, bliver ældre og ældre, vil det blive endnu mere sårbart. Da mange af disse enheder er udstyret med kameraer, mikrofoner og dataindsamlingsalgoritmer, er hacking-sårbarheder et stort privatlivsproblem.

Men at bruge apparater med forældet firmware er ikke et lukket privatlivsproblem; disse gamle smarte apparater kan kompromittere hele dit hjemmenetværk. I et forsøg på at gøre internettet mere sikkert har Wi-Fi-alliancen afsløret WPA3, den nyeste Wi-Fi-sikkerhedsstandard. Verden går langsomt over til WPA3, og mange routere kommer til at køre WPA3 sammen med WPA2, den ældre sikkerhedsstandard, så ældre enheder stadig kan oprette forbindelse til internettet.

Du vil til sidst ende med en router, der som standard kun understøtter WPA3-sikkerhedsstandarder. Og det er en god ting, for WPA2-forbindelser bliver mindre og mindre sikre. Men hvis du har et smart apparat, der kører gammel firmware, kan det muligvis ikke oprette forbindelse til et WPA3-signal. Hvis du vil bruge det gamle apparat, skal du justere dine routerindstillinger for at understøtte WPA2, et valg, der vil gøre dig til et let mål for hackere.

Tænk på Smart TV

Smarte apparater er relativt nye, og du finder dem ikke i de fleste husstande. Faktisk, 64 % af forbrugerne er ikke engang klar over, at smarte køleskabe overhovedet findes. På den anden side, 37,2 % af alle amerikanske husstande havde mindst ét ​​smart-tv ved udgangen af ​​2018. Smart-tv’er er så allestedsnærværende, at en simpel søgning efter “TV” på Amazon fører dig til snesevis af sider af smart-tv’er.

Da smart-tv’er er så meget mere almindelige end smarte køkkenapparater, fungerer de som et godt referencepunkt for, hvor længe smarte apparater vil holde, og hvilke problemer de kan stå over for. Du tænker måske ikke på et tv som et apparat, men den måde, et smart-tv fungerer på, ligner den måde, et smart-apparat fungerer på. Det “smarte” aspekt ændrer ikke på enhedens integrerede funktion, men det er et stort salgsargument, der kræver Wi-Fi-forbindelse og firmwareopdateringer for at holde sig opdateret.

Smart TV’er har notorisk klodsede grænseflader, og de modtager sjældent brugbare opdateringer. Faktisk ser det ud til, at producenter er mere interesserede i opdateringer tvinge folk til at se annoncer end noget, der øger ydeevnen eller sikkerheden. Og ligesom smarte apparater er smart-tv’er sårbare over for hacking, men producenter har en tendens til at gå uden om problemet og ikke gøre nogen reelle forsøg på at løse sårbarheder.

Smart-tv’er er blevet forældede så hurtigt, at det ikke er ualmindeligt, at folk har en Roku, Chomecast eller Amazon Firestick tilsluttet deres smart-tv, en ironisk skæbnedrejning, der får dig til at spekulere på, hvorfor folk sælger smart-tv’er i første omgang (tip: de er mere rentable på grund af crapwaren). Og hvis denne hurtige forældelse sker med tv’er, så er der en chance for, at det også kan ske for smarte apparater.

Hvorfor ville enhver virksomhed sælge et apparat, der ikke holder i et årti?

Virksomheder, der sælger smarte apparater, er godt klar over, at deres produkter ikke tåler tidens tand. Fabrikanter som Samsung og LG har solgt smartphones i årevis, og de har solgt apparater i endnu længere tid. De ved, at de slår et produkt, der er relativt engangsbrug, sammen med et produkt, der er beregnet til at virke i årtier. Hvorfor skulle de udsætte husholdningsapparater, der vil blive forældede?

Nå, for det første indtager smarte luksusapparater et relativt uudnyttet marked. Hvis en virksomhed slår deres konkurrenter på det marked, kan deres apps og software blive en integreret del af folks liv. At få smarte apparater ind i folks hjem er den svære del, og købere har intet andet valg end at henvende sig til deres apparaters producenter for at få hjælp senere. “Bevæg dig hurtigt og bryd tingene,” sagde en mogul engang.

Men hvad nu hvis virksomheder beslutter, at de ikke vil servicere smarte apparater? Det er kun et par år siden, at disse produkter kom på markedet, og producenterne ser allerede ud til at være uvillige til at udgive omfattende firmwareopdateringer. Folk kan begynde at udskifte deres køleskabe og opvaskemaskine på samme måde, som de udskifter deres mobiltelefoner, hvilket ville være meget lukrativt for virksomheder. Måske vil folk føle sig snydt og begynde at opgive dårlige mærker. Vi må vente og finde ud af det.

Hvad vi ønsker fra producenter

Selvom en virksomhed som Samsung begynder at udrulle firmwareopdateringer til smarte apparater eller sende medarbejdere ud for at erstatte gammel hardware, bliver det svært at holde dine smarte apparater til at fungere, som de burde. Som det er nu, er det “smarte” aspekt af dine smarte apparater lige så sårbare over for tid som din smartphone. Så hvordan kan producenterne gribe dette problem an?

Husker du smart-tv’er? De er klodsede, sårbare, og deres “smarte” funktioner bliver hurtigt forældede. Men du kan nemt afhjælpe problemet ved at tilslutte en billig enhed som en Chromecast eller Roku. Og da plug-in streaming-enheder er billige og nemme at udskifte, føler forbrugerne ikke behov for at udskifte deres tv så ofte, som de udskifter deres mobiltelefoner.

Ligesom et smart-tv ligger et smart køleskab eller vaskemaskines største problemer i dets “smarte” hardware og software. De er svære at servicere og kan hurtigt blive forældede. Skærme, kameraer, termometre, mikrofoner og højttalere er ikke problemet.

Så her er mit forslag.

Producenter bør tilføje en port til deres dyre smarte apparater, som lader dig tilslutte en billig enhed (ligner en Chromecast) hvert par år for at holde apparatet opdateret. Disse små enheder vil også håndtere Wi-Fi og Bluetooth, så du ikke behøver at bekymre dig om, at dit gamle apparat falder bagud i forhold til sikkerhedsstandarderne.

Dette system vil gøre forbrugerne mere sikre på deres investering, det vil give producenterne en stabil strøm af indtægter fra deres smarte apparater (uden at snyde folk), og det vil tilskynde teknologikyndige nørder til at håndtere det meste af softwareudviklingen til smart apparat platforme. Bom, hver