Den samme gamle mellemvægtsmester

Nøgle takeaways

  • Tab S9+ skaber en balance mellem avancerede funktioner og praktiske funktioner, hvilket gør den til et passende valg for den daglige bruger.
  • Takket være dens imponerende AMOLED-skærm og den medfølgende S Pen skiller den sig ud for brugere i Samsungs økosystem, der har brug for en pålidelig multitasker.
  • Det kan dog komme til kort for brugere, der prioriterer et bredt udvalg af tablet-optimerede apps, da Android til tablets stadig har begrænsninger.

Med rampelyset, der ofte skinner på “Pro”- eller “Ultra”-modellerne, demonstrerer Samsung Galaxy Tab S9+, at den mellemste mulighed nogle gange rammer den perfekte balance mellem avancerede funktioner og praktiske funktioner, især for en Android-tablet. Galaxy Tab S9+ leverer, hvor det tæller, med en suveræn skærm og robust ydeevne, hvilket gør den til et uden tvivl mere velegnet valg for den daglige bruger.

Samsung Galaxy Tab S9+

Android-tablets iPad

$919 $1000 Spar $81

Samsung Galaxy Tab S9+ tilbyder en solid mellemvej på tabletmarkedet med sin imponerende AMOLED-skærm og inkluderende S Pen, rettet mod brugere, der har brug for en enhed til både arbejde og leg. Det skiller sig ud for dem i Samsung-økosystemet, der leder efter en pålidelig multitasker. Men på trods af alle dens fordele kan tabletten komme til kort for brugere, der prioriterer et bredt udvalg af tablet-optimerede apps.

Mærke Samsung

Lagerplads 256 eller 512 GB

CPU Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Hukommelse 12GB

Operativsystem Android 13 OneUI 5.1

Batteri 10.090 mAh

Porte USB-C

Kamera (bag, front) 13 MP bred, 8 MP ultravid, 12 MP Selfie

Skærmtype 12,4-tommer Dynamic AMOLED 2X med 120Hz og HDR10+

Fordele

  • IP68 vandtæt
  • Utrolig 12,4-tommer 120Hz OLED-skærm
  • S-Pen medfølger i æsken

Ulemper

  • Opladningen er langsom
  • Android stadig begrænser for tabletformfaktorer

Et velkendt komfortabelt design

Designmæssigt har Galaxy Tab S9+ en æstetik, der ligner sin forgænger, men det er ikke nødvendigvis dårligt. Hele huset er et kabinet af aluminium, og det er bemærkelsesværdigt tyndt og kommer ind på 5,7 mm (0,22 tommer).

Den væsentligste æstetiske forskel fra Tab S8-serien fra sidste år er, at den nye Galaxy Tab S9+ har en nydesignet kamerabump, nu opdelt i to separate objektivhuse, der flugter pænt med pennens opbevaringsområde. Mere imponerende er det dog, at denne gang kommer enheden med en IP68-certificering for vand- og støvbestandighed. Det betyder, at du burde have det fint, hvis den tåler et par stænk eller spild, men praktisk talt er dette mere en tryghed i sindet end en praktisk tilføjelse til tablettens overordnede design.

Zarif Ali / MakeUseOf

Skærmen forbliver uændret, med Tab S9+ med det samme 12,4-tommer AMOLED-panel som Tab S8+, og den har en optisk fingeraftryksscanner i den nederste del af tabletten, når den er i portrættilstand. Dette er ikke mit foretrukne valg til en sensorplacering på en tablet, især i betragtning af hvor stor enheden er, men den får arbejdet gjort og virker uanset hvilken skærmorientering tabletten er i.

  Sådan streamer du gameplay fra en PS4

Når de holdes oprejst, er tænd/sluk- og lydstyrkeknapperne placeret langs højre kant med USB-C-porten ved tablettens base og pogo-stifterne i venstre kant til valgfri tastaturtilslutning. Quad-højttalerne afspejler iPad Pro-serien, der er placeret i de øverste og nederste kanter, hvilket sikrer en meget imponerende lydoplevelse for en Android-tablet.

Mit største greb med designet stammer fra det, der uden tvivl er tablettens mest betydningsfulde værdiforslag – S Pen. Samsung fortsætter med at inkludere en meget kapabel Bluetooth-aktiveret S Pen i æsken, og den fungerer vidunderligt, men hvordan du oplader den, eller rettere, hvor du oplader den, har været mindre end ideel, især når du rejser.

