De vigtigste forskelle, du skal kende

Spotify og Apple Music har rige og lignende musikbiblioteker, men det er ikke nemt at vælge det ene frem for det andet på grund af deres forskelle. Som det ser ud, er der ingen direkte vinder i Apple Music vs. Spotify-debatten – det er svært at sige, at Spotify er bedre end Apple Music eller omvendt.

I denne artikel diskuterer vi de kritiske forskelle mellem Spotify og Apple Music for at hjælpe dig med at bestemme den bedre mulighed, hvis du overvejer at vælge en som din musikstreamingtjeneste.

Spotify vs. Apple Music: Hvilken streamingtjeneste har bedre lydkvalitet?

En af de væsentlige forskelle mellem Spotify og Apple Music er lydkvaliteten. Spotifys maksimale lydstreamingkvalitet er 320 kbps (identificeret som Very High).

Der er dog også muligheder for lavere kvalitet, herunder 24kbit/s (Lav), 96kbit/s (Normal) og 160kbit/s (Høj), som du kan aktivere, hvis du vil gemme data. På trods af at være en efternøler i at indføre bedre lydkvalitet, har Spotify arbejdet på at tilføje tabsfri lydunderstøttelse i en dedikeret plan kaldet Spotify HiFi siden 2021.

Apple Music slår Spotify på streamingkvalitet, da det understøtter op til 24-bit/192kHz, hvilket gør det til en af ​​de bedste musikstreamingtjenester for audiofile. Fangsten her er, at du har brug for en digital-til-analog-konverter (DAC) og kablede hovedtelefoner eller højttalere af høj kvalitet for at afspille Apple Music højopløsnings-tabsfri lyd på din iPhone, iPad eller Android-enhed.

Andre lydkvalitetsmuligheder på Apple Music inkluderer 16-bit/44,1kHz og 24-bit/48kHz. Hvis du vil minimere de data, Apple Music bruger, er en 256 kbps kvalitetsindstilling også tilgængelig.

Apple Music understøtter også Spatial Audio, drevet af Dolby Atmos surround sound-teknologi, som hjælper med at skabe en biograflignende oplevelse.

Spotify vs. Apple Music: Hvilken platform tilbyder det bedste indhold?

Spotify har forskelligt indhold udover et musikkatalog med over 82 millioner sange. Du kan også lytte til podcasts og lydbøger. I modsætning til Spotify fokuserer Apple Music hovedsageligt på musik, med over 100 millioner sange på platformen. Dens indholdsbibliotek inkluderer også live-radiostationer fra hele verden, som du kan lytte til når som helst. Med det sagt, hvis du vil lytte til lydbøger eller podcasts, skal du bruge henholdsvis Apple Books eller Apple Podcasts.

  Sådan undersøger du et emne online

Der er også unikke Apple-eksklusive digitale radiostationer og -shows, nogle arrangeret af kunstnere og berømte radiopersonligheder. Apple Music har også videoer og inkluderer liveoptrædende videoer, som muligvis ikke findes andre steder.

Spotify vs. Apple Music: Musikopdagelse og -anbefalinger

Du kan opdage ny musik på Spotify og Apple Music på forskellige måder. Startende med Spotify tilbyder tjenesten seks daglige mix-playlister baseret på din musiksmag og top-kunstner-, genre-, humør- og årtimix-playlister.

Der er også en Discover Weekly-playliste og en dedikeret Release Radar-playliste med ny musik fra kunstnere, du følger eller måske kan lide. Fanen Hjem er fyldt med tilpassede anbefalinger, men du kan finde personlig musik på Spotifys fane Made for You.

Tjenesten har også en enestående sektion for dig i fanen Made For You med dens AI-drevne DJ-funktion, en Time Capsule-playliste med dine yndlingssange, sange, du elsker lige nu, og dem, du spillede på gentager tidligere. Tjek vores artikel om, hvordan du får adgang til Spotifys AI DJ, hvis du har brug for hjælp til det.

Derudover foreslår Spotify musik, du kan tilføje til dine oprettede afspilningslister med et enkelt tryk baseret på sange, du allerede har tilføjet.

På den anden side tilbyder Apple Music personlig musik på fanerne Lyt nu og Gennemse. Du vil finde mix, afspilningslister, sange, albums og stationer (en endeløs blanding af personlig musik). Apple Musics personlige afspilningslister inkluderer favoritter, Get Up!, Chill og New Music-mix.

Der er også en Stations for You-sektion på fanen Lyt nu med [Your Name]’s Station, Discovery Station og flere kunstnerstationer tilpasset afhængigt af dine lyttevaner. Disse stationer og afspilningslister gør det nemt at opdage ny musik på Apple Music. Du bør dog lytte til Apple Musics Discovery Station mere, fordi den er specifikt beregnet til det.

Begge platforme har gode personaliseringsalgoritmer, men mange opfatter Spotifys anbefalingsalgoritme som den bedste i musikstreamingbranchen.

  Hvad er et abonnement i appen, og hvordan man implementerer det [ 6 Tools]

Spotify vs. Apple Music: Tilgængelighed

Begge tjenester er tilgængelige på iOS, macOS, iPadOS, Android og Windows. Du kan også streame via nettet og flere andre platforme. Spotify har dog forspringet i forhold til Apple Music, da det er tilgængeligt på flere platforme, fra Linux til smarte tv-operativsystemer, spilkonsoller, smarte højttalere og meget mere.