Zarif Ali / MakeUseOf

S Pen oplader trådløst under kameraets bump langs en magnetstribe, hvilket er fantastisk, når du vil have din pen med dig, men vil have den ude af syne, som når du forbruger medier. Men fordi denne opladningsløsning er placeret langs bagsiden af ​​tabletten i stedet for på siden (som iPad), mistede jeg S Pen i min taske flere gange, da den ville fange i rummet og skilles ad. Da magneterne ikke føltes særlig sikre, havde jeg en tendens til at fastgøre S Pen langs siden af ​​tabletten og kun bruge bagdelen til opladning, når det var nødvendigt, men det virker som en afvejning, der ikke burde være der.

Levende og Snappy Display

Displayet på Samsung Galaxy Tab S9+ forbliver uændret fra sin forgænger, men det er hovedhøjdepunktet på denne tablet, og det er der god grund til. Galaxy Tab S9+ har en 12,4-tommer, 1752 x 2800 dynamisk AMOLED-skærm, som er HDR10+-kompatibel, hvilket betyder, at du får dybe sorte farver og levende farver til en top-tier seeroplevelse. Skærmen har også en 120Hz opdateringshastighed, som holder tingene ultrajævne, uanset om du skriver noter med S Pen eller bladrer gennem apps.

Zarif Ali / MakeUseOf

Dette panelforhold er 16:10, så det er højere end hvad du ville forvente af noget som en iPad, men det betyder, at det føles mere fordybende at indtage medier på denne tablet, uanset om det er film, spil eller tv. Når du parrer denne skærm med Tab S9+’s quad-højttalere, slår den alt andet i sin klasse.

Den vigtigste afvejning her er, når du tager noter eller læser, det kan tage lidt tid at tilpasse sig skærmens høje statur, især i portrættilstand, men det er en mindre ulempe for, hvad der ellers er et fremragende panel.

Powerhouse-ydelse til multitaskere

Med hensyn til ydeevne tilbyder Galaxy Tab S9+ en fremragende oplevelse, der udnytter dens store skærm og kraftfulde hardware, så meget, at det næsten føles som om enheden er overbygget til det, den i øjeblikket kan, i hvert fald på Android. Tab S9+ kører på One UI 5.1 på Android 13 og er udstyret med Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy-chipsættet – det samme, der blev brugt i Galaxy S23-serien og Galaxy foldbare fra i år. Dette chipsæt er baseret på en 4nm-proces octa-core CPU og en Adreno 740 GPU, der understøtter 5G-forbindelse, Wi-Fi 6E, parret med 12 GB RAM og enten 256 GB eller 512 GB internt lager, som kan udvides via en microSD slot. Dette gør, at Tab S9+ ikke slumrer i specs-arenaen.

  12 UX Design læringsressourcer for udviklere og designere

Zarif Ali / MakeUseOf

Hvad betyder alt dette med hensyn til faktisk anvendelighed? Galaxy Tab S9+ leverer multitasking-funktioner og softwarefunktioner, der udnytter dens massive skærm fuldt ud. Jeg brugte hovedsageligt enheden til at redigere Apple ProRAW-billeder på Adobe Lightroom og tage noter til mine klasser på Samsung Notes, og i hvert tilfælde, parret med den medfølgende S Pen, udmærkede Tab S9+ sig.

Samsung tilbyder masser af ekstra funktioner til at få Tab S-linjen til at skinne, som Multi Window-understøttelse, der tillader op til tre apps på skærmen samtidigt. Du har også mulighed for at flyde vinduer med pop-up-visning. Og så er der Samsung DeX, en fuldgyldig desktop-oplevelse, du kan hoppe til med et tryk på en knap i panelet Hurtige indstillinger, perfekt til at få noget arbejde gjort, hvis du parrer enheden med et tastatur og en mus.

Zarif Ali / MakeUseOf

Sammenlignet med de fleste Android-tablets er Galaxy Tab S9+ en fremragende konkurrent til Apples top-of-the-line iPad Air og iPad Pro, og det oplagte valg, hvis du allerede befinder dig i Samsungs økosystem. Den er knyttet til min Samsung-konto, så jeg kan tage telefonopkald fra min tablet og svare på beskeder. Disse små, tætte interaktioner bidrager ikke kun til OneUI’s overordnede sammenhæng, men viser også, at Apple ikke er det eneste firma, der er i stand til at levere en velskabt økosystemoplevelse.

Når det er sagt, selv med alle disse funktioner, kunne jeg ikke undgå at fornemme, at Tab S9+ stadig føles som en overdimensioneret telefon. På trods af dens imponerende hardware- og softwarefunktioner mangler Tab S9+ den særskilte identitet, der adskiller den fra at være ægte sammenlignelig med egenskaberne i iPad-linjen.

Hvis du direkte sammenligner Tab S9+ med iPad Pro, som har en desktop-klasse M2 chip, vil iPad altid vinde. Men selvom du ser på iPad Mini eller 10,9-tommer iPad, som har sivet ned af iPhone-processorer, vinder iPad-økosystemet stadig frem, og det har mindre at gøre med hardwaren og mere med softwareunderstøttelse at gøre.

Zarif Ali / MakeUseOf

Android til tablets har altid været en notorisk obskur platform til at bringe ægte desktop-apps. Selvom Samsung overvinder dette med mange af sine førstepartsapps som Samsung Notes og partnerskaber med virksomheder som Adobe for at motivere Galaxy Tab i forhold til andre nøglekonkurrenter, vil jeg hævde, at hvis din arbejdsgang kræver mere intensive applikationer, ser iPadOS stadig ud til at have overhånd.

  Begræns åbne faner i Chrome og dræb yderligere med xTab

Tilstrækkeligt batteri til de fleste dage

Når det kommer til batterilevetid, har Galaxy Tab S9+ et 10.090 mAh batteri og er i stand til at oplade ved 45W. Batteriydelsen og opladningshastighederne er dog bare okay. Det kan give omkring 9+ timers batterilevetid, hvilket er godt, men ikke usædvanligt.

Zarif Ali / MakeUseOf

Det meste af tiden kredsede min brug af Tab S9+ om at tage noter på Samsung Notes med enten Chrome eller YouTube split-screened, og det ville normalt vare omkring 6-7 timer, nok til at komme komfortabelt igennem en hel dag i klassen.

Når det kommer til opladning, selvom tabletten kan oplade ved 45W, med et 10.090mAh batteri, tager det stadig omkring to timer at oplade helt, hvilket ikke er ideelt, hvis du hurtigt skal fylde enheden op, inden du forlader huset.

Så selvom du komfortabelt kan bruge Tab S9+ til en hel dags arbejde eller medieforbrug, skal du ikke forvente, at den vil skubbe meget ud over det uden at skulle genoplades. Det er den typiske afvejning mellem skærm med høj opløsning og høj opdateringshastighed og batteriydelse, og det er noget, du skal overveje, når du skal vælge denne tablet. Alligevel, i de fleste tilfælde synes jeg, at batteriet er ret godt.

Skal du købe Samsung Galaxy Tab S9+?

Samsung Galaxy Tab S9+ står som en kraftfuld, men iterativ tilføjelse til Samsungs portefølje på tabletmarkedet, der tilbyder en levedygtig Android-modtager til Apples iPad. Med sit slanke design, imponerende AMOLED-skærm og den medfølgende S Pen er Tab S9+ en konkurrencedygtig pakke, jeg anbefaler til studerende og almindelige forbrugere, der ønsker en velbygget enhed med en ensartet softwareoplevelse.

Zarif Ali / MakeUseOf

Enheden udskiller sit eget rum i Samsungs økosystem, idet det er Goldilocks-tilbuddet mellem baseline Tab S9 og Tab S9 Ultra, og det giver virkelig den bedste balance mellem de to andre varianter med både skærmstørrelser og muligheder.

Samlet set er Tab S9+ en god allrounder, der udmærker sig på mange områder, men som stadig går på grænsen mellem en supplerende enhed og en potentiel erstatning for bærbar computer. For Samsung-loyalister eller dem, der søger en tablet, der bygger bro mellem en mobilenhed og en desktop-oplevelse, er Tab S9+ et smart køb. Den er skræddersyet til brugere, der ønsker en højkvalitetsskærm til medieforbrug, robust ydeevne til mobil produktivitet og en integreret stylus til kreativitet.

Men hvis du er på hegnet og værdsætter specifikke app-økosystemer eller foretrækker den kompakte karakter af traditionelle tablets, vil du måske overveje dine muligheder.

Samsung Galaxy Tab S9+

Android-tablets iPad

$919 $1000 Spar $81

Samsung Galaxy Tab S9+ tilbyder en solid mellemvej på tabletmarkedet med sin imponerende AMOLED-skærm og inkluderende S Pen, rettet mod brugere, der har brug for en enhed til både arbejde og leg. Det skiller sig ud for dem i Samsung-økosystemet, der leder efter en pålidelig multitasker. Men på trods af alle dens fordele kan tabletten komme til kort for brugere, der prioriterer et bredt udvalg af tablet-optimerede apps.