Som en tidlig spiller i branchen er det mere sandsynligt, at du finder Spotify på en bestemt platform end Apple Music, som hovedsagelig var eksklusivt til Apple-enheder. Spotify tilbyder også en ensartet streamingoplevelse på tværs af platforme, i modsætning til Apple Music.

Spotify vs. Apple Music: Hvordan er musikstreamingoplevelsen?

Streamingoplevelsen, der tilbydes af Spotify, er langt bedre i forhold til Apple Music. På Spotify kan du for eksempel bruge én enhed til at styre musik, der afspilles på en anden enhed, takket være Spotify Connect.

Spotify Connect giver dig også mulighed for problemfrit at videregive lyd fra én enhed til en anden. Du kan for eksempel skifte fra at afspille lyd på telefonens højttalere til at afspille på dit tv, så længe de er tilsluttet det samme netværk.

Apple Music kan ikke gøre dette, selv mens du streamer musik ved hjælp af en iPhone og en MacBook. Den eneste lydoverdragelsesunderstøttelse på Apple Music er tilgængelig mellem andre Apple-enheder og HomePod via AirPlay. Med understøttelse af overdragelse kan du bruge andre Apple-enheder til at styre lyden på HomePod’en.

Men i modsætning til Spotify bliver musikafspilning ikke synkroniseret, hvis du forsøger at afspille musik mellem forskellige Apple-enheder samtidigt. Hver session vil være separat, men du får én lyttehistorik.

Spotify har også investeret i sociale funktioner, hvilket gør det bedre at lytte til og dele musik med venner. For eksempel kan du oprette samarbejdsafspilningslister på Spotify, og der er Blend, som giver dig mulighed for at invitere andre brugere og generere brugerdefinerede afspilningslister, der kombinerer din unikke musiksmag. Desuden synes jeg, at Spotifys app har en bedre brugergrænseflade end Apples på tværs af platforme.

Med det sagt, hvis du ikke er fan af Apples økosystem, tilbyder Spotify bedre multiplatform-understøttelse og streamingoplevelse. Apple Musics tjeneste er bedre optimeret til Apple-enheder, men kommer ikke i nærheden af ​​Spotifys intuitive streamingoplevelse.

  Sådan bruger du en Raspberry Pi som en proxyserver (med Privoxy)

Spotify vs. Apple Music: Pris

Som en af ​​de bedste gratis musikstreamingtjenester kan du tilmelde dig og begynde at bruge Spotify lige nu ved at bruge den begrænsede annonceunderstøttede plan. Spotify har tre betalte planer, inklusive Standard ($10,99/måned), Duo ($14,99/måned) og Family ($16,99/måned), som også låser Spotify Kids op. Der er også en særlig rabat for studerende på 5,99 USD/måned, der inkluderer adgang til Hulu (med annoncer).

På den anden side har Apple Music ingen gratis plan. Den billigste plan, Apple Music Voice, har mange begrænsninger og starter ved $4,99/måned, efterfulgt af Standard ($10,99/måned) og derefter Family ($16,99/måned). Apple tilbyder også et billigere studieabonnement til 5,99 USD/måned, der følger med Apple TV+ gratis.

Du skal bo på samme adresse for Spotifys familie- og duo-planer. I modsætning hertil behøver du kun at have den samme region indstillet i iTunes for at bruge Apple Musics familieplan.

Unikke funktioner på tværs af Spotify og Apple Music

Spotifys eksklusive funktioner omfatter køb af lydbøger, se videopodcasts og oprettelse af samarbejdsafspilningslister med dine venner. Der er også særlige live-optræden af ​​kunstnere. Endelig kan du uploade og lytte til dine egne sange på Spotify.

Apple Music har flere iøjnefaldende funktioner, som du ikke finder på Spotify. Disse omfatter Apple Music Sing, Tophitlister – hvor du kan se topmusik i hele verden og i forskellige byer – og muligheden for at lytte til musik sammen ved hjælp af SharePlay, mens du er i et FaceTime-opkald.

Du finder også musikvideoer (inklusive en 24-timers livestream af populære musikvideoer), minidokumentarer, kunstnerinterviews, funktioner bag kulisserne og endda liveoptrædener i lyd- og videoformater. Derudover, hvis du abonnerer på nogen af ​​Apple Musics planer (undtagen Voice-abonnementet), kan du få adgang til Apple Music Classical-appen dedikeret til klassisk musik.

Skal du få Spotify eller Apple Music?

Apple Music tilbyder den bedste lydkvalitet, har flere eksklusive funktioner og inkluderer musikvideoer, udsendte radioer og shows. Spotify inkluderer musik sammen med lydbøger og podcasts, giver et gratis abonnement, understøtter flere platforme og har bedre sociale funktioner. Med hensyn til streaming har Spotify den bedste oplevelse og en bedre anbefalingsalgoritme.

Som konklusion er begge platforme fremragende streamingtjenester, men for at vælge den rigtige streamingtjeneste, bør du overveje de enheder, du bruger, de funktioner, du ønsker, og endda dit budget.

For de fleste mennesker vil Spotify være den bedste vej at gå, men hvis du er en Apple-fan, kan du finde Apple Music og alle dets funktioner en bedre valuta for pengene.